• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Seks - Bolji je od pilula i krema za bore

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Bolji je od pilula i krema za bore: Zašto je dobro imati seks što češće?


Odgovor na pitanja kako poboljšati svoje celokupno fizičko i psihičko zdravlje, sačuvati mladolik izgled i produžiti svoj život krije se u omiljenoj ljudskoj aktivnosti: Seksu.

news16794.jpg


Zbog seksa se osećate dobro
Ako dobro poznajete svoje telo, znate šta vam odgovara i uzbuđeni ste zbog seksa s određenom osobom, velike su šanse da će vam biti jako dobro. Zato nema razloga da sebi uskraćujete to uživanje.

I sama pomisao na seks je dobra za mozak
Naučnik Jens Forster je 2009. godine otkrio da pojedinci koji na dnevnoj bazi razmišljaju o seksu beleže bolje rezultate u rešavanju zadataka koji zahtevaju kritičko razmišljanje nego pojedinci koji o seksu baš i ne misle.

Zbog seksa ćete živeti duže
Podaci Duke Longitudinal studije objavljeni 1993. godine pokazali su da muškarci koji češće praktikuju seks u proseku žive duže. Osim toga, isti rezultati pokazali su i da žene koje uživaju u svom seksualnom životu prosečno žive sedam do osam godina duže od žena koje su prema svom seksualnom životu ravnodušne.

***Zlatna pravila oralnog seksa za žene

Seks smanjuje bol
Oksitocin, hormon koji se oslobađa tokom seksa, istovremeno je i prirodan lek protiv bolova. Seksolog Beverli Vipli 1985. godine utvrdio je da se, nakon orgazma, kod žena podiže nivo tolerancije na bol i prag detekcije boli.

Seks smanjuje stres
U istraživanju koje je sproveo psiholog Stjuart Brodi u februaru 2006. utvrđeno je da veliki broj ljudi odmah nakon seksualnog odnosa ima niži krvni pritisak, posebno u slučaju stresne situacije....

više na str:
http://www.smedia.rs/ona/vest/16794...za-bore-Zasto-dobro-imati-seks-sto-cesce.html
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Čudo je taj keks. :whistling:
 
Vrh Dno