• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Šta bebe sve razumeju?

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Poruke
8.102
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Bebe već sa šest meseci razumeju šta im govore, otkriva najnovije istraživanje. One će zapravo razumeti skoro kompletan rečnik roditelja, a što roditelji više razgovaraju sa njima to će kada odrastu pokazati bolje jezičke veštine ali i opšte znanje i sposobnosti učenja.

Istraživanje pokazuje da bebe razumeju reči koje čuju i to puno ranije nego što nauče da govore. To sasvim menja starije mišljenje da deca tek sa godinu dana počinju da razumeju reči.

Psiholozi Elika Bergelson i Daniel Swingley su jasno dokazali da deca razumeju praktično sve već sa 6 meseci.

"Mislim da je ovo istraživanje zapravo velika poruka roditeljima. Možete da razgovarate sa svojom decom i budite sigurni da će ona razumeti sve što kažete. Naravno, neće vam odgovoriti na to verbalno, ali će razumeti. A što više razumeju, brže i bolje izgrađuju svoje znanje za budućnost", kaže doktor Swingley.

Domino magazin

Znaci, buduce mame i tate i vi sa malim bebicama "ne zaklapaje" :D
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.741
Broj reagovanja
16.825
Horoskop
Ovan
Zvuči potpuno neverovatno.
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
mozda zvuci neverovatno..............ali mislim da je istinito..........:).............ja mislim da bebe sve shvataju....:D
 
Vrh Dno