• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Sedmodnevna žalost zbog smrti Čavesa

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Sedmodnevna žalost zbog smrti Čavesa, poruke saučešća Venecueli

255x16033061-glavna.jpg

U Venecueli je proglašena sedmodvodnevna žalost povodom smrti predsednika Uga Čavesa, a saučešće Čavesovoj porodici i narodu uputili su latinoamerički i svetski zvaničnici.

Brojna su i različita reagovanja povodomsmrti Čavesa - neki smatraju da je njegova smrt tragičan gubitak, a neki vide priliku da Venecuela izađe iz njegove senke.
Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad rekao je da je Čaves bio "mučenik koji je služio narodu i štitio ljudske i revolucionarne vrednosti". Ahmadinedžad je naveo i da je "Čaves umro od sumnjive bolesti"...

više na str:
http://www.novimagazin.rs/svet/sedmodnevna-zalost-zbog-smrti-cavesa-poruke-saucesca-venecueli-foto

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Voleo je svoj narod a i narod njega. Zalagao se za autonomiju i nezavisnost latinoameričkih vlada, želeo je bolji život svom narodu.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
I mi smo Tita žalili 7 dana, a neki i dan danas žale za tim vremenima. Iskreno, i ja sam jedan od tih.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Možda ja najduže žalim za Titom... bilo je mnogo lepše i sretnije u njegovo vreme... ali to nije tema...

I naš Predsednik je izrazio žaljenje zbog gubitka Čavesa u ime našeg naroda i njegovo lično...

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Žalim za Titom i uvek će mi ostati u najlepšem sećanju . Vest da je umro Čaves me iznenadila i rastužila.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Nikolić posthumno odlikovao Čavesa

ccaves-posth.jpg

BEOGRAD, 6. marta 2013. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je posthumno predsednika Venecuele Uga Čavesa ordenom Republike Srbije na lenti, saopšteno je u sredu iz Predsedništva.

Kako se navodi, Nikolić je odlikovao Čavesa za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa izmedju Srbije i Venecuele....

više na str:
http://www.naslovi.net/2013-03-06/beta/nikolic-posthumno-odlikovao-cavesa/4906802

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Naravno da ga odlikovao, mnogo znaće ti prijateljski i miroljubivi odnosi između zemalja....

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Po poslednjim vestima i izjavi generala Hose Ornela, Čaves je preminuo od srčanog udara. Bio je 14 godina na čelu Venecuele i predstavljao simbol socijalizma u Latinskoj Americi.

Vrh Dno