• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Snovi - i što oni znače

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
SNOVI

Svi spavamo, dakle svi sanjamo. Netko se priseća svojih snova a netko ne.
Ovde ćete saznati što su to snovi, kako nastaju, neki tipvi snova.

Što znače vaši snovi?

"Snovi su kada neobavezne asosijacije vode tijek naracije logike emocionalnog mozga"

Simbolika snova
d97882327eef729e179d986150678566.jpg
Koliko vam se puta dogodilo da se noću probudite uslijed ružnog sna? Ili koliko puta ste prije nekog lošeg događaja u životu, to osjetili u svojim snovima? Zvuči vam poznato? Što znače naši snovi, zašto ih sanjamo? Da li nam naša podsvijest želi ukazati na probleme i dileme koje tijekom jave pokušavamo potisnuti?
Gotovo trećinu života provedemo spavajući. Nekima je to vrijeme ispunjeno živopisnim snovima, neki imaju noćne more, neki su uvjereni kako uopće ne sanjaju. Kad spavate, spava i vaš fizički dio tijela.
Pet čula i vaš ego privremeno obustavljaju svoje aktivnosti. Spavanje dopušta vašem "šestom čulu" koje imate da privremeno preuzme kontrolu bez previše ometanja. Vaša podsvijest zna mnogo više o vama nego vi sami. Često će vam dati do znanja nešto o vašem načinu života, kako bi vam savjetovala što trebate raditi. U snovima pokušava doprijeti do vas, ponekad na lijepi način, a ponekad na ne tako lijepi način.
Tumačenje snova
Vaši su snovi puni simbola i alegorija. Priče koje sanjate mogu imati sasvim drugačije značenje od same priče. Svaki dio priče sadrži komadić slike vaše jave. Snovi su poput kolaža, sačinjeni od malih dijelova životnog iskustva koji su simbolično pospremljeni u vašem umu.
24d777643bcfba19a6f3acf4d80e643b.jpg
U kriznim ili stresnim situacijama, ljudi često sanjaju da ih netko proganja ili napada ( čudovište, divlja životinja ili ljudski lik kojem nije moguće prepoznati lice ).
Snovi o povredi ili smrti ( uključuju i snove o ispadanju zubi ) - sanjačevoj ili nekoga drugog lika - obično govore o osjećaju povrijeđenosti i/ili strahu od povrede, tjelesne ili emocionalne, a ponekad sanjača upozoravaju na to da ne brine dovoljno o sebi ili da su pothvati koje poduzima opasni po život. Njima suprotni su snovi o iscjeljenju ili ponovnom rođenju.
Snovi u kojima sanjača muče problemi s prijevozom i prijevoznim sredstvima govore o njegovu osjećaju da su mu stvari izmakle kontroli i mogu biti vezani uz konkretnu traumu ili pak na simboličan način oslikavati trenutnu situaciju u njegovu životu. Suprotni i znatno rjeđi su oni u kojima sanjač vozi sigurno i vješto te upućuju na njegovu sposobnost da se nosi s nekom životnom situacijom.

Sanjamo ono što si ne želimo priznati
Snovi o uništenoj ili izgubljenoj kući te gubitku novca i drugih vrijednosti mogu upućivati i na gubitak neke druge vrijednosti u životu, npr. nečije podrške ili poticaja i sl. Za razliku od njih, snovi u vezi s popravljanjem/obnovom kuće te pronalaženjem novca i vrijednih stvari na mjestima gdje to ne očekujete mogu upućivati na neku osobu ili situaciju čijih vrijednosti dotada niste bili svjesni.
d1820f8e88f72d493ec14d0ea3b0c09b.jpg
Relativno često ljudi sanjaju da su zakazali na nekom važnom ispitu ili nastupu. Ponekad se značenje takva sna može shvatiti doslovno ( primjerice, studentu koji priprema neki ispit on može predstavljati upozorenje o nečemu što je promaklo njegovoj pozornosti ), no znatno je češće riječ o nekoj životnoj kušnji ili izazovu s kojim se na javi sanjač boji uhvatiti u koštac.
Njima suprotni snovi o uspjehu na testu, nastupu i sl., mogu govoriti o inicijaciji, u smislu prelaska na višu razinu razumijevanja ili djelovanja, o sanjačevu duboku povjerenju u sebe ili, pak, upućivati na talente i vještine kojih nije bio svjestan.
Barem jednom u životu sanjamo da padamo, utapamo se ili nas preplavljuje plimni val. Suprotni takvim snovima su oni u kojima letimo ili plivamo koji mogu upućivati na potrebu za nekim novim sadržajima u svakodnevici. Snovi o golotinji govore o osjećaju izloženosti, nelagode i nedovoljne spremnosti za izazov s kojim se sanjač sučeljava na javi, dok oni u kojima je sanjač obučen dobro, prikladno i elegantno govore o njegovu zadovoljstvu svojim fizičkim izgledom.
Duhovni vodič
Kada sanjate da ste propustili brod ili neko drugo prijevozno sredstvo, što obično upućuje na to da su i na javi propustili (ili propuštaju) neku priliku. Snovi o putovanjima na fantastična mjesta, u prošlost ili u budućnost dio su te kategorije i obično ih se sanja kao najavu ili potvrdu otvaranja nekih zanimljivih mogućnosti i aspekata života na javi.
95d4e5562459c674d2d5427a67135e42.jpg

