• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Stanovnici SAD posmatrali pad sovjetskog satelita “Kosmos 1484″

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Desetine stanovnika SAD u noći između nedelje i ponedeljka posmatrali su vatrenu loptu koja se kretala po nebu, a koja bi mogla biti sovjetski satelit „Kosmos 1484“. Ovo...
Desetine stanovnika SAD u noći između nedelje i ponedeljka posmatrali su vatrenu loptu koja se kretala po nebu, a koja bi mogla biti sovjetski satelit „Kosmos 1484“.
Ovo mišljenje navodeno je na sajtu Američkog meteorološkog društva. Ono je dobilo 30 poruka o bolidu, koji je viđen u mnogim istočnim državama – od Džordžije na jugu do Konektikata na severu.
Očevici kažu da je bolid leteo mnogo brže nego avion, ali sporije nego obični meteorit. Satelit „Kosmos-1484“ lansirao je Sovjetski Savez 1983. godine, a bio je satelit za istraživanje prirodnih bogatstava zemlje.
satelit1.jpg


http://www.personalmag.rs/opusteno/...smatrali-pad-sovjetskog-satelita-kosmos-1484/
 
Vrh Dno