• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Šta je život?

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.948
Horoskop
Lav
Veliko filos(z)ofsko pitanje na koje mnogi daju različit odgovor. Šta je po vama život?

Da li je on skup loših i dobrih dana ili je ipak nešto drugo, mnogo kompleksnije?

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Samo ću da citiram "moja" dva filozofa, Getea i Šopenhauera:

"Za život nije nužno da čovek bude baš posebno hrabar, svetom se može proći i pomoću puzanja i lukavosti."

"Kao što je ljubav prema životu samo strah od smrti, tako i društvenost ljudi zapravo nije direktna, ona se, naime, ne zasniva na ljubavi prema društvu, nego na strahu od samoće."

Onaj koji je dobro prostudirao ovu dvojicu, zna na šta mislim.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Gete kao da je gledao ovu našu Srbiju...

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Da u pravi si, koliko znam da je poznavao i Karadžića.... i da je prevodio na nemački njegove narodne pesme....

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Jeste, i braća Grim i mnogi poznati kompozitori...još će ispasti da su nas svetski veliki ljudi više cenili tada nego danas. Nego ja sam mnogo skrenuo sa teme, mada sve je ovo ŽIVOT. :)

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Veliko filos(z)ofsko pitanje na koje mnogi daju različit odgovor. Šta je po vama život?

Da li je on skup loših i dobrih dana ili je ipak nešto drugo, mnogo kompleksnije?

Sve oko nas, zajedno sa nama. :)

Mada, ako smem reci postavila si filozofsko pitanje, a ponudila odgovor iz ugla coveka...A pitanje u filozofiji sta je zivot se odnosi se na SVE...A u tom ,, sve`` nema dana, mesta...

E sad ako pitas ovako sta je za nas ljude zivot to je drugo...:)

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ja imam običaj da filozofiram, ali ne na naučnoj bazi.
Za mene je život borba za opstanak.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Da Stemis, pogotovo u današnje vreme i to borba za goli život...:thumbsdown:

Insajder

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
05.04.2013.
Broj reagovanja
2.181
Horoskop
Ovan
život je kretanje iz tačke A do tačke B
Frojd bi rekao da čovek podsvesno živi da bi umro, tj. sa tom podsvesti on ide ka cilju,
a to je završetak života...

da ispuni neke svoje ciljeve i da okonča

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
:)... hahaha, Frojd...a sam život????

Proživiš život koji ti nisi želeo jer su te drugi stvorili, učiš ono što te drugi prisiljavaju, radiš šta drugi traže a kada dođeš do momenta kada treba sam da donosiš odluke.... pojma nemaš gde si i šta si... drugi ti sve planiraju sem jedne jedine... a to je kada se zaljubiš. Tu nastaju dileme, kako da opstane ta ljubav, kako biti više sa tom osobom, primati i davati sebe u toj ljubavi.... ako opstane ta ljubav dolazi do braka, onda do dece .... nastaje stvaranje, stvaranje nekih materijalnih dobara o tako do starosti... onda nastaje kraj a ostaje iza tebe ono što si stvorio i dao... krug se zatvara...

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
zivot

Budite radosni kad god vam se za to pruza mogucnost, i kad god za to nalazite snage u sebi, jer trenutci ciste radosti vrijede i znace vice nego citavi dani i meseci naseg zivota provedeni u mutnoj igri nasih sitnih i krupnih strasti i prohtjeva. A minut ciste radosti ostaje u nama zauvjek, kao sjaj koji nista ne moze zamraciti.

(Ivo Andric)

Jova

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
10.03.2012.
Broj reagovanja
1.327
Horoskop
Škorpija
Zivot

Negde sam cuo jednu definiciju o Zivotu...Ne secam se vise gde...

"Zivot je jedan mozaik sastavljen od sitnih kockica koje se stalno okrecu u krug...Ako nam ponekd neka kockica zasvetli i zablista tako da je primetimo i da smo na trenutak srecni onda smo osetili pravi smisao Zivota"

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Овако је Меша Селимовић говорио о животу

Знаш ли шта је најлепше у животу? Жеља, пријатељу.
Усамљеност рађа мисао, мисао рађа незадовољство, а незадовољство побуну.
Људи се уствари боје, зато су сурови.
Најгоре је кад људи ћуте, кад се на објасне, па свака сумња има право на живот. И моја и твоја…
Четрдесет година ми је ружно доба: човек је још млад како би имао жеља, а већ стар да их остварује. Штета што немам десет година више, да ме старост чува од побуна, или десет година мање, да ми буде свеједно.
Незадовољство је као звер, немоћна кад се роди, страшна кад ојача.
Љубав је ваљда једина ствар на свету коју не треба објашњавати ни тражити јој разлог. Па, ипак то чиним, макар само зато да још једном поменем човека који је унео толико радости у мој живот.
Али, никад не знамо шта изазивамо у другом човеку речју која за нас има сасвим одређено значење и задовољава само нашу потребу.
Тајна се дуже памти него јасна истина.
Љубав је, ипак, јача од свега.
Жена више воли нежну реч, макар била и глупа, него паметну ако је груба.
Једино у мојим очима постајеш савршенство.
Није човек оно што мисли, већ оно што чини.
Бој се овна, бој се говна, а кад ћу живети?
Има људи, мада су ретки, којима ни бол ни мисао не униште ведрину и једноставност. Чак их учине бољима.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.508
Horoskop
Ribe
Život je sve ono između rođenja i smrti. Granice su vrlo jasne.

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Ovo je lista od 20 znakova da ste uspeli u životu!

S vremena na vreme svi se suočimo s neuspehom, a tada nam se čini da sve što smo do sada uradili nema nikakvog smisla.
U takvim trenucima dobro je život sagledati iz drugačije perspektive. Samo zato što nemate milione, ne živite u vili i ne vozite besni auto, ne znači da niste uspešni.

1. Vaši odnosi s ljudima su manje dramatični nego što su bili ranije

2. Ne ustručavate se pitati za pomoć i podršku

3. Podigli ste svoje standarde

4. Odbacujete stvari od kojih se ne osećate dobro

5. Postoje trenuci kada cenite tu osobu koju vidite u ogledalu

6. Znate da su zastoji i neuspeh deo vlastitog uspona

7. Oko sebe imate ljude koji bi mnogo učinili za vas

8. Ne žalite se mnogo.

9. Sposobni ste radovati se tuđem uspehu

10. Sledite svoje strasti

11. Imate razloge da gledate unapred

12. Vaši ciljevi su ostvarivi

13. Pronalazite empatiju za druge

14. Volite nekoga i neko drugi vas voli

15. Odbijate biti žrtva

16. Ne zanima vas što drugi ljudi misle

17. Uvek gledate svetlu stranu

18. Prihvatate da neke stvari ne možete primeniti

19. Menjate ono što se da promeniti

20. Srećni ste
Ovo je krajnja definicija uspeha. Sreća nema veze ni sa stanjem na bankovnom računu, ni sa veličinom stambenog prostora, niti sa mondenim letovalištima. Ako za sebe možete reći da ste srećna osoba, onda je to uspeh u životu.

Čak i ako ne vidite sebe u većini od ovih dvadeset tvrdnji, ne uzrujavajte se. Budite srećni što sebe vidite makar u nekima, a ostale će doći vremenom, ukoliko se bude kretali napred.

Poslednja izmena:
Vrh Dno