• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Srećan 8. mart

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Poruke
16.035
Broj reagovanja
15.430
Horoskop
Ribe
Drage dame, žene, devojke, majke... srećan nam 8. mart! :)

Happy-International-Womens-Day-March-8-E.jpg
 

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Poruke
10.148
Broj reagovanja
11.262
Horoskop
Ovan
Hvala na lepim rečima:)
Ostalim forumašicama takodje želim da im osmi mart bude svaki dan:)
 

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Poruke
2.852
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Slatko... Hvala.
Inače, ja nisam žena 8. marta.. Čak i sećanja iz detinjstva na taj praznik mi dodatno pojačavaju odbojnost. Sećam se nekih keramičkih ćasa i vazica koje smo kupovali majkama, skupljanje para za glupe poklone učiteljicama, sve nekako uiljeno i pod moranje... hrpe cveća na trotoarima (naročito izgaženo dan posle), ikebane od veštačkog cveća bojene veštačkim bojama, sparušeni karanfili, polupijani muževi koji se sa tim otrcanim karanfilima vraćaju kući jer su slavili, umorne i pomalo razočarane žene sa iskrivljenim štiklama i tim cetovaima i ikebanama... Ma bljak!
Klaro, hvala ti na zaslugama!
 

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Poruke
2.852
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Taco, nisam tužna, samo ni ne slavim. To je van mog senzibiliteta.
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Poruke
4.264
Broj reagovanja
2.935
Horoskop
Lav
ikebane od veštačkog cveća bojene veštačkim bojama, sparušeni karanfili, polupijani muževi koji se sa tim otrcanim karanfilima vraćaju kući j

Jaoj..Ja sam jednog 8 marta satima čekala tadašnjeg dečka da dođe. Trebao je da dođe na ručak kod mene.

Došao je uveče, pijan, sa veštačkim cvećem, nekim ogromnim buketom.

Nekako u to vreme je predlagao da se venčamo...Drago mi je što odbila.

Imam još jedan primer ali neću da vas gnjavim..
 

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Poruke
4.467
Broj reagovanja
3.775
Horoskop
Devica
Volim vala poklone, tako da slavim uvek sve sto se nudi.
Inace ove godine sam morala preko granice neke stvari da zavrsim, verujte mi, da nije bio Osmi mart ne bi tako brzo sve zavrsila nego je ceo dan bilo "Evo evo, srecan vam praznik!"
A to, ravnopravnosti i ostali zenski problemi, to se sigurno nece resiti na praznik zena, za jedan dan u godini. Za to i imamo ovaj praznik koji treba da nas mrdne da se setimo sta smo to za ovih gomilu vekova dobile a sta ne, i sta je to za sta mi treba da se borimo ostatak godine punom snagom.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.772
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
Kad smo (još uvek) kod 8. marta, da li znate da je međunarodni dan muškaraca 19. novembra? Zbog toga što se planetarno ne slavi, muškarci ga u znak protesta slave svaki dan, čast izuzecima.
 

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Poruke
16.035
Broj reagovanja
15.430
Horoskop
Ribe
Ovo napisah mislim 2017. vezano za večitu dilemu "da li slaviti ili ne", "meni taj datum ništa ne znači" ... pa ajd da se ne baci, evo i ovde. 😊


- Biti ravnopravan znači:

1. Da imaš pravo na obrazovanje i pismenost iako si žena, pa možeš, ovde recimo, da napišeš i iskažeš svoje mišljenje i stav...

2. Da imaš pravo glasa i da sam zaokružiš budalu na onom listiću a ne da ti muž, otac ili brat glasaju za Vučića...

3. Da imaš imovinu (stan, kuću) na svoje ime pa kad ti dokurče muž i deca da kažeš " mrš napolje jebem li vam panaiju.."

4,5,6...da imaš posao, platu, nezavisnost....

7. Da te niko ne "uči pameti" lomeći ti ruke, noge i decu jer "valjda on zna šta je najbolje za tebe"

8. Da možeš da se obučeš onako kako ti želiš i da se osećaš lepo i prijatno u tome a ne da ti majmunčina bira tipa "skini to, izgledaš kao kurvetina" (sto mu qrvi jbm što ga okotiše)...

E, pošto smo definisali šta su prava i jednakost, vi, mi i oni što je imamo, setite se da i dalje, negde, upravo sada, neki Stanoje pijan, lomi kosti nekoj Dragici, neki Miloje je izbacio neku Nadu iz kuće sa sve decom jer ga nije dočekala večera za koju joj nije, naravno, dao pare...A neki Dragoje upravo kolje kuhinjskim nožem neku Milicu....Jer, nisu imale tu sreću da budu ravnopravne. Nezavisne. Da ih neko nauči i da im šansu.

Setite se da naše majke, bake, tetke, prabake....nisu imale tu sreću da žive u vreme nezavisnosti, da su bile prodavane, korišćene i bačene posle upotrebe. Zato je ovaj dan i Dan majki. Nadam se, onih majki koje će svoju decu odgajati u srećnom domu, bez batina i pretnji, domu u kome njihova majka ili sestra nisu krpa kojom se brise pod već ravnopravna bića koja žive za njihovu sreću. I koja mogu u svakom trenutku da ih zaštite.

I dok Nada, Dragica i Milica ne budu imale tu mogućnost da žive, budu slobodne i dostojanstvene, ova borba nije završena. A ovaj dan je simbol toga. Kao i onaj cvetak ili čestitka koje ste (bar većina vas) dobile od nekoga kome je stalo do vas i vaše sreće.
 

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Poruke
1.271
Broj reagovanja
1.840
Horoskop
Ribe
Sve se slažem ali zašto samo muškarci sa tradicionalnim imenima kao Stanoje, Dragoje ili Miloje da tuku žene? Kao da neki Mario, Darko ili Sebastijan isto tako ne mogu biti nasilni i tući svoju ženu, koja opet ne mora nužno da se zove Milica ili Dragica, već može biti neka Mia, Lea, Sara ili pak Laura!
 
Vrh Dno