• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Šta je objektivna realnost

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.027
Horoskop
Strelac
Evo teme nad temama za razmišljanje i delovanje. "ŠTA SANJAM A ŠTA MI SE DOGAĐA" što bi rekao Andrić. Ko smo mi, šta je svest, da li realnost oblikuje nas ili mi oblikujemo realnost....? Tragom svih onih začudnih teorija manifestovanja obilja (koju mnogi pojednostavljeno, skoro banalno prevode kao "misli pozitivno i pozitivno će ti se događati"), stigla sam do Serđa. Odslušala sam njegova predavanja, ali je u meni i dalje tinjala sumnja zapravo NERAZUMEVANJE procesa koji dovode do "prizvanih" slučajnosti ili sinhroniciteta. I...evo odgovora, poduprtog čistom fizikom. Jasno i jednostavno izloženo.
Preporuka: imajte strpljenja, odslušajte ovo, a tek onda idite na neki njegov masterklas ("zlatno doba", "manifestiranje obilja" ili" redefinisanje realnosti").
Zvuči blesavo, ali pomaže 😉

jolemisa

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
02.05.2022.
Broj reagovanja
213
Horoskop
Škorpija
Uvek kada imam neke turobne nepovezane snove mi se neko razboli,ili umre.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.514
Horoskop
Ribe
Naši stari, koji sigurno nisu imali podlogu u znanju kvantne fizike kada su govorili "Ko zna zašto je to dobro" kao filozofiju života, objašnjenje neobjašnjivog , u pozitivnom smislu, potvrđuju ovu teoriju.
Jedini problem je što takav "pozitivan stav" ili nemoć čoveka stvara inertnost, dobro opravdanje za nečinjenje.
Pokretač razmišljanja nije pozitivan stav u smislu preokretanja realnosti, već razočarenje i negativan stav.

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
1.978
Horoskop
Ribe
Slušao sam ovog tipa već, zanimljiv je, mada ima onaj dalmatinski akcenat koji ne prija mom "uvetu" ali dobro... Slušam povremeno i Tomislava Terzina, Gorana Marjanovića... interesuju me te "onostrane" teme. Uzgred, ne znam da li sam vas to već pitao, verujete li u zagrobni život? Mislite li da je smrt apsolutni kraj ili verujete da ima "nečeg" i posle?

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.027
Horoskop
Strelac
Ima on jedno još bolje, po meni vrhunsko predavanje; zapravo, on je samo "protočni bojler" jednog (i ne samo jednog) drevnog učenja. Ovo gornje predavanje objašnjava 'realnost', svet, život, štagod...putem nauke. A ovo drugo je, čini mi se, ultimativna mudrost (put spoznaje) koja ne samo da objašnjava život, već navodi i na akciju (činjenje), a rekonceptualizuje i smrt (shvatanje životnog veka), pa tako nudi odgovor i Životi i Taci na njihovo pitanje (ili zamerku) i meni i svima koji su spremni da se zapitaju.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.514
Horoskop
Ribe
Mislite li da je smrt apsolutni kraj ili verujete da ima "nečeg" i posle?
Ne znam, mislim da ne. Tesla je verovao da postajemo neka vrsta svetlosti, energija. To mogu da "progutam".
Najpre mislim da ta priča o "životu posle" ima veze sa čovekovim ogromnim egom i nemogućnošću da prihvati da je nebitan ko fiksni telefon u 21. veku.
Svakako ćemo svi saznati kada dođe čas.

jolemisa

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
02.05.2022.
Broj reagovanja
213
Horoskop
Škorpija
Tesla je mislio da ako bi ukrotio jednu munju,mogao da obezbedi osvetljenje celom svetu,za bar jedan vek.Nazalost,nije mu poslo za rukom.

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
1.978
Horoskop
Ribe
Ne znam, ja mislim da je ipak morao postojati neki tvorac (čitaj bog) koji je stvorio univerzum, zvezde, planete, život... Nije to moglo samo od sebe. Jedan mudrac je rekao "Ako je život nastao tek pukim slučajem onda život i nema neki dublji smisao". U hinduizmu postoji verovanje da na kraju svih inkarnacija dolazi stanje zvano "mokša", što bi u prevodu sa sanskrita značilo oslobodjenje, drugim rečima nakon smrti čovek prelazi u čistu energiju, u stanje potpunog smirenja i nastavlja da luta bespućima svemira... to je zapravo ono što u budizmu zovu nirvana.

jolemisa

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
02.05.2022.
Broj reagovanja
213
Horoskop
Škorpija
Tesla je imao neki svoj zivot,koji niko nije mogao da objasni,pa mislim ni on sam.Pred ocima su mu bila sam dostignuca.On je i ovak napravio dosta za covecanstvo,a zamisli da je uradio to sto je bio naumio o_On je isao na to da struja bude besplatna za sav narod sveta.

Poslednja izmena:

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.027
Horoskop
Strelac
Ma on je dobrim delom sve objasnio. Objasnio je TELOUM, svest i univerzum - fizičko i spiritualno.
Svetlost i zvuk su koren svega. Sam je rekao da je sve objašnjivo energijom, frekvencijama i vibracijama.

jolemisa

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
02.05.2022.
Broj reagovanja
213
Horoskop
Škorpija
Ma on je dobrim delom sve objasnio. Objasnio je TELOUM, svest i univerzum - fizičko i spiritualno.
Svetlost i zvuk su koren svega. Sam je rekao da je sve objašnjivo energijom, frekvencijama i vibracijama.
Da,u to vreme je rekao da ce ljudi govoriti sa spravama s jednog na drugi kraj sveta bez zica.Prvo su se pojavili,u vojskama satelitski telefoni,a posle i mobilni.Tako da su se njegove reci obistinile.

Vrh Dno