• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Šefovi imaju manje stresa od podređenih

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.832
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Šefovi imaju niže nivoe stresa u odnosu na zaposlene, pokazala je studija koju su sproveli stručnjaci s Harvarda i Stanforda.
137495366450645f51c4204949254173_orig.jpg
U izveštaju se navodi da je poznata Šekspirova tvrdnja da je najteže okrunjenoj glavi u stvarnosti vrlo retka, jer ljudi koji "nose krunu" obično su pod manjim pod stresom od "svojih podanika".

Istraživanje, objavljeno u stručnom časopisu "Proceedings of the National Academy of Sciences", koje su vodili Džejms Gros i Dženifer Lerner, pokazalo je da su vodeći položaji direktno povezani s manjim nivoom stresa.

Portal Pliva prenosi da su stručnjaci sa Stanforda i Harvarda analizirali količine kortizola, hormona stresa i osećaj anksioznosti učesnika istraživanja i to u grupi koja nije često predmet studija - vojnih lica.

Autori su rekli da je teško utvrditi nivo stresa jer nivo kortizola i anksioznosti nisu automatski povezani, ali su otkrili da oni ukazuju da su šefovi pod manjim stresom i da im je stres sve manji sa povećanjem vlasti.
 

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Poruke
756
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
Naravno, da li te to cudi?
Podeli zaduzenja drugima i nebrigaj!:D
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.832
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Iskreno, da, čudi me. Na šefovima treba da je najveća odgovornost, kad ono...
 
Vrh Dno