• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Samostalna psihoterapija

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Dosta vam je depresije i iracionalnog straha?
Dosta vam je nesanice i manjka životne energije?
Dosta vam je neraspoloženja, tuge, nostalgije i nesigurnosti?

Imate li često loše raspoloženje ili iracionalni strah? Bolesti?


Loše raspoloženje, fobije, tuga i opće nezadovoljstvo su stvari koje vaš život čine lošijim i manje kvalitetnim. Ovo su stvari koje vam otežavaju obavljanje vašeg posla i svakodnevnih aktivnosti. Ovo su stvari koje smetaju u vašem društvenom životu i međuljudskim odnosima. Zbog ovoga konačno strada i vaše zdravlje.

Razlozi mogu biti svakojaki:
 • Doživjeli ste neku traumu u prošlosti
 • Doživjeli ste nešto u ranom djetinjstvu čega se ne sjećate, ali taj događaj vas tuče iz podsvijesti
 • Doživjeli ste tešku bolest ili smrtni slučaj u obitelji
 • Doživjeli ste ljubavni neuspjeh
 • Imate urođenih problema za koje niste krivi ni vi niti itko (ali ih možete riješiti naravno)

 • Posljedice svega navedenog su slijedeće:
 • Često imate osjećaj tuge, ispraznosti, krivnje, nostalgije...
 • Imate iracionalne strahove (strah od lifta, strah od insekata, strah od javnih nastupa i govora pred puno ljudi, strah od gubitka posla, strah za vlastitu djecu... strah od toga da će vas nečega biti strah - tzv. fobofobija itd.)
 • Imate stalni osjećaj umora, iscrpljenosti, manjak životne energije, nesanicu i druge stvari koje vas onemogućavaju da normalno funkcionirate. Na kraju vam i zdravlje zaškripi i javljaju se razne bolesti.


Kurva me je ostavila, a bio sam dobar prema njoj! Zašto?

Prekid_ljubavne_veze_3.jpg

Zbog čega je taj njezin klošar bolji od mene?

Ovo je čest scenarij. Bili ste dobri prema svojoj supruzi ili djevojci, a ona vas je ostavila. Ne samo da vas je ostavila, nego je otišla s nekim koga za smatrate da je sirovina, primitivac, loš tip, čak i "glupan".

Ponekad je teško shvatiti zašto se ovakve stvari događaju. Stvar je u tome da morate poznavati žensku psihu, kako iz ženske perspektive, tako i iz perspektive muškarca koji ima iskustva i nagledao se svega te iz znanstvenog aspekta.

Naučit ćemo vas kako da postignete situaciju da vam se vaša draga vrati nazad i to ne pod prisilom ili prijetnjom, nego da sama poželi da vam se vrati. Naučit ćemo vas da sagledate vaš odnos i prepoznate neka ponašanja koja naizgled nemaju nikakvo značenje, ali se iz njih može iščitati što ona misli, kako se osjeća i što namjerava. Prepoznate li to na vrijeme, izbjeći ćete zlu sudbinu.

Naučit ćemo vas i kako da okrenete novu stranicu svog života ukoliko ne želite da vam se ona vrati, ukoliko mislite da to nema smisla. Tada je jako bitno da znate kako nastaviti dalje uzdignute glave i što je najvažnije, kako da se ne ponove iste situacije.

Žene često ne žele kazati što misle i osjećaju. Ne sviđa im se nešto kod vas što vi možete promijeniti, ali vam ona to neće reći. Postoje i znakovi po kojima ćete to prepoznati i izbjeći da budete ostavljeni ili prevareni. Nevjerojatna je moć utjecaja na žene i ljude općenito ako znate prepoznati neke naizgled nevidljive znakove ponašanja. Upravo to ćete naučiti u knjizi Nova Strana Života.


Gad me je ostavio i otišao s nekom kučkom.

Prekid_ljubavne_veze_1.jpg


Gdje sam pogriješila? Kako da ga vratim nazad?

