Sanovnik - tumač vaših snova

Beba

Poznata ličnost
Član
Sanja se sve i svašta. Često i realno dovodimo sam dovodimo u vezu sa nekaim stvarnim dogadjajem ali recimo to radim samo ako je taj dogadjaj bio aktuelan tih dana i naravno pod utiskom sam.
Ne sanjam puno, i najčešće ne pričam o tome, ponekad otvorim lap top i onako za sebe vidim šta znači to što sam sanjala, da li da kažem iz radoznalosti, ili tu ima i nešto više.
Kad nekog zmija ujede boji se i žabe.
 

Shesau_

Poznata ličnost
Član
Kao klinka sam imala sanovnik i redovno sam svaki svoj san proucavala :D Sada se trudim da ne pamtim snove niti bih trazila znacenje.

Iznad kreveta imam zamku za snove i verujem da se ruzni snovi upletu u mrezu i ne dolaze do mene :) Sasvim dovoljno da mirna lezem da spavam.
 

Kardelj

Novajlija
Iako sam cackao po svakojakoj ezoteriji, nikada se nisam primio na tumacenje snova. Ne zato sto mislim da je bezveze nego mi je nekako delovalo da kad spavam treba da pustim stvari pa kako bude. Ceo dan se covek angazuje, noc mi je nekako vise za prepustanje. Inace dosta i cesto sanjam.
 
T

Tokunaga

Gost
Retko sanjam, ali mi snovi uglavnom najavljuju događaje koji će ubrzo uslediti.
Nekad je to vrlo "plastična" najava, a nekada malo šifrovana.
Eto, na primer, prošlu noć sam sanjao neki glogov kolac, nosim ga kroz varoš a ne znam ni ko mi ga je dao ni šta sa njim da radim.
Neće niko da ga uzme od mene, kažu mi "moraš ti".
Šta li to znači, hm?
Nije valjda ništa loše?
 

Kardelj

Novajlija
To bi po klasicnim tumacenjima bio neki Mars, neka zelja da se nesto negativno "ubije", zelja da neku negativnost eliminises, a "moras ti" bi bila potreba da preuzmes odgovornost koja ti se ne preuzima bas rado. Mozda postoji dilema u savesti oko toga da li da pobedis negativnost jer bi time mozda povredio nekoga koga ne zelis. Kao kada se neko koga volimo nakaci, pa treba da ga 'raskacimo' od sebe, al se bojimo da ga ne povredimo.

Nisam verziran, ovo sam samo rekao na bazi logike koja se koristi po literaturi za tumacenje.
 
T

Tokunaga

Gost
Kako to misliš "Kao kada se neko koga volimo nakači"?
To je malo kontradiktorno, zar ne?
 

Kardelj

Novajlija
Ne. Postoje oni odnosi kada nekoga volimo a osoba ima sklonost da nas previse 'cima' ili da nam baca odgovornost koja joj pripada, ili da prijanja previse. Treba nam samo malo svog prostora, a sama ljubav nije upitna. Na takve situacije mislim.
 

Oljenka

Poznata ličnost
Član
San je psihički život u stanju spavanja tela.
Ernst Epli, „San i tumačenje snova
Otkako je Frojd sa psihoanalizom uveo snove na velika vrata u svet psihologije i psihoterapije, među psiholozima i psihijatrima je bilo neslaganja oko procesa nastanka snova, njihovog značaja, smisla, mogućnosti analize i upotrebe u terapijskom procesu I danas postoje nesuglasice među predstavnicima različitih psiholoških pravaca po ovim pitanjima, zbog čega nedoumice najbolje mogu da razreše neuronauke, koje fenomenu sna pristupaju integrativno – ujedinjujući znanja psihologije, neurologije, biologije i tehnološka dostignuća.
Dok su se sprovodila istraživanja spavanja kod beba, fiziolozi Eugen Aserinski (Eugene Aserinsky) i Natanijel Klajtman (Nathaniel Kleitman) otkrili su da se očne jabučice povremeno ispod kapaka pokreću brzo levo – desno. Želeli su da ovaj, do tada neprimećeni, fenomen istraže i na odraslim osobama i otkrili su da on postoji i kod njih.

I zato volim sto omam snove cesto i u boji.Ponekad umem da razumem da mi je neki od snova upozorenje.A volim i budna da sanjam
 
Poslednja izmena od urednika:

Džudi72

Neobaveštena
Član
Ja mnogo sanjam i pamtim snove. Nisam još gledala značenje sna koji sam sanjala prošle noći. Sanjala sam da se vozim sa Đilasom pored moje stare zgrade, i da nešto pričamo i da se smejemo..i onda sam se probudila :)
 
Vrh Dno