• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Srbija bila na korak od bankrota

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.725
Broj reagovanja
16.800
Horoskop
Ovan
Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je danas da očekuje da bi o novom aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) Srbija mogla da razgovara u januaru ili februaru naredne godine. On je još rekao da je Srbija bila na korak od bankrota, ali je intervencijom vlade izbegla grčki scenario.
274193_dinkic01foto-fonetvlada-srbije_f.jpg

On je istakao da je intervencijom vlade izbegnut bankrot zemlje i dodao da će naredne godine privredni rast biti najmanje dva odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

- Zemlja je bila na korak od bankrota. Rashodi za kamate za otplatu javnog duga rasle su takvom progresijom da bi bez mera finansijske konsolidacije Srbija bila dovedena u situaciju koja je slična onoj u Grčkoj - rekao je Dinkić.

On je istakao "da je bankrot daleko iza nas" jer je država sprovela nekoliko važnih programa poput prvog programa fiskalne konsolidacije, a sada sprovodi i drugi program mera zajedno sa budžetom za narednu godinu.

Preneto sa: http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/...-na-korak-od-bankrota-izbegnut-grcki-scenario

Ovo može samo u zemlji Srbiji. Koliko juče smo bili pred bankrotom, a sada već krivimo kapu. Da nam nije gosn Dinkića, propali bi.
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
Dinkic je u svakoj corbi mirodjija.........ali pokvarena mirodjija
 
Vrh Dno