Boki
Suspendovan nalog
- Učlanjen(a)
- 15.01.2013.
- Broj reagovanja
- 3.361
- Horoskop
- Ovan
Svako od nas ima nekog omiljenog umetnika, a šta je sa slikama? Da li u vašem životu postoji neka najomiljenija slika koja vam je možda promenila pogled na svet, promenila razmišljanje o nečemu ili ostavila neizbrisiv trag?
Koja je to slika, zašto baš ta slika i šta ona za vas predstavlja?
Jedan od slikara koji je na mene imao dosta uticaja je Salvador Dali, ali je teško izdvojiti neku njegovu sliku, jednostavno sve imaju nešto što natera čoveka da se duboko zamisli i razmisli o životu.

San Kristifora Kolumba
"Jednom ćemo shvatiti da su Rafael i Vermer otkrili sve što se moglo otkriti u slikarstvu.Upravo zato, umesto da se prepuštate beznadežnom teoretisanju i pokušajima ponovnog otkrivanja slikarstva - CRTAJTE." Salvador Dali, 1945.
Druga slika pred kojom sam zaćutao ali daleko od toga da sam ostao ravnodušan, jeste slika Uroša Predića.

Siroče na majčinom grobu 1888.
Koja je to slika, zašto baš ta slika i šta ona za vas predstavlja?
Jedan od slikara koji je na mene imao dosta uticaja je Salvador Dali, ali je teško izdvojiti neku njegovu sliku, jednostavno sve imaju nešto što natera čoveka da se duboko zamisli i razmisli o životu.

San Kristifora Kolumba
"Jednom ćemo shvatiti da su Rafael i Vermer otkrili sve što se moglo otkriti u slikarstvu.Upravo zato, umesto da se prepuštate beznadežnom teoretisanju i pokušajima ponovnog otkrivanja slikarstva - CRTAJTE." Salvador Dali, 1945.
Druga slika pred kojom sam zaćutao ali daleko od toga da sam ostao ravnodušan, jeste slika Uroša Predića.

Siroče na majčinom grobu 1888.