Skrivanje raspoloženja

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Poruke
2.524
Broj reagovanja
455
Horoskop
Vodolija
Ranije sam mogla da sakrijem svaku emociju. Obuzdam se, ne plačem iako su mi suze u nosu, ne cerekam se jer ne mora svako baš da zna kad mi je prijatno. To prikrivanje je bilo odbrambeni mehanizam i funkcionisalo je. Verovatno se sve dešavalo kao posledica nekih loših iskustava ali i moje jezive stidljivosti.
Sada, sada dosta ljudi može da pretpostavi kako se osećam. Najbliži to svakako znaju. Starija sam, sigurnija u sebe. Opustila sam se. Rasterećena sam. Dobro, još uvek ne umem baš da se suprotstavim ljudima uvek. Nemam tu vrstu agresije, ali recimo da sam "tiha voda..." i žešće se smejem. Kažu moji na poslu, na primer, ceo hodnik se ori... tu osećam da su te neke stege popustile i da dišem punim plućima.
Kada sam analizirala jada sam pistala emotivnija, zaključih da se to desilo rođenjem dece.
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Poruke
3.644
Broj reagovanja
2.376
Horoskop
Lav
Pitanje i tema su dobri, i sada razmišljam. Ne radim od kraja 2011.godine.

Na poslu je moralo nešto "veliko" da se desi kako bih pokazala svoja osećanja..tugu i bes, npr. Radila sam sa strankama. Bila sam ljubazna i nisam pokazivala ništa, ali kada bi ta nezgodna stranka otišla, plakala bih ili besnela :)

Kasnije se desio mobing, i samo jednom sam "pukla"- kada je mobing bio i više nego očigledan.

Bila sam u dobrim odnosima sa kolegama i koleginicama, ali samo sa njih nekoliko družila sam se van posla. I oni su naravno znali i znaju sve o meni, ali i ja o njima.

U privatnom životu, kada su u pitanju uža i šira porodica i prijatelji, ne skrivam osećanja.

Na netu..mislim da sam previše otvorena i da možda preterujem...
 

Jelena

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
14.04.2020.
Poruke
222
Broj reagovanja
281
Horoskop
Vaga
Skrivanje emocija sam izvezbala do perfekcije zahvaljujuci poslu,drugacije ne moze...druga je prica van posla- uglavnom sve jasno stavim do znanja...
 

maki

Nindža
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.12.2015.
Poruke
2.299
Broj reagovanja
2.233
Horoskop
Ovan
Ništa ne skrivam pa ni emocije.....prosto to ne znam, ne umem i neću.....to nije zdravo.....
 

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Poruke
4.280
Broj reagovanja
3.502
Horoskop
Devica
Meni se po faci vidi tako da ne umem baš mnogo da sakrijem :D
Nit se iskreno trudim više
 

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Poruke
2.524
Broj reagovanja
455
Horoskop
Vodolija
Mislim da je dobro pustiti emocije. Ne kao razmaženo dete i u granicama pristojnosti. Postoje načini da staviš okolini do znanja neke stvari i da bude pristojno i da ne trpiš. Ja sam morala da dođem do srednjih godina da bih se izbalansirala. Mislim, okružena sam divnim ljudima, a ustvari, ja sam ih i birala. Tako da su te godine ineka privilegija. Podjednako plačem i smejem se, kažem u bliskom krugu. Na poslu, teme su takve da ne postoji taj proboj emocija. Sa kolegama se privatno ne družim. Odnosno, sa njih par se čujem i telefonom van posla, ponekad razmenimo neku informaciju, smešni foto na viberu, čestitke za praznike, čak i pozajmljujem novce za obnovu dozvoljenog minusa :kul: ali ne idem po slavama i rođendanima. Imam prijatelje višedecenijske i sa njima se družim.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
29.782
Broj reagovanja
15.643
Horoskop
Ovan
Sve zavisi pred kim pokazujes emocije. U svakom slucaju, slazem se da ih ne treba cuvati duboko u sebi, vec ispoljiti, posebno ako su bolne emocije.
 
Vrh Dno