Šta je ljubav?

T

Tihi Don

Gost
Svi postupci su usmereni ka sebi.sve usluge su usluge sebi.možda imate na umu one koje volite.
Zavirite dublje i shvatićete da ne volite nih,ono sto volite su prijatni osećaji koje takva ljubav stvara u vama.
volite želju,ne ono što je željeno
 

pesakvremena

Poznata ličnost
Krhka je ta ljubav, koja se od prvog udarca lomi. (Ruska)
Zar voli onaj koji samo govori – “volim”? (Suahili)
U braku je od logike mnogo više potrebno strpljenje. (Irving Stone)
Moguće je davati bez ljubavi, ali nije moguće voljeti bez davanja. (Ami Carmichael)
Savršena je ljubav ona koja nas čini nesretnima. (Soren Kierkegaard)
 

Beba

Poznata ličnost
Pronadjoh ovaj tekst, izbunarim ja takve stvari...

"Ono, kada te godine zajebu, a treba mi kafa. Samo, što danas ne prave tako dobru kafu kao u ona vremena pod neonkama i ove današnje neonke nisu ni blizu onih nekada.
Đavo će znat da zbog toga, valjda, kafu i ne pijem. Možda samo ponekad i isključivo sam. Tako je mnogo lakše. Narandžasto svjetlo semafora obasjalo jedno veoma drago lice i oči koje su tog trenutka odglumile ulogu života i jedan snažan zagrljaj, kvaran sa leđa, i tiho šapatom rečeno u vrat, toliko tiho da se..., nadam se da ćeš biti sretan!? Da, niko ne bi razumjeo da se svjetlo na semaforu promjenilo nekoliko puta i da ovo poslednje zeleno znači........"

Divan tekst čoveka koji ga je poklonio svojim godinama ...
I moram dalje, pogledajte kakvi su komentari sledili posle, od različitih osoba.
- ovaj će se ubiti,
- pij kafu kod kuće,
- nismo mi te sreće /da se ubije/,
- ajde blago nama, pričesti se valja za to
- ubise kurve postenog coveka
- kako smo ga spustili ima da nam pjesniku foruma idoli budu Majakovski i Jesenjin - ili će da se upuca ili će da se obesi.

A onda je on posle svega napisao opet jednu ljubavnu, bolelo ga uvo za ove kretene koji nikada neće znati šta je ljubav:D

.... Jednom sam imao djevojku, nikada ti nisam pričao o njoj, sa zelenim očima koje su mogle da zaustave noć! Vjeruješ? Ma, znam da misliš kako ti sve ovo lažem, ali svakako ću ti reći, to je tajna, ni ona mi nije bila draga. E, nju sam obožavao! Ti, moš grist zanoktice i brisati razmazanu šminku po licu, ali ja ću i dalje da ti pričam samo o jednoj ljubavi! ......
 
Poslednja izmena:
G

Gea

Gost
Možda je najlepšu definiciju ljubavi je dao Mika Antić:

,,Ljubav je čišćenje nekim. Ljubav je nečiji
miris, sav izatkan po nama.
Tetoviranje maštom.''

Oni su objasnili :shamefullyembarrased: :happy:


Ljubav je kad ti srce drnda <3
 

Taca

ona, stara
Ljubav je kada znaš da si posebna osoba u nečijem srcu čak iz bez reči: volim te. Ljubav je kada ti samo pomisao na nekoga ispuni srce toliko da misliš da će pući, preplavi telo toliko da se malo topline izlije iz oka...ljubav je ono što stoji na vagi života sa jedne strane a sve ostalo sa druge.
 
G

Gea

Gost
Čuvajte ljubav u srcu.
Život bez nje mračni je vrt bez sunca, sa mrtvim i osušenim cvećem.
Svest da volimo i da smo voljeni unosi toplinu i bogatstvo u život kao ništa drugo na svetu.


O. Vajld

 

