• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Stvari za koje se vezujemo

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Poruke
16.003
Broj reagovanja
15.358
Horoskop
Ribe
Imate li neki oddevni predmet ili komad nameštaja, auto....za koji ste vezani i ne možete da ga bacite ili odreknete godinama?
Ja imam haljinu koju sam kupila pre 36 godina i dalje je nosim i lepa mi je kao prvog dana. 😍

15761709509091416193135.jpg
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
8.985
Broj reagovanja
4.878
Horoskop
Lav
Ima! Jako se vezujem za stvari, predmete. Kad sam dosla ovde, ponela sam najosnovnije stvari. Medjutim, u narednom dolasku kuci, planiram brdo stvari poneti sa sobom, a koje ce mi biti uspomena na kucu.

I generalno sam nostalgicni tip licnosti, tako da obozavam imati neke detalje koji me podsecaju na neki deo proslosti.
 

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Poruke
1.713
Broj reagovanja
2.905
Horoskop
Strelac
Ne naročito. Mada, čuvam jedan očev džemper, jedan bakin gunj, nekoliko ploča Bitlsa (donetih iz Londona kad ih nije bilo ovde) i, uopšte, po neku stvarčicu koja me podseća na bliske osobe kojih više nema.
Inače, više se vezujem za prostor i okruženje, nego za stvari (naročito odevne). Jedino ne mogu da se odvojim od bicikla. Na njemu sam prešla više hiljada kilometara i doživela niz avantura u toku sedam godina intenzivne vožnje... Sad ga premeštam iz sobe na terasu i obrnuto i nikako da ga prodam, a više ne mogu da ga vozim po gradu i penjem na sprat... E, tu sam bolećiva.
 

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Poruke
2.852
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Ne verujem se ni za šta na taj način da ne mogu bez tog predmeta ili stvari. Ima par sitnica koje čuvam, ali više možda iz neke lenjosti da to raščistim. Nešto čuvam, pa kad šandrcnem sve pobacam. Ne opterećuju me stvari. Moj muž bi sve čuvao. Tajno izbacujem, on posle ni ne pita. Treba mu na primer 40 pari starih patika, na primer kad nešto radi, kreči... Kao da je moler... A ne radi u tom smislu ništa. Ne kreči 😏
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Poruke
4.232
Broj reagovanja
2.878
Horoskop
Lav
Dugo, predugo sam čuvala jednu duksericu sa slikom Mikija Mausa :) Sada ne čuvam staru garderobu, ali čuvam neke sitnice koje me vezuju za blisku osobu koje više nema..
Da ne zaboravim, čuvam i stare dnevnike koje sam pisala u rokovnicima i sveskama. Čuvam i neke postere i moje prve priče i stare tekstove o Bijelom Dugmetu ( tu faskilu zovem "Riznica sećanja ).

Stara pisma, novogodišnje čestitke i razglednice sam bacila kada sam se selila.
 

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Poruke
16.003
Broj reagovanja
15.358
Horoskop
Ribe
Sve sam pobacala, i dnevnike i pisma i stvari. Jedino čuvam par predmeta koje je koristio moj otac i moja baba.
 
Vrh Dno