Sreća je....

T

Tihi Don

Gost
Čudno je kako je malo potrebno da
budemo srećni, i još čudnije kako
često nam baš to malo nedostaje!
I Andrić
 

Beba

Poznata ličnost
U principu, vrlo je jednostavno biti sretan i nasmijan kada raščistiš sam sa sobom par stvari. Neki će te napustiti, mahni im i poželi sretan put. Neki će te iznevjeriti, ne uzimaj im za zlo, zbog njih si mudriji i snažniji. Neko će ti pružiti ljubav i zgrabi je. Jer, možda je baš ta ljubav tvoja sreća.
 

Beba

Poznata ličnost
Мalo pažnje, poverenja, vernosti i mnogo ljubavi, sasvim je dovoljna formula da jedna žena zasija u svom punom sjaju i da dostigne svoju najvišu želju, a to je da bude srećna!
 

Beba

Poznata ličnost
Pokušajte, probajte sa ovim savetima, jer mnogo je veći broj onih koji ne vide svoju sreću a tu je negde oko njih ali naravno uz sopstvenu zainteresovanost!

1. Ne prestajte da pokušavate
2. Svi odgovori dolaze iznutra
3. Poraz je dio rasta
4. Spoznajte silu prolaznosti
5. Naučite se umjetnosti strpljenja
6. Zaboravite šta misle drugi ljudi
7. Borite se sa unutrašnjim neprijateljem
8. Sreća počinje iznutra
9. Prisustvo
10. Osvijestite, šta je vrijedno za vas, osim materijalnih dobara

Prirodno je tražiti sreću i zadovoljstvo u spoljašnjem svijetu, ali to ne znači da treba da zanemarite njenu unutrašnju komponentu. Ljudi koji nalaze mir u sebi, po pravilu, daleko su od materijalnog zadovoljstva i mišljenja društva. Oni su srećni i ispunjeni. Međutim, svako je drugačiji, a slijedeći gore navedene preporuke, u velikoj mjeri možete uvećati svoje šanse da budete srećni...
 

Taca

ona, stara
Sreća je kada ti je TV u servisu za vreme OI dok propadamo na svim poljima.....ili je to sreća u nesreći, nesreća u nesreći....? :unsure:
 

maki

Nindža
Kad znaš da zapališ vlastiti plamen u sebi i ne dozvoliš da gasne, nego ga održavaš voljom i maštom,a stvarnost ponekad pustiš u tihom mimohodu da prodje i nestane u mračnom ponoru zaborava.
 

Beba

Poznata ličnost
NAJNOVIJA VEST: SREĆA IPAK MOŽE DA SE KUPI!
Dobra vest je da apsolutno nije tačno da sam novac ne kupuje sreću, što su ovo i mnoga druga istraživanja dokazala. Način na koji novac koristite zapravo vam može kupiti trenutke sreće.

Setite se nekog predivnog putovanja. Gde ste išli, šta ste sve spakovali, kako ste putovali do tamo… Ko je sve tamo bio, kako su vam prolazili dani, u čemu ste uživali najviše. Verujem da ste za to odvojili određenu svotu novca. Setite se kada ste nekog baš obradovali poklonom. Setite se osmeha te osobe i zahvalnosti. Pomislite na osećaj koji je to u vama izazvalo i razmislite da li biste to nazvali srećom. Setite se kada ste sebi kupili neku dobru knjigu, masažu ili ste izveli sebe na ručak. Da li ste osećali radost u tim trenucima? Ovo su sve mali, lični dokazi da se sreća može dobiti u zamenu za novac koji dajemo. Ali je važno da ga dajemo tamo odakle crpimo tu sreću. Novac ne donosi sreću spakovanu u odeću, stanove, kola i slično. Ali je itekako donosi u obliku nečijeg osmeha, zahvalnosti, u saznanju da ste nekom pomogli, da ste radili na sebi…
Čim tako nešto uradite u vama se istog trena javi osećaj sreće, čak ume i da vas preplavi potpuno. Međutim, nakon kraćeg ili dužeg vremena bledi i nestaje i onda opet tragamo za njim. Zato je važno da razumete sledeće:

Zahvalnost održava radost.

Kada ste zahvalni na svemu što imate i radujete se svemu što dolazi, imate recept za fenomenalan život ispunjen srećom na svakom koraku!
1. Trošite na drage ljude

Sigurna sam da vam se desilo da pri razmeni poklona pred neku godišnjicu ili Novu godinu osećate veće uzbuđenje kada osoba treba da otvori vaš poklon nego kada vi otvarate njen. Prolaze vam kroz glavu sve one scene dok ste razmišljali kako da obradujete tu osobu, planirali kako da sve to upakujete, dok ste birali ono što je baš za nju i ni za koga drugog. Setite se osmeha te osobe i on i sada u vama izaziva prijatan osećaj, zar ne? Obradovati nekog koga volite neprocenjiv je dar vama samima.


2. Uložite u iskustva

Stvari nisu ono što nam donosi sreću, one su tu za korišćenje, lepo je imati ih, ali nas ne čine dugo srećnim. Ako, recimo, kupite knjigu i ne pročitate je, ona baš i nema neki značaj za vas, neće vam biti korisna. Zato je bolje da vam pažnja više bude na iskustvima koja vas duže čine srećnim, jer se pretvaraju u divna sećanja i lepe uspomene. Uložite u putovanja, druženja, lepe momente uživanja za sebe i one koje volite. Često je i sama euforija pre putovanja, slavlja, druženja… ili dobijanja kupljenog veća nego kada napokon to dobijemo. Ako ste ikad naručivali nešto preko interneta, poznat vam je taj osećaj. Kupujte novcem divan osećaj, gomilajte divna iskustva i uspomene umesto da gomilate divne stvari koje vam nisu potrebne i zatrpavaju vam dom.


3. Kupite vreme

Ko kaže da vreme ne može da se kupi, taj sigurno ne zna za genijalnu ideju profesorke Elizabet Dan, koja je inače sarađivala sa Majklom Nortonom. Ona predlaže sledeće: umesto da kupite fenomenalan auto koji će vas svakog dana voziti do posla tokom sat vremena najudobnije vožnje, uložite taj novac u kupovinu stana bliže poslu, time ćete svakog dana dobiti ekstra 2 sata za vašu porodicu i sve one stvari koje su vam važne i zbog kojih ste srećni. Možda i vama pada na pamet šta biste mogli da platite da neko drugi radi za vas, a da vi radite ono što najviše volite, u čemu ste najbolji i da tako zaradite još više, a tim novcem možete onda da kupite još više vremena za sebe.

Pozivam vas da sada razmislite o tome koga biste danas mogli da obradujete. Kako ćete to učiniti? Čime ćete tu osobu darovati? Zapamtite njen osmeh, zagrljaj, njeno hvala i budite zahvalni što svakog dana nekog tako možete obradovati. I učinite to, svakog dana, samo zato što vam se može.

Jer nije bogatstvo u prikupljanju novca, nego je bogatstvo kada možemo da dajemo i samo zato je važno pobrinuti se da zaradimo mnogo novca radi davanja. Biti u prilici da dajemo drugima u stvari znači biti bogat!

/slavicasquire.com
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Pazi ovo. Sreća je kad hodaš bos/a. Plaža, bikini, hladno pivo...
 
Vrh Dno