Tihi

onaj što teče
"Ljubav je rec koja je u našoj kulturi skoro izgubila svoje znacenje. Postoji jedna interesantna prica o jednom rabinu koji je došao kod jednog mladica, koji je ocigledno uživao u parcetu ribe koju jede. Rekao mu je: "Mladicu, zašto jedeš tu ribu?". Mladic je odgovorio: "Zato što volim ribu". "Ti voliš ribu. Zato si je upecao, ubio i spržio. Nemoj da mi pricaš da voliš ribu, ti voliš sebe.
Mladi par se zaljubi, mladic i devojka se zaljube, šta to znaci? To znaci da je on video u toj devojci nekog ko može da zadovolji sve njegove fizicke i emocionalne potrebe, a ona je mislila da taj momak može da zadovolji njene potrebe. To je njima ljubav. Ali, svako od njih gleda samo svoje potrebe. To nije ljubav prema drugom. Druga osoba postaje sredstvo za sopstveno zadovoljstvo. Previše onoga što se naziva ljubavlju je kao ljubav prema ribi. Prava ljubav nije o tome šta cu dobiti, nego šta cu dati.
Imali smo jednog eticara, rabina Destlera, koji je rekao: "Ljudi pogrešno razmišljaju da se daje onima koje volite." A pravi odgovor je da volite one kojima dajete. Poenta ovoga je - ako ti poklonim nešto, uložio sam sebe u tebe, a pošto je ljubav prema sebi u davanju, svi vole sebe. Sada kada se deo mene nalazi u tebi, postoji deo mene u tebi koji volim. Dakle, prava ljubav je kada dajemo, ne kada primamo."
 

Beba

Poznata ličnost
Kad vas ljubav pozove - Halil Džubran
Kad vas ljubav pozove, pođite za njom, premda su staze njene tegobne i strme.
A kad vas krila njena obgrle, prepustite joj se, premda vas mač, skriven među perima njenim, može povrijediti.
A kad vam progovori, vjerujte joj, premda vam glas njen može uništiti snove, k’o što sjeverac opustoši vrt.

Jer, baš kao što vas kruniše, ljubav će vas i razapeti. Isto kao što vas podstice da rastete, isto tako će vas i okresati.
Kao što se upinje do visina vaših i miluje vam grančice najtananije što trepere na suncu, tako će se spustiti i do vašeg korjenja i protresti ga u njegovom prijanjanju za zemlju.
Poput snoplja pšenicnog, sakupiće vas u narucje svoje.
Omlatiće vas, da bi vas ogolila.
Prosijjaće vas, da bi vas otrijebila od kukolja.
Samljeće vas, do bjeline.
Umijesiće vas, dok ne postanete gipki.
Sve će vam to ljubav učiniti, ne biste li spoznali tajne svog srca i u spoznaji toj postali dio srca života.
Budete li, pak, u strahu svome tražili samo ljubavni mir i zadovoljstvo, bolje vam je onda da pokrijete golotinju svoju, i odete sa guvna ljubavi, u svijet koji ne poznaje godišnja doba, gdje ćete se smijati, al’ ne punoćom smijeha svog i plakati, al’ ne do poslednje suze svoje.
Ljubav ne daje ništa osim sebe i ništa ne uzima, osim sebe. Ljubav ne posjeduje, niti dopušta da je poseduju; jer, ljubav je dovoljna ljubavi.
I nemojte misliti da možete usmjeriti puteve ljubavi, jer ljubav, ako joj se učinite vrijednima, usmjeriće vaše puteve.
Ljubav nema drugih želja nego da se ispuni.
Ali, ako volite, a morate još i da želite, neka vam ovo budu želje: Da se istopite i budete kao potok razigrani što pjeva svoj milozvuk noći.
Da spoznate bol prevelike nežnosti.
Da vas rani spostveno poimanje ljubavi; i da krvarite drage volje i radosno.
Da se probudite u praskozorje sa srcem krilatim i uputite zahvalnicu za još jedan dan ljubavi; da otpočnete u poslepodnevnom času i razmišljate o ljubavnom zanosu; da se s večeri vratite kući sa zahvalnošću, a potom da usnite sa molitvom za voljeno u srcu i pjesmom slavljeničkom na usnama.

Halil Džubran (Prorok)
 

Beba

Poznata ličnost
"Ne bojim se reći, 'Volim te'."
Tvoj um može reći: 'Kako me možeš voljeti kad me uopće ne poznaješ?'.
Ne trebam te poznavati. Ne trebam opravdavati svoju ljubav. Volim te jer mi to pričinja zadovoljstvo. Kad izražavam ljubav osjećam sreću, i nije važno ako me odbiješ, jer ja ne odbijam sam(a) sebe. Moja priča je beskrajna romansa, i sve mi je lijepo. Živjeti u ljubavi znači biti ponovno živ. Kad uspostaviš svoj integritet, uvijek slijediš ljubav. Živiš svoj život u vječnoj romansi jer kad voliš sebe, lako ti je voljeti sve ostale. Toliko imaš ljubavi i toliko voliš da ti ne treba ničija ljubav da te učini sretnim/om."
- Don Miguel Ruiz
 
G

Gea

Gost
Kad vodi te ljubav,mnogo si jak postaneš ratnik ispravne strane
nemaš straha da obojiš mrak da neguješ vrline i oteraš mane ...

Kad nam je ljubav sve, tad nam je i sve ljubav, prosto je ...

 
Vrh Dno