• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Suprotnosti se privlače

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Često imamo priliku da čujemo kako se u muško-ženskim odnosima suprotnosti privlače. Totalno različita interesovanja partnera, drugačiji karakteri i sl. nisu prepreka za zajednički život. Da li je to baš tako?

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
Ko to izmisli? Znam, cula sam i ja, ali iz licnog iskustva, tvrdim da NIJE TACNO! Mozda neka druga vrsta privlacnosti tu odigra presudnu ulogu. Pitam sad ja vas: da li je moguce ziveti sa nekim koga apsolutno ne zanima ono sto vama predstavlja zadovoljstvo ili ima potpuno suprotne stavove u nacinima vaspitavanja dece? MOzda na prvi pogled i ne izgleda strasno, ali, verujte, jeste... Da se ne bih rasplinula, (ovo je za mene neiscrpna tema - u dokazivanju), zavrsavam monolog!:speechless:

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.511
Horoskop
Ribe
Logično je da se suprotnosti privlače. Svako traži u onom drugom osobine i karakter koji sami nemaju, radi snaženja i poboljšanja vrste. Ako to i ne uspe kao veza, potomci su svakako genetski poboljšani i misija je ispunjena. Takva privlačnost ume da bude kao magnet.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Potomci? Vidi ti nje kako ona razmislja! Mladje ili starije kameno doba? :D

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
O pa to je mnogo bolje. Tocak odavno kotrljamo. :D

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Logično je da se suprotnosti privlače. Svako traži u onom drugom osobine i karakter koji sami nemaju, radi snaženja i poboljšanja vrste. Ako to i ne uspe kao veza, potomci su svakako genetski poboljšani i misija je ispunjena. Takva privlačnost ume da bude kao magnet.

Gđo Blejz, vi ste jako dosadni. Pretpostavljam da ti je genetika jača strana ali pusti sada to:oops:
Po meni rečenica suprotnosti se privlače je postala izreka, kao ono + i -:D
Ono što je tema. vrlo malo poznaje tu izreku. U malom delu muško-ženskih odnosa ta izreka postaje pravilo. Ali generalno čist promašaj.
Hajde da razjasnim, možda važi u samom početku tih odnosa, kada si ushićen, zadovoljan, kada srce odlučuje... A naravno u velikom delu takvih odnosa posle izvesnog vremena kada se otkriju različite sklonosti, karakter, kada ta "jedva dočekana suprotnost" bilo sa čije strane postaje "teg"...ili ga vučeš sa teškom mukom ili ga se oslobadjaš...

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.511
Horoskop
Ribe
možda važi u samom početku tih odnosa
Ta nemojte kasti! :D
A gde si videla da su recimo oboje sposobni (oni bi promenili svet, niko im ne bi bio ravan!). Ili da su oboje nesposobni ili lenji? Pa pomrli bi od gladi. Mora da postoji balans, baš taj + i -, suprotnosti koje se dopunjuju i čine celinu koja funkcioniše.

Taj balast, teg o kome pričaš je razlika u ciljevima. Nije bitno koje osobine imaju dvoje, koliko su drugačiji, bitno je da imaju zajednički cilj. Da žele isto.

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Ti si Gđo Blejz ovaj put bukvalista :oops:
Generalizuješ stvari...a šta ako nemaju isti cilj , suprotnost m, a ne privlače se:D

Često imamo priliku da čujemo kako se u muško-ženskim odnosima suprotnosti privlače. Totalno različita interesovanja partnera, drugačiji karakteri i sl. nisu prepreka za zajednički život. Da li je to baš tako?

Ne, nije baš tako.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.511
Horoskop
Ribe
E što volEm kada si tvrdoglava! :happy::D:roflmao:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
I ja delim Bebino misljenje. Potpuna razlicitost moze privremeno da bude zanimljiva. Na duze staze mislim da nije dobra. Necu reci da je neodrziva, jeste, ali su potrebni ogramni kompromisi. Cilj ako nije isti, onda nema se o cemu pricati.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.511
Horoskop
Ribe
Kako hoćete ovnići, ali razmislite, zar nije beskrajno dosadno provesti ceo vek sa nekim ko misli isto, povlađuje, potpuno je predvidljiv jer misli isto kao i vi? Neko drugačiji unosi avanturu u svakodnevicu, možeš nešto da se nauči od takve osobe a i sami se onda menjate i napredujete u životu.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Jel ti to hoces nas da ubedis? :D:p
Pa jel znas zasto tvrdoglavost nije olimpijska disciplina? :laugh:

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.511
Horoskop
Ribe
Ko mi kaže! :rolleyes:

Da niste tako tvrdoglavi oboje, priznali bi da sam potpuno u pravu. :p

...a i pametniji popušta ;):D

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.511
Horoskop
Ribe
Ha! Čim sam pomenula da pametniji popušta, pustili ste da moja bude zadnja. :smuggreen:

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Šta drugo raditi, nego pustiti...a nije lako živeti u zabludi;)

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
E vala...neka ti bude, pametniji popušta:mooning:

Vrh Dno