• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

„Sulejman" doveo turske investitore!

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Poruke
9.993
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Ne, nije šala. Turska je najavila znatne investicije u Srbiju u narednom periodu, a sve zahvaljujući dobroj prođi turskih serija.


Da se ne radi o šali, već o stvarnoj zainteresovanosti Turaka da pojačaju poslovanje u našoj zemlji zbog pomame za njihovim serijama, otkrio je juče ambasador Turske u Srbiji Ali Riza Čolak.

On je na srpsko-turskom poslovnom forumu naglasio da je popularnost turskih serija u Srbiji podsticaj turskim privrednicima da investiraju kod nas, piše Press.

Hoće da grade Koridor 11

- Velika gledanost turskih serija dokaz je velike sličnosti u shvatanju porodičnih odnosa. Srbija je prijateljska zemlja koja je pokazala da voli i ceni Tursku - istakao je Čolak.

Tako ispada da su „Sulejman Veličanstveni", „Kad lišće pada" i „Asi" otvorili vrata Srbije turskim privrednicima.


Ambasador Turske kaže da su oni zainteresovani za ulaganja u tekstilnu i prehrambenu industriju i građevinarstvo, ali i izgradnju hotela i drugih turističko-ugostiteljskih objekata duž Koridora 10, od Beograda do Niša i Dimitrovgrada. On je potvrdio i da su Turci zainteresovani da grade Koridor 11, ali da će sve zavisiti od pregovora predstavnika države i privrednika.

Ekonomski odnosi Turske i Srbije:

- Tri kompanije potpisale su memorandume o izgradnji tri deonice autoputa Beograd - Boljare, Koridor 11, vredne oko 690 miliona evra

- Firma „Boral aluminijum" potpisala je memorandum o izgradnji fabrike za proizvodnju aluminijumskih profila, vrata i kamionskih prikolica u Doljevcu i u to će uložiti više od 50 miliona evra

- Turska je donirala 10 miliona evra za osposobljavanje vojnog aerodroma „Lađevci" u Kraljevu

www.smedia.rs

Tony,a sta sad da kazemo ? :roflmao:
Da pljujemo turske serije ?:laugh:
 

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Poruke
3.405
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Ovaj Ali Riza Čolak baš žestoko lupa .... popularnost turskih serija, doprinela interesovanju turskih privrednika za ulaganje u Srbiju OMG :roflmao: .... Duška ko hoće da gleda neka gleda .... čika Tonija ni jataganom naterati neće :)
 

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Poruke
9.993
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Hej,znam da su ti slaba tacka te serije,a ni ja nisam bolja :roflmao:
 

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Poruke
8.102
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Ako ce nas i zaposliti onda da se radujemo :D ... Ako mogu da biram, ja bih nesto u hotelu da petljam :roflmao:
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
.........meni ima logike........videli ljudi da su se za 500 godina ukorenili mnogo bolje nego sto su se nadali.....
 
Vrh Dno