Mnogi muškarci se ponašaju kao gadovi. S druge strane, žena može nevjerojatno utjecati na ponašanje muškarca i to bez da mu bude "zapovjednica". Stara izreka kaže "slušaj muža, radi po svom".

Naučit ćemo vas kako da tog vašeg gada natjerate da vam se vrati i da doista poželi biti s vama. Vi ćete biti njegov smisao života i neće više ići okolo za drugim ženama. Trebate pokazati tko je gazda, tj. gazdarica, ali bez da lupate šakom o stol. Može to ići na vrlo profinjen i perfidan način. Naravno, nije svrha da se vi pretvorite u gaduru, nego da od njega učinite osobu koja će vas voljeti i poštovati i da u konačnici oboje budete sretni jedno s drugim.

Ukoliko mislite da je on preveliki gad i da nema smisla da mu se vraćate, tada ćemo vas naučiti kako da živite novi život, da budete ponosni na sebe i nikad više ranjivi. Vi to zaslužujete.

Kaže se da su muškarci napaljenici, kurvari, ženskaroši, skitnice... Žena sa svojim perfidnim postupcima može itekako utjecati na muškarca, a da on nema pojma da vi smišljeno i planirano utječete na njegovo ponašanje i psihu. Naučit ćemo vas kako da osvojite i zadržite muškarca svog života, da vam bude vjeran, da vas voli i poštuje, da zaboravi na kojekakve kurvice koje ga trenutno zanimaju.


Što poduzeti da se riješim negativnih osjećaja?


Postoje razni načini kako da se riješite depresije, fobije, nesanice, nostalgije, loših osjećaja svih vrsta. Jedan od načina je da potražite stručnu pomoć. Međutim tu postoje stanoviti problemi. Ako idete kod psihijatra, psihologa ili bilo kojeg stručnjaka, postoji mogućnost da vam to pomogne, a možete biti na istome - može biti i gore. Zašto može biti gore, čitajte dalje.

Ako otiđete kod stručne osobe koja radi u državnoj ambulanti/ordinaciji tada se događa slijedeće:
Psihijatar ili drugi stručnjak kod kojeg dopadnete ima previše posla i nema vremena da se vama posveti. Možda ga nije ni briga jer plaća mu je ista koliko god radio. Trebate imati sreće da naletite na osobu koja dobro zna svoj posao i koja će imati vremena i volje baviti se oko vas, proučavati vašu prošlost i sadašnjost kao i tražiti najbolje metode da vam pomogne. Vaše zdravlje je njemu sporedna stvar.

Ako otiđete kod privatnika, tada vas čeka slijedeći scenarij:
Psihijatar, psiholog ili drugi stručnjak koji radi privatnu praksu će vam masno naplatiti svoje usluge. Kad dođete kod njega uključit će vam "taksimetar". Dok se vi ispovijedate, broje vam se kune koje ćete platiti, kao kad ulijevate gorivo na benzinskoj pumpi. Ali nije ni to najgore od svega. Najgora stvar je što pojedini privatni terapeuti ne žele pomoći na brzinu jer ćete tada vi platiti malo i brzo ćete otići, zadovoljni što ste riješili svoj problem. Nekima je u interesu da se rješavanje vašeg problema razvlači malo duže pa da što više novca ostavite svom terapeutu. Vrlo je nezgodno kad umjesto da dobijete pomoć i podršku, vi ustvari postanete krava muzara za izvlačenje novca. Vaše zdravlje nije njegov interes. Možda mu je draže da potraje vaša bolest.

Kako mogu sam sebi pomoći?


Sebi možete pomoći na više načina. Prva stvar je da shvatite što se doista događa i zašto imate negativne osjećaje. Morate shvatiti uzrok ili uzroke, ako ih ima više. Bez toga teško da možete sami sebi pomoći.
Morate prepoznati što se događa, zašto se to događa i nakon toga izabrati način kako da se riješite takvih problema.

