• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

ŠTA JE SMISAO ŽIVOTA?

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Kakva fantastičan zaključak: oni koji su tragali za bogom danim smislom života činili su grozne stvari.
Ja se nisam bavio ovom temom. Nit brige, nit pameti.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.514
Horoskop
Ribe
Smisao života je dosada.
Kada ti je dosadno znači da nemaš probleme jer je sve ok, svi su dobro, zdravo i ne brineš. Kada ti je dosadno, znači da ne radiš, da si svoje odradio makar za taj dan, da ne brineš o egzistenciji...jer ti onda ne bi bilo dosadno.
Kada ti je dosadno znači da su deca sita, na sigurnom...
Kada ti je dosadno, onda ti je najbolje i najsrećniji si tada.
Smisao života je dosada! ❤️

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
1.978
Horoskop
Ribe
Ljudi koji nikada sebi nisu postavili to pitanje žive mnogo bezbrižnije i srećnije. Ja sam često sebi postavljao pitanje smisla života, pa sam na kraju odlepio a odgovor na to pitanje nisam pronašao... zato pitanje smisla života i ne treba postavljati. To je kao kada pitate fizičare a šta je bilo pre velikog praska, oni obično na to pitanje odgovore sa "to pitanje je besmisleno". Slično je i sa ovim, pitanje šta je smisao života je besmisleno! Zato živite život i uživajte u njemu, koliko je to moguće!

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.948
Horoskop
Lav
Jedno vreme sam postavljala sebi to pitanje.. Razmišljala sam da li postojimo zbog porodice, dece, šta smo do sada uradili u svom životu...
I baš kao Života odlepila sam, tačnije mučile su me crne misli, bila sam depresivna...

Odavno više ne postavljam to pitanje. I nema više crnih misli, a depresija je u remisiji.

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.027
Horoskop
Strelac
Hvala Života za ovaj video gore!
Priznajem, pogledala sam i niz drugih njegovih govora i svi su mudri, na momente vrlo duhoviti (naročit kvalitet mudraca). Najviše mi se dopao onaj o "psihološkoj drami". Toplo preporučujem. I slažem se sa onim što propoveda.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.514
Horoskop
Ribe
Simpatičan je, gkedala sam već par klipova.

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.027
Horoskop
Strelac
Evo još jednog, po mom mišljenju vrlo nadahnutog i inspirišućeg odgovora o pitanju smisla. Dakle, zašto?👇

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.027
Horoskop
Strelac
Znam. Ipak sam ostavila. Računam, ako se služimo kompjuterom, slušamo soul muziku i druge ino-žanrove, navodno učimo engleski od osnovne škole (najmanje pet godina), onda ovaj govor može da se razume u načelu...
Nedavno sam otkrila ovaj sajt i odslušala više njegovih predavanja. Prosto mi došlo žao što nas niko nikada nije učio najvažnijim stvarima u životu: šta je duh/duša/duhovnost, ko sam ja?, u šta verujem i zašto?, koliko je dimenzija duše, šta je poverenje a šta vera...
Ovaj čovek poznaje i druge religije, poznaje i filozofiju, psihologiju i druge moderne nauke, koristi fenomenalne analogije i metafore...sve u svemu, bilo mi je pravo zadovoljstvo da ga slušam. Zato što je povrh svega skroman i dobronameran.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.514
Horoskop
Ribe
Slično razmišljam, pogotovo vezano za pitanje "Zašto", jer smatram da je "Zašto" ključ svakog dela.
Osim toga, verujem da je svet stvoren zbog svakog od nas, da bi nas obllikovao kroz naš životni put, da do poslednjeg momenta postanemo ono što treba da budemo. Koja je svrha toga, ne znam. Te odgovore nude religije.
Što se tiče iskrene posvećenosti nečemu, za mene je to bukvalno - bašta. Iskreno sam posvećena ceo život davanju mogućnosti da se stvori novi život. U svakom obliku.

Vrh Dno