• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Skuvali smo, skuvaćemo, super je ispalo ..........

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
ovoliko žena na forumu .... a svaka se bar 1001 put zamislila šta da kuvam sutra, ili pohvalila onim što je spremila .......pa fali nam jedna spam tema na kuhinji ...

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Neću spojiti, ova ima širi smisao, u onoj su samo recepti, a ovde bi mogli i da komentarišemo, odnosno probamo. :mne:

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Ja teo da neko drugi počne, al aj nema veze ......... nije neka slika, al bilo je ukusno :mne: .... špagetle sas plodovi mora, od sinoć ...

img20111116202228.jpg

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
A recepat Tony? neki poseban dodatak,neku nam tajnicu otkrij.Dobro ne moras bas sve, nesto se uvek "zaboravi" reci..:mne:

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Pa nema recept, to onako odokativno... prodinstam na maslinovom ulju luk, dodam pogolemo pakovanje morskih plodova (ima u Maxiju 300-400 dindži ... pola kilograma), podlijem sa malo crnog vina (0,5 dcl), nekih pola sata ga krčkam, dodam tomatelo (mediteranski sa bosiljkom i origanom), list dva lovora, još 10-ak minuta krčkam, na kraju seckani peršun.... i to je to ... špagete svi znamo da skuvamo :mne: ... a što se njih tiče, ove domaće što se u kašu naprave ne priznajem za špagete, i najgore italijanske su bolje od najboljih domaćih .... ako se nema parmezana za kraj, dobar je i kačkavalj ... i to je to ...

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Nek' me usvoji neko ko voli da prcka po kuhinji :( a ja cu biti toliko fina pa cu joj/mu s vremena na vreme napraviti nesto slatko po zelji :mne:

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Lujka' pid='96662' dateline='1321521564 je napisao(la):
Nek' me usvoji neko ko voli da prcka po kuhinji :( a ja cu biti toliko fina pa cu joj/mu s vremena na vreme napraviti nesto slatko po zelji :(
Vidiš koliko se sećam i ja sam hteo da me neko usvoji, ali ko to beše :mne:

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Tony Montana' pid='96663' dateline='1321521731 je napisao(la):
Vidiš koliko se sećam i ja sam hteo da me neko usvoji, ali ko to beše :(
Da, da... znaci mi smo jos uvek usvojeni :( Sta mi veceras lepo spremas? :mne: Smisli slatko i stvar resena. :(

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
rano mi da razmišljam o klopi ... al napravićemo nešto lepo :mne:

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
posto ima naslov i u proslom vremenu,mogu vam preporuciti nesto sto sam pravila pre neki dan.brzo je,hranljivo,lagano,uslov je da volite pecurke.Pohovala sam bukovace,pileci fileti sa susamom i kackavaljom i zelena salata.meni su bukovace i salata sasvim bili dovoljni,posto sin ne voli ako nema mesa,vise zbog njega..posle sam napekla i neku palacinku,da ima i nesto slatko..

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
zlocestica' pid='96723' dateline='1321532442 je napisao(la):
posto ima naslov i u proslom vremenu,mogu vam preporuciti nesto sto sam pravila pre neki dan.brzo je,hranljivo,lagano,uslov je da volite pecurke.Pohovala sam bukovace,pileci fileti sa susamom i kackavaljom i zelena salata.meni su bukovace i salata sasvim bili dovoljni,posto sin ne voli ako nema mesa,vise zbog njega..posle sam napekla i neku palacinku,da ima i nesto slatko..
Čekaj a šta si bukovačama radila pre pohovanja ... mslm ništa bez slika i detaljnog opisa ne priznavamo :mne:

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
nista tony..oprala,iscedila,zatim posolila i pobiberila,a onda pohovala..budu super :(:mne:

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
ratatouille.jpg
Ratatuj
2 tikvice
2 manja plava paradajza (približno iste veličine kao i tikvice)
1 crvena babura
1 žuta babura
1 veliki + 1 mali crveni luk
1 mali paradajz
1 čen belog luka
maslinovo ulje
suvo začinsko bilje: ruzmarin, majčina dušica, peršun, vlašac, majoram
morska so
biber
Isecite tikvice, plavi paradajz, veći luk i paprike na kolutove što je tanje moguće (ja za ovo koristim V-Slicer). Složite ih u tepsiju u koncentričnim krugovima u sledećem redosledu: plavi paradajz, tikvica, luk, crvena, pa žuta paprika i tako dok imate sastojaka. Sipajte malo ulja preko.
Paradajz oljuštite i izvadite mu semenke. Izblendišite zajedno sa belim lukom i nekoliko kašika maslinovog ulja pa rasporedite preko povrća. Pospite biljem, solju i biberom i uspite vrlo malo vode da ne zagori u rerni. Pecite u rerni zagrejanoj na 220°C oko 15-20 minuta. Ovo je vreme za jako tanko isečeno povrće kao na slici, ali ako isečete deblje, sigurna sam da bi trebalo peći malo duže. U svakom slučaju neka vam reper bude plavi paradajz, jer njemu najviše vremena treba.
Jedan predlog za nesto brzo,posno..

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
Ove kolace je moja baka zvala-uzecu jos jedan-..brzi su,lagani i uspevaju svima..uz to ukusni,prakticni,mogu da stoje vise dana..sluze se uz kafu,caj,mleko,dok gledate tv,kad vam je dosadno..

Potrebno-25og brasna,25og oraha,moze lesnika,moze i jedno i drugo, po pola,ako nemate dovoljno dodati malo mlevenog keksa..naravno i orasi treba da su mleveni,25og secera u prahu,25og margarina,2 zumanca.Sve sastojke pomesati skupa i ostaviti pola sata u frizideru da se testo stegne.Oblikovati male kuglice i slagati na pleh
oblozen papirom za pecenje.Tokom pecenja malo ce se spljostiti pa ostavite razmak,na vrhu svake kuglice olovkom ili prstom praviti malo udubljenje koje kad se ohlade kolacici punite rastopljenom cokoladom,nutelom,dzemom..po volji..takodje ih odozgo mozete preliti cokoladom koja vam ostane,praveci kasikicom spirale po njima.

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
ja pravila neku vocnu tortu za Novu godinu...............nisam trebala da mesam smrznuto frikomovo voce sa ananasom iz konzerve................uvek nesto zabrljam kada eksperimentisem:(.......

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
kod nas je palo prase, ruska salata i neki blentavi kolači.... a to blentavi, vanilice i tri vrste sitnih kolača....

Vrh Dno