Snovi o nefunkcioniranju telefona obično odnose na sanjačeve probleme u komunikaciji i u osjećajnim vezama s ljudima, oni u kojima zakaže neki stroj ili neki njegov dio mogu upućivati na zdravstvene probleme.
Relativno se rijetko ljudi u snovima zateknu izgubljeni ili zarobljeni u šumi, unutar nekoga grada, labirinta ili velike građevine. Takvi snovi obično govore o osjećaju dezorijentiranosti, očaja, napuštenosti i usamljenosti na javi.
I snovi u kojima se pojavljuju preminuli srodnici i prijatelji javljaju se u dvoma aspektima. Jedan je od njih povezan s prijetnjama (poput osude, prokletstva i sl. ) dok se u drugom preminulo drago biće pojavljuje kao vodič koji sanjača savjetuje i podučava.
Ma o kakvim je temama ili simbolima riječ, značenje snova je individualno i potrebno je svaki dio sna posebno i pažljivo odgonetnuti. Postoji mnogo načina i tehnika za tumačenje snova. Ali ključ tajne snova ste upavo vi, i zato ukoliko se odlučite tumačiti snove, onda znanja i odgovore koje dobijete, prihvatite, razmislite te iskreno sagledate to što vam vaša podsvijest želi reći, iako vi to možda, i ne želite znati.

Sanjarica
http://www.astromagicraven.com/astrologija_horoskop/online/sanjarica/z.htm
Pogledajte sanjaricu. Što vam govore vaši snovi!

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.966
Horoskop
Lav
Sanjala sam da se svađam sa nekim nepoznatim ljudima na sastanku kučnog saveta i u snu znam da su oni članovi sns-a..i oni se deru "ti si žuta, žuta"

Ne razumem otkud takav san kada sam smanjila boravak na netu, manje čitam i gledam vesti...

Od jutros razmišljam o ovom snu.

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Snovi mogu da budu potpuno ludi. Zapravo, moji su totalni ludački, nekad se čine besmisleni, pomalo horor... nikad nisam sanjala lep san.

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Nikada. Jednostavno, čak i kada se čini da je lepo, sve je prožeto nekom nelagodom. Nemam lepe snove.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.553
Horoskop
Ribe
Kod mene su ružni snovi znak da nešto nije u redu sa zdravljem. Čim loše sanjam, obično sam već sutradan bolesna. Ili mi je pao imunitet.
Naravno, to ne mora da znači isto kod svakoga.

Džudi72

Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.966
Horoskop
Lav
Ja retko sanjam ružne snove..snovi su uglavnom su neobični. Mislim da sam na temi o snovima opisala jedan krajnje neobičan san..ako nisam, napisaću :)

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Poruke o snovima sam premestio ovde.
Moji snovi su veoma često determinisani mojim stresom. Na žalost, sve ćešče loše spavam i sanjam kada me očekuje neki stresan događaj (recimo, tako je bilo danima, odnosno noćima pre operacije).

Džudi72

Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.966
Horoskop
Lav
Na žalost, sve ćešče loše spavam i sanjam kada me očekuje neki stresan događaj (recimo, tako je bilo danima, odnosno noćima pre operacije).

Ja u takvim situacijama uopšte ne spavam.

Slabo spavam i kad ujutru moram rano da ustanem jer imam nešto zakazano ( lekarski pregled npr ).

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Šta znači san u kojem sanjam da se Twitter zatvorio, samo su ostavili link ka caskanja.net?

Džudi72

Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.966
Horoskop
Lav
Stvarno si to sanjao ili?

Znači da podsvesno želiš da se poveća broj učesnika na forumu :)

U stvari, pogledaj u nekom sanovniku šta znači kad sanjaš internet..

A šta znači kad sanjaš da su odrasla rođena sestra i odrasli brat od tetke ponovo deca?

Ne sećam se celog sna..pamtim samo da su sestra i jedan brat od tetke u snu deca..a da smo u istom snu, drugi brat i ja odrasli- imamo godina koliko imamo u stvarnosti.
I u tom snu, brat i ja nešto grdimo moju sestru i brata..oni se smeju..nisu u snu baš mala deca..imaju oko 12-13 godina..

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Ne zanima me, imam dovoljno članova S njega. :D

Džudi72

Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.966
Horoskop
Lav
Sanjala sam pre neku noć jednog političara!

Šta to znači?

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
2.042
Horoskop
Ribe
Ne mora nužno da bude loš san, zavisi kako ga je sanjala! Ja sam jednom sanjao da sam u ringu sa jednim vrlo poznatim političarem tako sam ga iznabadao da je bio sav u modricama i podlivima, na kraju me je molio da prestanem! Taj san recimo uopšte nije bio loš, dapače!

Vrh Dno