• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Serija Pevačica

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Sad se pitate zašto ovo nije u delu foruma koji se bavi televizijom?
Ovako, kao što znate, od kada je počela pandemija ovog virusa koji predugo traje, pogledah neke domaće serije, odnosno neke sam pokušala, a neke i pogledala. Super serija koja je obilovala nekim mističnim elementima i ostala pomalo nedorečena do samog kraja (čekamo drugu sezonu i gledamo najviše zbog Lauševića koji je maestralan) su Kalkanski krugovi. Sada, pre dve nedelje počelo je emitovanje serije Pevačica. Ne prepoznadoh no glavnu glumicu, toliko o obaveštenosti!, ali mi jedno postade jasno. U ovoj nesrećnoj, napaćenoj Srbiji, koja se izgleda nije makla od srednjeg veka po pitanju nekih rituala i obreda, a možda smo i na nižem stupnju civilizacije, probudiće se sve spodobe i sotone, sve one opskurne ličnosti iz devedesetih jer kako neki lik kaže "tamo svaka kuća ima svoju vračaru". Davljenik se za slamku hvata. Osuđujem one koji zloupotrebljavaju. Žalim one koji se upecaju. A najstrašnije mi je što čuh o tim stvarima od obrazovanih ljudi, intelektualaca, urbanih likova, naizgled razboritih.
Plašim se, tonemo sve dublje.

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Broj reagovanja
3.778
Horoskop
Devica
Morala sam da proguglam koja je serija to u pitanju :D
Videla bilborde samo, nemam nesto nameru ni da bacim pogled kako to sve izgleda. Doduse svaka cast gospodji koja od pevacice dosla do glumice, to samo pokazuje koliko je kod nas bitno da imas prave veze.
Mozda nije u redu da sudim pre nego sto sam pogledala bilo koju epizodu/insert/trejler ali frustrira sto godinama forsiraju 5 glumaca u svim mogucim serijama i filmovima + evo osobu koja do sad nije imala veze sa glumom. A na drugu stranu imaju onaj fakultet ( i opet i tu preko veze upada na njega od mogucih 12 - 10 bar) sa ljudima koji se "iskoluju", gomila amaterskih pozorista i glumaca, ljudi sa tonom talenta koji bi mozda i znali kako da odglume. Bez da se oseti da je gluma u pitanju.
Al opet ko nas pa pita, koliko vidim kod nas trend postao da se snima serija za serijom.

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
U pravu si. Ali oduvek je bilo tako, da postoje glumački klanovi i vuku se iz, kako vole da kažu, projekta u projekat.
Nažalost, kvalitet kadra je drastično opao.
S druge strane, mislim da je dobro što se snima, u smislu da se u toj hiperprodukciji može naći i ponešto dobro, a stvarno mi je previše repriza koje bukvalno počinju čim se emitovanje završi i to u višegodišnjim ciklusima.
Ovu Pevačicu smestih u ovo poglavlje zbog glupih verovanja, ali slažem se i da je fenomen samo po sebi kako se neke pojave transformišu u razne profile i zanimanja i kako je to već uigran recept za dodelu/podelu profita.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Ne poznajem taj svet, za mene je sve to druga planeta.
Javnost nagađa da je serija na temu ubijene pevačice Jelene a tu temu imamo i na forumu ovde "Ko je ubio pevačicu".

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Pa ne znam, možda je to ubistvo bilo inspiracija. Ne znam u kom pravcu će ići serija, ne znam ni da li ću gledati. Prosto ova serija nije sfera mog interesovanja.

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.966
Horoskop
Lav
Da li je to ona serija u kojoj jedna devojčica lepo peva, pa najpre peva u kafanama, otac je uz nju..i posle nekog vremena ona postaje popularna?
Ne sećam se na kojoj televiziji se emitovala, i nisam gledala sve epizode, valjda samo te prve.

Sada me zanima kakvi su to obredi u seriji..u Kalkanskim krugovima ili ( i ) u seriji "Pevačica"?

Davljenik se za slamku hvata.

Tačno. Sećam se kada je moj otac bio u bolnici, valjda posle prve operacije...čuo je za neki čaj koliko se sećam, neko mu je tamo rekao da pomaže kada je rak grla u pitanju.

Mama je išla kod neke žene koja pravi te čajeve i dala je X maraka..kao kada bi sada dala 400-500 evra.

Tata je pio taj čaj. Rak je metastazirao. Tata je umro par meseci kasnije.

Ovo je primer da je izreka tačna.

A kad već diskutujemo o tim vračarama i nadrilekarima, da li neko zna nešto o onom "pod mač bato" Miroljubu Petroviću?

Jedna devojka je izašla u javnost i rekla da je njen brat umro..Lečio se sokovima koje pravi taj Petrović. Posle se još neko pojavio sa sličnom pričom, da on savetuje ljude da prestanu sa lečenjem, i da piju njegove sokove i šta još pravi..I ti njegovi "lekovi" su skupi, oko 200-300 evra za jednu terapiju.

Da li se taj čovek pojavljuje na Happy TV ili na nekoj drugoj? Mislim da njemu nije mesto na televiziji već u zatvoru.

Ko zna koliko je ljudi unesrećio a ti ljudi nisu govorili za medije..

Vrh Dno