• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Sta od lekova poneti na letovanje?

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
Koje lekove morate imati na letovanju

Celu godinu čekamo taj (pre)kratki godišnji odmor, pa kad ga napokon dočekamo, sjurimo se na plaže i livade, onako beli, naviknuti na obuću i klimatizovane prostore, a nenaviknuti na celodnevno sunce, bube, ježeve, drugačiju prehranu, niže higijenske standarde...ukoliko sa sobom nemate adekvatnu pomoć, sve ovo vam može pretvoriti letovanje u noćnu moru.
3844124774ff4878b3d8e1198108334_orig.jpg
Ne čudi to što upravo na letovanjima često pokupimo kakvu crevni virus ili prehladu, što nas iscrpe vrućine, što se često povređujemo i lak smo plen komarcima i ostalim malim nasrtljivcima.

I baš kada nam je potrebno da uživamo, mi bolujemo: prema statistikama čovek na godišnjem odmoru prosečno dva i po dana provede bolestan.

Ukoliko se informišete pre puta kakve bi vas nevolje mogle snaći i ukoliko sa sobom ponesete dobro isplaniranu i opremljenu torbicu sa lekovima, u velikoj meri ćete sebi olakšati letovanje.
Šta morate imati od lekova u putnoj torbi:

• sredstvo protiv bolova

• sredstvo za smirenje stomačnih tegoba i putne mučnine

• sredstvo protiv proliva

• lekovi za snižavanje povišene temperature

• sprej za nos

• kreme za sunčanje

• sredstvo za dezinfekciju manjih rana

• kreme za ublažavanje sportskih povreda (istegnuća, nagnječenja)

• kreme za ublažavanje uboda buba i meduza

• hranjive kreme za kožu

• flasteri

• zavoji

• pinceta

• toplomer.

Foto: FreeDigitalPhotos.net
Izvor B92

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Mučena ja, koliko mi more nedostaje, kačim se u januaru na temu šta poneti...
Uglavnom, imam putnu apoteku i za zimovanje i za letovanje.
Obavezno nešto protiv bolova i temperature, za decu i za odrasle, hidrogen 3%, jod, jod za ispiranje usta, hanzaplast, flaster, zavoj, vata, alkohol, alkohol sa lavandom, sudokrem, pavlovićeva, neka antibiotska, autan i sl., konjska i sl... ostalo je kozmetika...

Vrh Dno