Saveti, pomoć oko kupovine računara

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
@Dragana - vava i ostali, da li su ok ovi proizvodi


http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-racunari/laptop-notebook-racunari/laptop-samsung-ativ-book2-np270e5v-k05hs-15-6-intel-dc-847-2gb-320gb-intel-hd-bt-glan-1178099.html

http://www.winwin.rs/pc-periferije-monitori/monitori/monitori/monitor-21-5-aoc-e2250swnk-led-1920x1080-fullhd-dc20m-1-1153953.html

Zvala sam prodavnicu WIN WIN-a, pošto kupujem ove dve stvari i još nešto, pitala sam da li mogu da dobijem web cene, rečeno mi je da mogu..i da do nove godine ne povećavaju cene, tako da ću verovatno kupiti tokom iduće nedelje, ili one tamo. Prevoz je besplatan, i odmah u toku dana dobijam šta sam kupila.

Šta vi mislite?
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Nema operativni sistem, ugradiću sama windows 7. Sviđa mi se što uz njega dobijam i mobilni telefon. I cena je ok...oko 300 eura.
 

anuška

Poznata ličnost
Iskreno, w7 sam i ja odabrala. Inače kod nas forsiraju w8 i skoro svi računari na prodaji imaju ga instalizovan.. Pošto sam letos kupovala i kupila Notebook i sedmicama bila u dilemi kako, kamo, što.. surfovala stranicama i posećivala prodavnice.. odlučila se za kupovinu onog bez OS i nakon toga ugradila w7. Inače, volim samsung, pogotovo njihove mobilne.
 

Icy

White Wolfess
Proizvođač monitora mi nije poznat, eto vodim se time da ipak daju 36 meseci garancije što je ok.
Laptop je simpatičan, solidan, za prosečnog korisnika koji mu neće raditi autipsiju (kao npr. ja :) ), sasvim zadovoljavajući. 15¨ je sasvim dovoljna radna površina.
Cene su skroz ok. Monitor čak vanredno povoljan, jedino što mi je zapalo za oko je ugao gledanja (naravno ako želiš ležati u krevetu i gledati film, pa se prosto desi da ne vidiš sliku jasno). Ali i to se rešava menjanjem položaja samog monitora na gore ili dole.

Suma sumarum:
Spram potreba i cena, skroz ok.
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Nisam još kupila, kupujem od nedelje, ili one tamo, zavisi kad stignem. Pretpostavljam da mogu da nađem u WIN WINU jedan od ovih laptopova, sa ovim karakteristikama. Linuxa se iskreno plašim, ne znam da radim na njemu, a ovi što su skuplji 1000 dinara su super. Ne znači mi ništa ta razlika od 1000 dinara, a pametnije je da kupim bolji računar.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
I ja sam se plašio kakav će ukus imati prvi keks, pa mi se dopao. :) Uostalom, probaj Linux, pa ako se ne snađeš nakon mesec dana (ne čekuj da za dva dana sve skapiraš) može se lako ubaciti neki od Windowsa, a izbrisati Linux. A može i dual boot) dva sistema istovremno da stoje. :)
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Icy

anuška

Poznata ličnost
kod hp-a je boljka što im je garancija samo 12 meseci.. a nikad ne znaš.. treba uvek gledati omer uloženo:dobiveno i naravno, dooobro razmisliti što očekujemo od svog novog "ljubimca" :) Dell su ok i mislim da ima je garancija čak 36 meseci... Ja sam se odlučila za asus od 17,3 inča, Intel core i5... i jako sam zadovoljna, a w7, mi je taman (instaliran naknadno, bio je free dos)..
 

anuška

Poznata ličnost
imam koleginicu koja je jako zadovoljna svojim hp laptopom, mene je ipak tih 12 meseci garancije obeshrabrilo prilikom odabira i kupovine (premda imam mišljenje da imaju odlične printere) :)
 

Icy

White Wolfess
I ja sam se plašio kakav će ukus imati prvi keks, pa mi se dopao. :) Uostalom, probaj Linux, pa ako se ne snađeš nakon mesec dana (ne čekuj da za dva dana sve skapiraš) može se lako ubaciti neki od Windowsa, a izbrisati Linux. A može i dual boot) dva sistema istovremno da stoje. :)
Ih sve gledam koleZu pa mi milo :) Tako je, nije Linux bauk ;) Evo ja već 2 godine ga koristim, ljudi zaista ima sve što vam treba, kakva god pomoć da ustreba ima toliko naših zajednica Linux korisnika koji su veoma predusretljivi. Opet, iz ličnog iskustva, ko jednom proba, ne vraća se prozorima :)
 

sovac

kafolenčić
savet: nikad ali nikad ne kupujte već gotove sklopljene konfiguracije već sami sklopite ako znate ili neka vam neko sklopi-ovako ko se ne razume uvale mu neki bezveze komp ubace neke bitne delove no name (ne znači da je loše ako je nepoznat proizvodjač ali ipak) i sl onda stave neki stariji procesor ispravan ali to nema veze već što ga naplate kao da su ubacili neki novije generacije a dešava se i da loše sklope i posle se desi neki kvar anomalija i sl
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Prosečan korisnik jednostavno kupi neki od ponuđenih računara. A čini mi se (ne znam pouzdano) da je sve više takvih koji kupuju laptopove. Tako da se sklapanje konfiguracija svodi na napredne korisnike, pre svega na gejmere i graficare.
 
Vrh Dno