• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Šminkanje mikro-inplantiranjem

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
resize.aspxTattoo make-up


Upoznajte metodu šminkanja preciznim mikro-implantiranjem pigmenta.
Trajni make-up nastaje nakon unošenja boje direktno u površinski sloj kože kako bi se poboljšala kontura i naglasila prirodna ljepota lica.

Poznata je činjenica u kolikoj mjeri make-up može transformirati lice. U današnjem užurbanom ritmu života, međutim, često nemamo dovoljno vremena za svakodnevnu rutinu šminkanja.

trajnasminka_inline.jpg

Najsuvremenijim tehnikama mikro-pigmentiranja u površinski sjoj kože moguće je postići prirodan izgled, koji ni ne daje naslutiti da se radi o trajno nanesenom make-upu na licu.

Facijalno etetsko mikro uljepšavanje

"Približno devet od deset žena koristi kozmetičke proizvode svaki dan, i bez iznimaka. Svi smatramo da izgledamo bolje i osjećamo se privlačnijima kada ih koristimo. Čak i kada se radi o tankom sloju ruža ili maskare, make-up nesumnjivo podiže naše samopouzdanje", mišljenja je poznata vizažistica Marija Butković. Profesionalni interes iz sfere kozmetike i ljepote dopunila je svladavanjem tehnike nanošenja polu-permanentnog make-upa uz zadovoljna "našminkana" lica brojnih svojih klijentica.

"Tehniku trajnog make-upa učila sam u Londonu kod gđe Debre Robson Lawrence, koju se smatra jednom od najpoznatijih imena u svijetu permanentnog šminkanja. Njezin studio se nalazi u Harley Streetu, a dovoljno govori da je to ulica najpoznatijih estetskih kirurga u Engleskoj", pojašnjava Butković.

Većinu žena brine da će polu-permanentni make-up izgledati "preočito" na licu, no Marija Butković navodi kako koristi inovativnu kreaciju "Facial Aesthetic Micro Enhancement (FAME) ili u prijevodu facijalno etetsko mikro uljepšavanje.
trajnasminka_prije_inline.jpg

Njome se postiže savršen i prirodan izgled zahvaljujući kojemu možemo zaboraviti zamrljani eyeliner, izbljeđivanje ruža ili preslikavanje maskare, te ih zamijeniti osvježenim pogledom, pravilnim obrvama i precizno definiranim usnama.

Obrve - dlačicu po dlačicu

Obrve nikad nisu bile tako bitan dio izgleda kao što su danas. Mnogi modni časopisi rijetko propuštaju priliku davanja savjeta o savršenom oblikovanju obrva. Nažalost, ovi savjeti ne koriste onima koji imaju neposlušne, prirodno rijetke ili svijetle obrve.

"Lijepo i profesionalno oblikovane obrve, oblikom prilagođene koštanoj strukturi lica, uokviruju lice dajući mu izraz, toplinu i dubinu. Tehnika koju koristim se bitno razlikuje od ostalih koje se primjenjuju u salonima u našoj zemlji - karakterizira je visoka preciznost koja omogućuje rekonstrukciju i savršeno oblikovanje svake obrve.

Obrve se prvo iscrtavaju crtajući svaku dlačicu na mikroskopskoj razini i prateći pri tom smjer rasta prirodne obrve, a potom se sjenče tako da obrva izgleda savršeno prirodno pa se ne vidi da je tetovirana", objašnjava Marija Butković.

Pune usne bez filera

Pune i senzualne usne danas su jedan od imperativa ljepote. No, bez obzira na oblik usana, vremenom prirodni pigmenti kože blijede, a mnogo je i onih koji su nezadovoljni tankim usnama.

trajnasminka_lica.jpg

"Osim definiranja kojim se nježno ocrtavaju usne izvan njihova ruba, također je moguće i postići efekt punijih i senzualnijih usana, bez potrebe za redovitim ubrizgavanjem punila. Tehnikom koju koristim možemo postići diskretno definiran obris koji je osjenčen na rubovima i posvijetljen prema unutrašnjosti radi postizanja efekta prirodno punih usana", pojašnjava Butković.

"Smoky Eyes"

Linija tuša na kapcima svakako iziskuje preciznost nanošenja, pa trajni eye-liner olakšava svakodnevnu rutinu šminkanja. Bez obzira preferirate li svjež izgled očiju ili želite postiči dramatičan «smoky eyes» efekt, Marija Butković navodi kako će "Soft Lash Definer" ili "Volume Line Definer" tretmani istaknuti njihovu boju i oblik te sam pogled učinit ljepšim.

Savjetovanje o izgledu

Sama procedura nanošenja trajnog make-upa započinje savjetovanjem s klijentom, njegovim očekivanjima od tretmana i realne procjene koji su mogući efekti od postupka. Naš prijedlog uvijek ide u pravcu preklapanja boja kože i kose, garderobe i životnog stila klijenta, dodaje Butković.

Nakon što se koža dubinski očisti, pomoću malog ručnog aparata s iglicama, koji ostvaruje oko 100 perforacija na minutu, aplicira se pigment u površinski sloj kože.

Kao manje bolno tetoviranje

Permanentni make-up jest vrst tetovaže. Ipak, za razliku od tatoo postupaka, ovdje se koriste delikatniji i precizniji instrumenti, a vrste djelotvormih anestetika koji se koriste za olakšavanje boli nisu jednaki onima koji se koriste kod postupaka klasičnog tetoviranja tijela.
trajnasminka_igla.jpg

Važno je napomenuti kako samo stručnjaci mikro-pigmentacije smiju izvoditi ovaj postupak na licu koristeći pri tom isključivo sredstva prilagođena ovoj namjeni.

Postupak se izvodi u sterilnim uvjetima, a sam tretman nije neugodan budući da gel anestetik koji se primjenjuje na tretiranim područjima značajno reducira bol.

Važno je koristiti kvalitetne pigmente kako bi izgled trajnog make upa dugo ostao nepromijenjenog oblika i boje, odnosno kako bi se vrenenom jedino gubio intenzitetu boje iz tamnije u svijetliju.

Dugoročno nema nuspojava po ovom kozmetičkom postupku a trenutačno se kao posljedica mikro-pigmentacije može pojaviti crvenilo i iritacija kože. Nekoliko dana tretirane površine trebaju ostati čiste, po mogućnosti bez make-upa.

Permanentno znači do pet godina

Prosječna vrijeme potrebno za postupak je od jednog do dva sata. Nakon što određeno vrijeme provedete u stolcu nalik zubarskom, ne morate više brinuti o izgledu svoga lica u prosjeku od tri do pet godina, što je individualno. Imunološki sustav osobe i brzina obnavljanja kože, naime, utjecat će na potreban broj ponavljanja postupaka.

Upravo iz navedenog razloga nekima je dovoljan jedan posjet kozmetičkom salonu, a kod nekih je potrebno postupak ponoviti više puta dok se ne postigne željeni intenzitet boje.
 
Vrh Dno