Šta ima novo kod tebe?

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
Ovo je jedno od najglupljih potanja koja se postavljaju onako, usput, tek da se nešto kaže. Pogotovo je glupo kada nekoga dugo ne vidiš, toliko toga se izdešava u životu, a ta osoba te pita - šta ima novo? Pa ceo život, odakle da počnem, imaš li par godina vremena da ti ispričam? A može i ono : Novi, Sad, Novi Pazar, Novi Beograd, Nova Pazova... :rolleyes:

Ali nisam htela da o tome bude ova tema. Ovde možemo da napišemo šta nam se trenutno dešava, čime smo okupirani, šta ima novo... ;)

Pa da počnem...ubacujem cveće sa terase jer su krenuli jutarnji mrazevi, jedino što ne znam gde ću sa tim saksijama, ćuškam ih svuda po stanu zato što u hodnik zgrade ne mogu, krečimo, majstori se vrzmaju, sve je pokriveno prašinom. Šta li smo radili celo leto...skupljali novce valjda. :rolleyes:

Eto, tako ja večeras, a kako vi? :)
 

Beba

Poznata ličnost
Član
Nisam radila ništa neuobičajeno, jer kod mene je uobičajeno da jurcam ko manita izmedju svoje kuće i ćerkinog stana, pa tu budu obaveze u centru pijaca, apoteka i sl.
Ipak sam nešto radila ovaj, radili su drugi ...
Šišanje je bilo na redu tj. zakazano i ajmo opet bicikl /štedim na gorivu, pa zato ne idem autom:roflmao:/ treba stići na vreme!
Prvo kafica i malo obostrano "šta ima novo kod tebe" i pošto je "šišarka" vrlo zauzeta skratili smo taj ritual i počela je da mi radi o glavi.
Makaze su mi uvek izgledale kao pretnja u smislu"život ili smrt" joj majko moja samo da ostanem živa. Mislim to je bilo kad sam bila mala!
Završila, ja zadovoljna i eto to je novo kod mene:)
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
Makaze su mi uvek izgledale kao pretnja u smislu"život ili smrt" joj majko moja samo da ostanem živa. Mislim to je bilo kad sam bila mala!
I ja sam se panično plašila frizera kada sam bila mala. Sećam se da je jednom frizerka izašla ispred radnje i skinula beli mantil (jer sam mislila da je doktorka :rolleyes:) da bi me ošišala. Bila sam užasno razmaženo derište, a i sada nisam mnogo bolja... I moji klinci su se plašili makaza i frizera, sama sam ih šišala do četvrte godine. Kakvi smo mi frikovi! :laugh:
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
Kod mene sunce, hladan ali lep jesenji dan. Pritom su i Zadušnice. Odoh na groblje i da skupljam orahe, stižu slave.
 

maki

Nindža
Član
Uzaludni pokušaj da stignem do groblja...nije bilo busa...ne mogu da pojmim da za zadušnice nema busa do groblja:zbunjen:....
Sramota za lokalnu vlast, a bogme i autobuske prevoznike....:ljut:
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
Novo je da su kod mene počeli da greju pre neki dan... i da sam opeglala veliku gromadu veša...ostala još mala gromada :D
 

Beba

Poznata ličnost
Član
To ti je ono što možeš da vidiš još samo u gluvonemim filmovima i uglavnom je ukras u sobi. Uzdam se da će @Beba ili @Gđa Blejz okačiti neku fotku pošto ja sa fona ne mogu.:D
Da maki je u pravu, ko nema centralno grejanje, kaljeve peći su zaista najbolje. Ako su dobro pozicionirane mogu da ugreju više prostorija, teško se ugreju ali dugo greju i kada prestaneš da ložiš.
Dok nismo uveli centralno grejanje nekoliko godina smo na spratu kod dece imali kaljevu peć koja je imala ložište na hodniku a grejala je dve prostorije. Ma sve je bilo lepo, pa čak nije ni teško čistiti oko nje:)download (9).jpg unikatni-kutna-kaljeva-pec-3658-1.jpg download (12).jpg
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
Kaljeva peć je peć koja se pravi od specijalnih pločica/ ciglica (kaljeva) koje su sa lica glazirane i dezenirane. Zida se tako što se te cigle (ploče) međusobno povezuju specijalnom smešom, nekom vrstom blata. U Vojvodini primarni način grejanja od davnina. Poznata i kao akumulaciona peć. Njeno u većini slučajeva zazidano, zatvoreno ognjište izrađeno je od visoko kvalitetnog šamota i vrata koja su danas radi estetskih razloga zastakljena.

Vrući dimni gas koji nastaje sagorevanjem sprovodi se kroz šamotne kanale da bi što je više moguće energije upilo i akumuliralo u keramici. Preko šamota toplina polako dospeva na površinu peći i ravnomerno se raspoređuje u prostoriji.
 

Njavica

Dreamer.
Član
Ehh kod mene bas radno, pocela sam sa cvecem da radim i uzivam u tome.. Na stranu lose stvari koje su se desile u poslednjih par meseci, nekako krece na bolje, i bice :) ii postala sam tetka jednom malom decaku!! Menjam opet boje kose svako malo, naravno, i ne dam se da odrastem, nikako! Tako da u svoj toj gunguli slabo me ima po netu...
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
Dođem kući oko 20h, još sva srećan što sam brzo stigla, prodavnica, pa krenem da kuvam dva ručka, za jednog kelj sa svinjskim rebrima, za drugog prebranac sa svinjskim rebrima...konačno pretresemo engleski sutra pred kontrolni, pa večeramo svi zajedno...kad primetim da komšija curi u kupatilu, sve mi kaplje na glavu....zovi komšiju, dogovaraj se za majstora....nađi majstora u po noći, dogovori se za ujutro....juri drugu komšinicu za med (svi kupuju med kod moje komšike) i treću komšinicu (nastavnicu engleskog) da proveri znanje pred kontrolni. Zatim, opet večera (jer najslađe je uz crtaće, mora još nešto da se gricne), pa uključi snajku po drugi put, pravi fajront kod dece....

....svakodnevica jedne večeri :D A neću ni da spominjem prepodnevne aktivnosti. :rolleyes:

...e sada malo JA ;)
 

Beba

Poznata ličnost
Član
Da, uvek ima nešto novo...mora biti, život se živi ...
Danas sam punom parom u poslu, sutra nam je porodična slava "Srdjevdan":)
Evo sarma gotova, meso izvadjeno da se peče...kolače i tortu donosi sestra:)
Tako je @FantasyLove , ali budi i ti više ovde, čekamo te...veselije je , da!
 
Vrh Dno