• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Šta biste uradili da vidite pokušaj ubistva?

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
255x16032999-lift.jpg

Čekate lift. Vrata se otvaraju i vidite čoveka koji pokušava da zadavi drugog čoveka. Šta ćete uraditi?

Upravo to je želela da sazna i marketinška agencija Thinkmodo iz Njujorka kada je došla na ideju da lažira pokušaj ubistva i vidi šta će njujorčani uraditi.
Da li će pobeći ili pomoći, vrištati ili zvati u pomoć policiju?Sigurno nisu očekivali da će neko izvaditi telefon i umesto da pozove policiju, fotografisati čoveka koji se bori za svoj život.
Pored toga što je odlično pokazala različite reakcije ljudi na opasnost, kao i koliko se stvarno saosećamo sa ljudima i koliko smo spremi da rizikujemo za druge, ova skrivena kamera je i promotivni spot za novi film o uličnim bandama “Dead man down”...

više na str:
http://www.novimagazin.rs/opusteno/sta-biste-uradili-da-vidite-pokusaj-ubistva-video

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Ovo jeste smešno...:)

ali da smo stvarno u takvoj situaciji šta bi mi preduzeli?

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Mi (forumaši) bi smo morali da čekamo drugi lift, mnogo nas je.

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Ovo je jako skakljivo pitanje. Refleksno bi svako od nas reagovao u prvom momentu, ali nisam sigurna kad bi se malo razmislilo da li bi se umesali. Iz prostog razloga sto ne bih svoj zivot ugrozavala tek tako. Mozda zvuci sebicno , ali tako je. Moja pomoc bi se svela na poziv policije ili eventualno svedocenje, ali da se fizicki umesam male bi sanse bile.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
da me jasna ne shvati pogrešno, ali je stvarno diskutabilno kako bi reagovali. Ko zna, možda bih se usrao i pobegao, možda bih pao u nesvest i ušao u lift, možda bi nasrnuo na napadača, možda bih se sakrio kod komšinice... Možda je najbolje da ne dođem u takvu situacija ni ja, a ni komšinica. :D

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Nisam nikada bio u takvoj situaciji, ali bolje je i da ne bude takvih situacija. Mogu samo reći da sam sprečio pokušaj pljačke jedne gospođe u sred bela dana, ali to nije ni približno ovoj temi. Samo me je iznenadilo to što niko nije želeo da pomogne i pored toga što sam dobio par udaraca, bio primoran da branim i sebe i tu ženu, da bi mene na kraju policija ispitivala kao kriminalca, jer je gilipter pobegao. Prosto čovek ne zna da li da se umeša ili ne. Mogu tek da zamislim kada je reč o ubistvu ili pokušaju ubistva. Jezivo.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
U takvoj situaciji stvarno niko ne zna kako bi postupio, da li da vrišti, da zove policiju, da pobegne...:o

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.953
Horoskop
Lav
Ne znam. Možda bih vrištala i zvala policiju, možda bih pobegla. Na sreću, nikada se nisam našla ni u takvoj a ni u sličnoj situaciji i bolje je što je tako.

Insajder

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
05.04.2013.
Broj reagovanja
2.181
Horoskop
Ovan
Pa nemam pojma stvarno, nisam bio u takvoj situaciji, mada možda u nekoj manje sličnoj,
kada su recimo napali mog druga pa sam skočio da ga branim, ali to nije isto.

Ovakva situacije je iznenadna i ostavlja čoveka u nekom trenutnom šoku,
ali nadam se da bih imao prisebnosti da odreagujem u korist 'davljenika'.

Vrh Dno