Mi vam nudimo više metoda samopomoći:

1. Da shvatite uzroke fobije, depresije, neraspoloženja, manjka energije i svih sličnih osjećaja.

2. Da odaberete jednu od metoda samopomoći koje predstavljamo u našoj knjizi pod imenom "Nova Strana Života".

Neke od naših metoda su znanstvene prirode. Neke su pak alternativne. Alternativa je nešto što pomaže onda kad medicina i znanost zakažu i nemaju odgovor na bolest i probleme. U Njemačkoj se 60% ljudi koristi alternativnim načinima pomoći i samopomoći. Najbolji put je kombinacija znanstvenih i alternativnih rješenja. Mi vam nudimo upravo tu kombinaciju. To je ključ uspjeha da postignete i trajno očuvate vaše zdravlje.

Alternativne metode se ne svode na magiju, prizivanje duhova i tome slično. U alternativne metode spadaju metode meditacije, autogenih treninga, promjene načina ishrane i učenje načina razmišljanja kao i utjecaj na vlastitu podsvijest.

Sve metode koje predstavljamo su prirodne metode bez zadiranja u domenu magije, vradžbina i sličnih stvari.
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Želite li biti MONSTRUM?


Pod ovim monstrum ne podrazumijeva se da budete serijski ubojica ili nešto slično.

Biti monstrum znači:biti hrabar, jak, emocionalno stabilan
 • biti smiren i staložen unatoč lošoj situaciji.
 • mirno i racionalno sagledati problem i naći odgovarajuće rješenje.
 • biti sposoban naći najadekvatniji način za postizanje cilja kojeg ste zacrtali.
 • biti samouvjeren, jak i slobodan kao galeb
Jeste li optimist, pesimist ili realist?

Nemojte biti ništa od toga. Budite strojovođa. Zašto? Evo odgovora:
Strojovodja.jpg


1. Pesimist vidi sve crno
2. Optimist vidi svjetlo na kraju tunela
3. Realist vidi svjetla lokomotive
4. Strojovođa vidi tri idiota na pruzi

Naučit ćemo vas kako da budete strojovođa. Vi ćete upravljati svojim emocijama, svojom situacijom, bit ćete strojovođa svog života. Vi ćete nevidljivom rukom utjecati na ponašanje drugih ljudi. Utjecat ćete na ponašanje i razmišljanje svog ljubavnog ili bračnog druga. Utjecat ćete na svoje radne kolege, šefove ili članove obitelji. Malo po malo svi će oni plesati kako vi svirate, ali bez da s ikim ulazite u sukob. Nije za ludu ona prastara izreka "um caruje, a snaga klade valja".

Pročitavši knjigu Nova Strana Života, imat ćete nepoštenu prednost pred ostalim ljudima koji ovakve perfidne metode ne znaju. Naravno, nećete biti gad ili gadura, bit ćete osoba koja ne dopušta da je svatko mijesi i od nje radi tijesto.

Što ću postići ako se odlučim za samopomoć?


Postići ćete to da ćete se riješiti negativnih osjećaja i živjet ćete sasvim drugim životom.
Okrenut ćete novu stranu života. Bit ćete jaki i samouvjereni.
Nećete više imati iracionalne strahove, depresiju, tugu, nostalgiju, osjećaj krivnje
 • Nećete se buditi s mukom u želudcu zbog novog radnog dana koji vas čeka
 • Nećete strahovati od susreta s ljudima i javnih nastupa
 • Bit ćete dobro raspoloženi, samosvjesni i bez straha
 • Prošlost vas neće više zanimati. Odmahnut ćete rukom na sve što je bilo pa prošlo.
 • Smijat ćete se svojim problemima. Problemi vas više neće mučiti, nego će vam biti komično i zabavno kad se neki problem dogodi. Svjesno i racionalno ćete sagledati problem i naći rješenje. Zvuči nevjerojatno, ali čovjek je u stanju to postići i to sam bez posjeta raznim terapeutima.

Izvor: Strana života.com
 
Vrh Dno