• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Štuca neprekidno već 5 godina

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Lisa Doerti štuca neprekidno već gotovo pet godina. Kaže da je probala sve tradicionalne lekove, ali ni jedan nije uspeo da joj pomogne.
slide.jpg
"Kada sam prvi put počela da štucam, to se dešavalo na svakih sat vremena. Obično su glasni zbog čega mi bude veoma neprijatno. Ljudi su mi rekli da zvučim kao dinosaurus”, kaže ova 24-godišnja mama.

“Pokušala sam sve – od zadržavanja daha, do ispijanja vode sa glavom na dole, pa sam čak molila ljude da me zastrašuju, jer sam čula da od iznenađenja može proći štucanje”.

Lekari nemaju odgovor na pitanje zašto se to dešava, ali će uskoro da joj kamerom ispitaju unutrašnjost stomaka.

Ipak, Lisa nije rekorder u ovoj neslavnoj disciplini – to je Čarls Ozborn iz Ajove (SAD) koji je počeo da štuca davne 1922. a stanje je potrajalo do 1990. Umro je godinu dana kasnije u 97. godini.

Takođe, Bob Tejlor iz Tenesija štucao je 27 godina. Uprkos tome što se žalio da mu to stanje kvari kvalitet života, lekari su procenili da nije kandidat za operaciju.


Izvor: http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2012&mm=08&nav_id=634430

Meni se jednom dogodilo da sam štucao čitavo popodne. Svašta sam pokušavao, ali nikako nije prestajalo. Na kraju ipak jeste, ali se ne sećam kako. :dummy:
 
Vrh Dno