• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Snimke pilota na samrti nudili za 20 do 500 evra

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.769
Broj reagovanja
16.890
Horoskop
Ovan
Dok su vatrogasci gasili vojni avion u plamenu, a lekari pokušavali da što pre transportuju teško povređenog pilota Gorana Savića, većina okupljenih Novopazovčana trčala je po bašti, snimajući telefonima i kamerama tragičnu nesreću. Nakon što je Vojna policija blokirala prilaz, za snimke i fotografije tražili su stotine evra.

Izgledalo je kao da su se meštani podelili - jedni su snimke nudili TV ekipama, a drugi fotografije štampanim medijima. Za fotografiju pilota kog Hitna pomoć podiže na nosila tražili su od 30 do 50 evra. Najjeftinija je bila fotografija aviona u dimu iza žičane ograde - 1.000 dinara, a taj “ekskluzivitet” je kupio beogradski internet portal.

To nije bio kraj - meštani Nove Pazove pokušali su da naplate i svedočenja o nesreći. Za priču o tome kako je izgledao avion u vazduhu ili na koji način se srušio “očevici” su tražili od 20 do 50 evra.


Ponašanje pojedinih meštana Nove Pazove sociolog Goran Kovačević ocenjuje kao sramotno.
- Ako neko juri za novinarima i nudi im eksplicitne scene nesreće, odnosno želi da zaradi na toj tragediji, moramo da se zapitamo u kakvoj sredini živimo. To znači da su poremećeni svi sistemi vrednosti, pa da neko, iako u teškoj materijalnoj situaciji, želi tako da zaradi. Izgleda da je reč humanost izgubila u Srbiji svaki smisao - ističe Kovačević.Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/345221/Snimke-pilota-na-samrti-nudili-za-20-do-500-evra


Žalosno. :thumbsdown:
Od zapada mnogo bolje prihvatamo one njihove loše osobine. Senzacionalizam i trka za lošom vešću NOVINARA pokazala je put za naplatu i ovakvih tragedija. Naravno, sada novinari pljujupo meštanima Nove Pazove, ali mene zanima koliko oni naplaćuju od svojih redakcija.
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
8.988
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Ja ne mogu da verujem. :(

Gde ce im duse...Taj covek ima porodicu, kako to ne pomisle. Uh sta bih tim jadnicima radila...:ljut:
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.769
Broj reagovanja
16.890
Horoskop
Ovan
Razumem da ljudi nemaju posla, para, ali ja mislim da tako nešto nikada ne bih mogao raditi.
 
Vrh Dno