• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

"Spartacus: Blood and Sand"

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
"Spartacus: Blood and Sand"

http://www.imdb.com/title/tt1442449/
2jcc3ls.jpg


Jedan čovek protiv vojske izdajnika. Izdali su ga Rimljani. Postao je rob. Drugi život započinje kao gladijator.

Spektakularna serija u produkciji STARZ-a, rađena po ugledu na filmove 300 i Gladijator sa budžetom od preko 50 miliona dolara.
Karakterišu je fantastični specijalni efekti, inspirativni kostimi, raskošna scenografija i odlična gluma. Ako volite filmske epske spektakle “Gladijator” i “300”, volećete i seriju “Spartak: Krv i pesak!”.

Klasična priča o najpoznatijem pobunjeniku Republike ožvela je kao eksplicitna i žestoka nova serija “Spartak: Krv i pesak”. Otrgnut od domovine i žene koju voli, Spartak je osuđen na brutalni svet arene gde su krv i smrt najpopularnija zabava. Ali, ne vode se sve bitke na pesku!

Spartak je jedan od najpopularnijih i najpoznatijih istorijskih likova. Kao gladijator postao je legenda još za života, a njegove borbe su predmet brojnih priča. Kao vojnog stratega, istoričari ga pominju zajedno sa drugim genijima tog doba – Hanibalom i Kornelijem Scipionom. I pored toga, njegov život je gotovo potpuna misterija. Dostupni izvori su često kontradiktorni. Ono što zasigurno znamo jeste da je Spartak živeo u prvom veku pre Hrista i da je, po najšire prihvaćenoj teoriji, bio rođen u Trakiji, potonjoj rimskoj provinciji. O njegovoj mladosti se ništa ne zna, a tek poneki izvori pominju da je mu je žena bila Tračanka. U Kapuu je najverovatnije stigao kao ratni zarobljenik, gde je ubrzo postao slavni gladijator, zahvaljujući svom jedinstvenom borilačkom stilu i nenadmašnoj snazi.

Prevare, korupcija i privlačnost senzualnih užitaka neprestano su iskušenje za Spartaka. Ako želi da preživi, mora da postane više od čoveka, više od gladijatora. Mora da postane legenda.
Australijski glumac Endi Vitfild kao Spartak, Lusi Loules kao Lukrecija, Džon Hana kao Bacijat i Piter Mensa kao Doktor tumače glavne uloge u ovoj jedinstvenoj mešavini igrane akcije, stripovskih efekata i brutalnih prizora borbe koja seriju “Spartak: Krv i pesak” čini istinskim televizijskim spektaklom.

Od trenutka kada je serija "Spartak: Krv i pesak" prvi put prikazana na američkoj tv mreži "Starz" u januaru 2010. predstavila se bogatom pričom i vizuelnim efektima kakvi nikad do tada nisu viđeni ni u jednoj televizijskoj seriji. Prva epizoda je postala najgledanija premijera u istoriji "Starza”, a serija je postala i najgledaniji kablovski tv program petkom.

Za sve buduće gledaoce i fanove serije “Spartak: krv i pesak” imamo i jednu tužnu vest. Zvezda serije, velški glumac Endi Vitfild preminuo je 11. septembra 2011. godine u 39. godini života, u svom domu u Sidneju. Glumac koji se proslavio ulogom u pomenutoj seriji, poslednje dve godine se borio sa retkim oboljenjem limfnih žlezda, ali je, nažalost, izgubio bitku sa teškom bolešću.

Spartacus: Blood and Sand (TV Series 2010)
žanr: istorijska avantura
Uloge: Endi Vitfild, Džon Hana, Lusi Loules Autor: Stiven S. Denajt
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
...odgledala sam sve epizode do koje su emitovane do sada...i ovu seriju toplo je preporucujem svima koji nisu previse osetljivi na nasilje i krv... trenutno se prva sezonaemituje na B92....ali...moja preporuka je da se prvo pogleda mini -serija... koja je snimljena u periodu dok su ocekivali ozdravljenje glavnog glumca Endija Vitfilda

Spartacus: Gods of the Arena

http://www.imdb.com/title/tt1758429/ TV Mini-Series

1i0vm0.jpg
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
U početku je termin bio odličan. Sada se prikazuje dosta kasno. :(
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
pa serija nije bas da se prikazuje oko 20h....nije cak ni za mladje od 18.... ima dosta scena nasilja...krv prsti na sve strane.... seks..... naga ljudska tela....:)
 
Vrh Dno