• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Sber banka dolazi u Srbiju

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.744
Broj reagovanja
16.828
Horoskop
Ovan
Najveća ruska banka Sber banka od septembra bi mogla da dođe u Srbiju i unese novi bankarski kapital, rekao je zamenik predsednika te banke, Sergej Gorkov.

Ova banka je kupila filijale austrijske Folks banke, koja posluje i kod nas.
Sergej Gorkov kaže da su u toku proračuni oko najefikasnijeg načina kreditiranja privrede i građana.
Zamenik predsednika najveće ruske poslovne banke kaže da se njihov plan širenja na nova finansijska tržišta privodi kraju.

167946907500bf0c20aa65772721092_orig.jpg


"Ne planiramo u skorije vreme kupovinu nove banke u Srbiji već se opredeljujemo za organski rast. Sada smo krenuli u javnu kampanju i već u septembru će krenuti program za Srbiju. Ako govorimo da je ruskih investicija u Srbiji nedovoljno onda kažemo da je to prošlost", kaže Gorkov.

U Sber banci ističu da će oni biti most za privrednu saradnju između Srbije na jednoj i Rusije, Belorusije, Ukrajine i Kazahstana na drugoj strani, a najavljuju i da će finansirati izvoz iz Srbije na rusko tržište.

Kao svoju referencu ističu i svoju raširenu bankarsku mrežu.

"Mi smo kupili mrežu Folks banke van Austrije i do kraja godine ona će promeniti naziv u Sber banku. Kada kupite neku banku preuzimte i rizike i sada preispitujemo i rizike, troškove i prihode u raznim zemljama, a imamo predstavništva ili banke u 21 zemlji", kaže zamenik predsednika Sber banke Sergej Gorkov.

Ruski bankari smatraju i da će prema validnim prognozama tržište istočne Evrope i Srbije u narednih 10 godina rasti zadovoljavajućim tempom.


Izvor: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=07&dd=22&nav_id=628686
 

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659
znajuci kako su se rusi do sada ponasali kao vlasnici raznih firmi kod nas,nisam nimalo odusevljena:(
 
Vrh Dno