SAD protiv Huawei

Gagisha

Novajlija
Huawei dobio privremenu licencu za SAD

13352


Ministarstvo trgovine SAD izdalo je privremenu opštu licencu kojom će se obnoviti sposobnost kompanije "Huawei" da održava postojeće mreže i obezbeđivanje ažuriranja softvera na postojećim Huwei uređajima.

Licencom se umanjuju ranije nametnuta ograničenja američke vlade da zabrani prodaju tehnologije kineskoj kompaniji, preneo je Rojters.
Navodi se da privremena dozvola traje do 19. avgusta. U četvrtak je stupila na snagu naredba američke administracije kojom se kineski telekomunikacioni gigant Huwei Technologic stavlja na crnu listu u SAD.
Američko Ministarstvo trgovine saopštilo je da na takozvanu "Listu pravnih lica" (Entity list) stavlja Huwei Technologic i još 68 podružnica, čime se toj telekomunikacionoj kompaniji zabranjuje da nabavlja komponente i tehnologiju od američkih firmi bez prethodnog odobrenja SAD.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
U toku je pravi beskompromisni tehnološki rat. Videćemo kako će se Kinezi snaći.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Demokratski svet na celu sa SAD bas rešiše da unište Huawei. Izgleda da im je đavo odneo šalu. A šala je bila jeftina radna snaga. ;)
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Član
Sve je ovo deo trgovisnkog rata, koji Tramp vodi vec odavno sa njima. Brdo ratovao je taj zapoceo. Trgovacki sa Kinom, imigrantski sa latinosima (akcenat na meksikance). Zivo me zanima hoce li dobiti novi mandat. Ultranacionalisti i bogatasi vise klase ce ga podrzati sigurno, ali srednja kasa i svezi gradjani tesko. Prava je sreca za njega sto green card nosioci nemaju pravo glasa, ne bi covek preziveo jedan dan.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Produžena je licenca na još 3 meseca. Očigledno je da su pregovori u toku.
 
Vrh Dno