• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Šimpanze tugu i seksualne frustracije leče cigaretama i pivom

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.772
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
Šimpanze su naši najbiži rođaci, ali neki od njih su zaista otišli predaleko u imitiranju čovekovih loših navika. Takav je, recimo, slučaj sa šimpanzom u Zoološkom vrtu grada Tjanšina, u kineskoj pokrajini Sinđijang, koji pali cigaretu na cigaretu, a pritom još i ne pućka, nego uvlači dim. Da zlo bude još gore, dim cigarete koju drži u ruci niz grlo spira pivom.

256861_majmun-01_f.jpg


Ovaj šimpanza, međutim, nije i prvi čovekoliki majmun koji je postao strastan pušač. Majmunica Feli iz zoološkog vrta Džengdžu u kineskoj pokrajini Henan propušila je 2004, i to zbog seksualne frustracije, jer njen 28 godina stariji “partner” nije bio u stanju “da joj zadovolji seksualne potrebe”.Naviku je razvila imitirajući posetioce zoološkog vrta, a ko ju je snabdevao cigaretama nije poznato.

Od muke je propušila i Aj-Aj, 26-godišnja ženka žimpanze iz Sijana, u centralnoj kineskoj pokrajini Šanksi, koja je u cigaretama pokušala da nađe utehu nakon smrti “partnera”, to jest mužjaka, 2005.

Najpoznatiji šimpanza koji puši bio je, međutim, Čarli, koji je 2001, u svojoj 52. godini, uginuo u Zoološkom vrtu Manguang u Južnoj Africi.


Dim je prvi put povukao kada su mu posetioci u kavez ubacili nekoliko upaljenih cigareta, a portparol zoološkog vrta je tvrdio da Čarli voli da zapali “samo ponekad”. Duvan mu očigledno nije naškodio, jer je živeo 10 godina duže od očekivanog prosečnog životnog veka šimpanze.

Izvor: http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Z...seksualne-frustracije-gase-cigaretama-i-pivom


Eto zašto pijemo i pušimo! :zbunjen:
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
.......i posle neko samo neka posumnja u teoriju evolucije..........:)
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.772
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
Davno sam čitao da su negde uradili eksperiment u kojem su majmuni obilazi ZOO, a ljudi su bili u kavezima. Majmuni su se ponašali baš kao i ljudi, obilazilazi i razgledali kaveze i ljudima davali banane.
 
Vrh Dno