• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Ruža govori bojom

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Poruke
8.102
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Svaki cvet ima značenje, ali osim toga i boja cveta nosi simboličku poruku. Najpoklanjanija je svakako ruža, kao simbol ljubavi i zahvalnosti. Miris, izgled i raznovrsnost boja i poruka hiljadama godina inspirišu na razvijanje jezika simboličkih poruka.

Crvena
Ruže crvene boje simbol su ljubavi i romantike, simbolizuju lepotu i savršenstvo. Buketom 12 crvenih ruža savršen je da posebnoj osobi pokažete osećanja. Predstavljajući pravu i trajnu ljubav koja je jača od trnja, crvena je poznata kao ruža ljubavi. Najdraži poklon za Dan zaljubljenih ili godišnjicu braka, crvena ruža pokazuje i veliku strast. Takođe, darivanje crvene ruže može biti priznanje nečijeg uspeha i poštovanje te osobe.
Bela
Bijela boja je boja čistote, nevinosti, poniznosti i čednosti. Povezuje se s venčanjem i brakom koji označavaju novi početak. Osim toga, poručuje da ste nekome naklonjeni i da ga poštujete. U buketu, simbolizuju pozdrav i uspomenu na nekoga.
Žuta
Žute ruže su simbol bogatstva, bujnosti, izobilja. U viktorijansko doba - ljubomore, a danas označavaju prijateljstvo. Jaka, žuta boja kao sunce budi osećaj topline i sreće. Idealna je za pokazivanje veselja, privrženosti i prijateljstva.
Ružičasta
Simbol je za ženstvenost, eleganciju, otmenost, uglađenost, a često se poklanja kao izraz divljenja. Ružičasta ruža pokazuje zahvalnost i sreću, a ima nežnije značenje od crvene.
Narandžasta
Topli, vibrirajući tonovi narančastih ruža simbol su entuzijazma i želje. Savršene su za pokazivanje obožavanja i privlačnosti, sa skrivenom porukom strasti i uzbuđenja.
Boja breskve
Nežna boja breskve pokazuje zahvalnost, priznanje i uvažavanje. Često se poklanja kao izraz simpatije.
Boja lavande
Neobična boja lavande je simbol očaranosti i opčinjenosti. Ovom bojom iskazuje se i ljubav na prvi pogled.
Plava
Ruže koje ne postoje u prirodi označavaju nedostižno i nemoguće.
Crna
Crna boja ruža je zapravo izrazito tamna crvena boja. Najtamnija boja simbolizira smrt i opraštanje s nekim, posljednji pozdrav. Ali, crna ruža može poslati i pozitivnu poruku ponovnog rođenja i novih početaka.

Blic
 

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Poruke
2.852
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Volim zute, volim i one bledo oranz... volim ruze... njhov miris... sad dok pisem, kao da mogu da osetim miris ruza....

Inace, moram da napomenem da nisu ipak moj omiljeni cvet i da nisam bas neki ljubitelj cveca uopste... medjutim, kad priroda stvori nesto takvo ne mogu da ostanem ni totalno ravnodusna....
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
8.988
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Ja volim crnu...Najmocnija je....
 

Skitnica

Fatal woman
Starosedelac
Učlanjen(a)
13.11.2011.
Poruke
3.125
Broj reagovanja
876
Horoskop
Ribe
Ja najvise volim crvenu, lavande i belu boju :)
 

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Poruke
8.102
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Ruza je moj Top 1 cvet i to crvena, a kad dodje vreme za "onaj svet" rekla sam da me isprate sa belim ruzama.. i bas nekako ispade da za tu prigodu :D pasu one a nisam ni znala da simbolizuju pozdrav i uspomenu na nekoga.
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
501202d402e99b07d69e37d8c970e28d_view_l.jpg
 
Vrh Dno