• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Srbija danas obeležava Dan državnosti

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Srbija danas obeležava Dan državnosti


tan2013-2-141656284274.jpg


BEOGRAD - Srbija danas kao Dan državnosti, obeležava 15. februar, dan kada je 1804. godine počeo Prvi srpski ustanak, i kada je 1835. proglašen prvi ustav Srbije.
Skupština Srbije održaće danas svečanu sednicu - poslanicima će se obratiti predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Očekuje se prisustvo premijera Ivice Dačića.
U Skupštini se otvara izložba i biće dodeljena odlikovanja povodom Dana državnosti.
Najviši državni zvaničnici vence će položiti na Spomenik Neznanom junaku na Avali i u Crkvi Sv. Đorđa na Oplencu.
U Knez Mihailovoj ulici i na Trgu Republike u Beogradu reprezentativni orkestar Garde održaće promenadni defile u 15 časova. Promenadni defile u Nišu održaće Vojni orkestar iz Niša.
Odlukom Ministarstva kulture i informisanja ulazak u sve galerije i muzeje u Srbiji biće besplatan danas, sutra i prekosutra, 16. i 17. februara.

više na str:
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Srbija-danas-obelezava-Dan-drzavnosti.lt.html
 
Vrh Dno