• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Slika idealnog muškarca

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Sad je sve puno jasnije

Evo kako se ženama s godinama mijenja slika idealnog muškarca

0703007.48.jpg

Jeste li ikad pogledali svog bivšeg dečka i pomislili: zašto sam bila s takvom osobom s kojom sam tako nekompatibilna? Nije stvar u tome jeste li vi (tada bili) kompatibilni, nego da ste se, a to je dokazalo i istraživanje, tijekom godina jednostavno promijenili.

Muškarac mora imati određene kvalitete da bi ga se smatralo 'savršenim muškarcem', a ovi parametri znatno se mijenjaju kako žene odrastaju i stare. Istraživanje stranice Match.com pokazalo je da ono što žene žele od muškaraca uvelike ovisi o njihovim godinama. Također, rezultati istraživanja opovrgnuli su tvrdnje da standardi padaju u kasnijoj životnoj dobi jer su se žene starije od 55 godina pokazale najizbirljivijima po pitanju odabira partnera.

Dob od 18 do 24
Glavna briga žene u kasnim tinejdžerskim godinama je hoće li se njezin partner slagati s njezinim prijateljima, pa ih je tako čak 47 posto izjavilo da traže vezu s nekim koga će odobravati njezini prijatelji.

'Ovo je veoma racionalno socijalno vrijeme u životu žena. Žene traže muškarce koji će se uklapati u njihove živote. Ključni način na koji će muškarac stati u njezin život je da ga pozitivno promatra njezina socijalna okolina, ali i da imaju jednake interese. Manje se govori i razmišlja o budućnosti, a više o tome što je dobro u ovom trenutku', kazala je dr. Karen Ruskin.

Žene u ovoj životnoj dobi najčešće će hodati s muškarcima koji su u boljem fizičkom stanju od njih samih, ali i koji pokazuju interes za 'knjigom, glazbom i filmovima'.

Dob od 25 do 34
U ovoj dobi većina žena fokusirana je na svoju karijeru, ali fizička privlačnost i seksualna kompatibilnost također su važni. Smatraju da je muškarčeva razina 'ambicije' također vrlo važna, pa čak dvije trećine ispitanica ovo smatra ključnim segmentom.

'Žene u ovoj fazi razmišljaju o tome da će jednog dana imati djecu i ne žele muškarce koji ne mogu pridonijeti njihovoj slici idealne budućnosti. Žele nekoga s kim se mogu vidjeti u budućnosti, s kim će moći svojoj djeci ponuditi idealno djetinjstvo i tko im može ponuditi život kakav žele', objašnjava dr. Ruskin.

Dob od 35 do 44
Ženama u kasnim tridesetima i ranim četrdesetima počinju biti privlačni stariji muškarci, uglavnom zbog toga što ih smatraju podobnim osobama s kojima se valja skrasiti i zasnovati obitelj. Žene sve više razmišljaju o svom biološkom satu i traže nekog tko je stabilan, ostvaren i uspješan. Čak 73 posto žena priznalo je da bi bile s nekim tko je više od pet godina stariji od njih samih, a veoma su važni i muškarčevi maniri. Manje od jedan posto žena bilo bi u vezi s muškarcima s lošim manirima.

Dob od 45 do 54
Ključna riječ je sigurnost: 95 posto žena priznalo je da traži partnera uz kojega će se osjećati sigurno. U ovoj dobi žene su mnogo manje izbirljive nego u bilo kojoj drugoj dobnoj skupini, ali još uvijek traže muškarca s visokim primanjima, što je važno ženama svih životnih dobi. Iznenađujuće, čak 54 posto žena priznalo je da su voljne biti s mnogo mlađim muškarcem.
0538007.48.jpg


Dob 55+
Inteligencija i osobnost najvažnije su u ovoj dobi. Žene traže muškarce koji dijele njihove vrijednosti i imaju dobar smisao za humor. Iznenađujuće, 45 posto žena složilo se da je važna i seksualna kompatibilnosti u formiranju veze u ovoj dobi. Žene starije od 55 godina su izbirljivije po pitanju partnera nego bilo kad ranije.

'Vjeruju da se ne isplati trošiti vrijeme na nekoga tko ih u potpunosti ne usrećuje', tvrdi dr. Ruskin napominjući da žene starije od 55 uopće nisu spremne na interakciju ako potencijalni partner u potpunosti ne zadovoljava njihove potrebe.
K.H. / Yahoo Shine​
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Da ipak nema pravila potvrđuje i sadašnja pratilja Silvija Berluskonija (76 g.) koja je od njega mlađa pola veka. :o
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
 
Vrh Dno