• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Srbin razvija besplatno telefoniranje?

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Beograđanin Aleksandar Stibilj veruje da je na pragu aparata koji omogućava besplatne razgovore i pristup internetu, a koji bi nazvao po Tesli, piše Politika.

11953284205113ed3dc31876.jpg


Ako bi se ostvario san Beograđanina Aleksandra Stibilja, „halo” više nikada ne bi zvučalo isto. Pre svega bilo bi besplatno.

Student IT-a, menadžmenta i marketinga u Parizu pre izvesnog vremena je okupio tim inženjera, dizajnera i studenata elektrotehnike iz celog sveta i sada zajedno razvijaju telefon koji će, kaže Stibilj, omogućiti besplatne pozive, poruke i pretraživanje svetske mreže.

Svako ko bude imao taj telefon moći će besplatno da poziva poznanike sa istim telefonom – kaže sagovornik, Politike.

– Es-em-es i pretraživanje interneta će takođe biti besplatni jer će telefon funkcionisati bez SIM kartice, mobilnih operatera i konekcije na internet.

Stibilj otkriva da je sa kolegama iz SAD, Nemačke, Indije i Japana već isprobao ovu tehnologiju na računarima i da ona apsolutno može da uspe.

– Moja ideja se zasniva na ideji Nikole Tesle, koji je zamislio da će ljudi slati telegrame i slike preko tornja koji je konstruisao. Zbog toga, ali i zbog publiciteta, telefon će se zvati „Tesla”. ....



više na str:
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?nav_id=684817&fs=1
 
Vrh Dno