• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Rusija ili Amerika

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Rešile Amerika i Rusija da izmere čije su rakete veće. Opet.
Aman, braćo Rusi i prijatelji Ameri, veličina nije bitna. Kada ste vi u pitanju, to je stvar ukusa, odnosno interesa. Jedino za Srbiju nisam siguran, imamo li mi dobar ukus ili neki interes?

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
1.978
Horoskop
Ribe
Ne volim ni jedne ni druge ali Ameriku i NATO ne samo da ne volim nego ih čak malo i mrzuckam. Kada su Rusi odnosno tada Sovjeti dovukli rakete na Kubu, Ameri su tada govorili kako je to pretnja po njihovu nacionalnu bezbednost što realno i jeste bilo. Rusi su kasnije te rakete povukli sa Kube. Ali isto tako ne treba očekivati ni od Putina da sedi i mirno gleda kako Ameri i NATO dovlače nuklearne rakete u Litvaniju, Poljsku, Mađarsku, Rumuniju, još ako i Ukrajina udje u Nato pa i tamo postave rakete, to je onda takav prst u oko Rusiji, da je sasvim sigurno da Rusi to neće mirno posmatrati, jer to je za njih pretnja po nacionalnu bezbednost, što realno i jeste!

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Slažem se sa tobom kada je u pitanju poređenje današnje situacije u Ukrajini sa onom na Kubi. Međutim, ima i jedna velika razlika, a to je da su u bivšim Sovjetskim republikama Letoniji, Estoniji i Litvaniji rakete već postavljene. One su davno postale članice NATO, a nisu gotovo ništa dalje od Moskve, u odnosu na Ukrajinu. No, to ne menja činjenicu da Rusiji ne prija prisustvo NATO u Ukrajini. Međutim, i Rusija je svojim postupanjem (okupirala deo Ukrajinske teritorije) uticala da Ukrajina ima jedan razuman stav zašto se plaši Rusije. Nije mi jasan stav naše Vlade u ovom slučaju (Rusko priznanje nezavisnosti Luganska i Donjecka), mada nezvaničan, rekao bih. Mi imamo prilično sličan problem sa Kosovom, pozivamo se na poštovanje međunarodnog prava, a već kod prvog sličnog problema u svetu to zaboravljamo.

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
1.978
Horoskop
Ribe
Kada je pre par godina tadašnji predsednik Ukrajine Porošenko posetio Beograd, na aerodromu ga je dočekala ministarka za turizam i trgovinu!! To je daleko veći skandal, nego kada je premijera Crne Gore dočekao onaj dripac u farmerkama Nedimović! Predsednika države dočekuje ministarka turizma!! Znači otvoreno si išao na to da ga poniziš, a pri tome Ukrajina nije priznala nezavisnost Kosova! A s druge strane Turska je među prvima priznala Kosovo ali zato kad Erdogan dolazi u Srbiju, Vučić ga dočekuje kao sultana, to su crveni tepisi, počasne garde, himne, hleb i so, slatko i voda, terevenke, trbušne plesačice, Dačić mu peva na uvce "osmanagu"... Eto koliko je nama zapravo stalo do Kosova!

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Sve u svemu, u ovom merenju snaga, čini se da će najgore proći Ukrajinci. I to je pravilo, uvek najviše stradaju sitne ribe.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.514
Horoskop
Ribe
Glup je ovaj vučić ali to znate i sami. Ima bezbroj opcija kako može mudro, da ne kažem kurvanjski, da se postupi ali kaCi glup i kada je bagra oko tebe glupa nema tu kreativnosti.
Jedna od najdražih ideja (da sam ja neko ko što nisam) mi je da podržimo prijateljski i Ukrajinu (jer nam je pružila podršku onomad za Kosovo) kao i Rusiju (koja je i tada ukazivala na kršenje međ. prava). I pošaljemo i jednima i drugima prijateljsku humanitarnu pomoć u vidu dva šlepera sa pijaćom vodom i konzervama svinjetine. I govor u Briselu od 4,5 sata u kome kmečimo zbog Kosova. Patetika level vučić.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Kad smo kod žvalavog, on će izdati saopštenje u vezi vojne akcije u Ukrajini (tako su oni nazvali ovo što Rusi rade) kada se akcija završi. Do tada će najavljivati saopštenje u narednih dan-dva. Svaki dan. Narednih dana. I samo po međunarodnom pravu, jer oni (tj Mi) ne umemo drugačije.
I ne, nisam mu pridavao značaj, već je ovo moje izlaganje na nervnoj bazi. :sour::shifty::nailbiting::hangover:

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.514
Horoskop
Ribe
Želim samo da se ovom prilikom zahvalim preCedniku i Vladi Srbije što prate ovaj forum i što moje postove prenose od reči do reči!
Takođe se zahvaljujem Uredniku @Stemis što mi je omogućio da putem ovog foruma vodim našu državu u pravom smeru! ❤️💪😂
👇👇👇

Poslednja izmena:

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.027
Horoskop
Strelac
Čitam, smejem se zbog vaših komentara....a plakala bih.
Svet je definitivno otiš'o u tri lepe i nema mu povratka...
Ta Ukrajina je resursima bogata zemlja, a žive bedno (znam iz prve ruke). Samo im falili granate i tenkovi 😥 I preko toga izjave ovih beskičmenjaka kao što je naš vrhovni.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.514
Horoskop
Ribe
Da, vrlo bogata, iznenadila sam se u koliko segmenata je prva ili među prvima u svetu po izvozu. A oni bedni. Bogati se poklaše oko bogatstva, preCednik, ex striper, postavljen od strane "službi"... Ali mi to dobro poznajemo.
Nadam se samo da su svi svesni da i oni žive na ovoj planeti i ako "kaboom" i oni će nestati.
O internet kampanji da ne govorim, muka mi je kao za koroniju. Jeste videli one fotke glumca Dragana Okanovića koga predstavljaju na tviteru kao ukrajinskog borca i Ratka Mladića iz vojnih dana? Dno dna. Kao nekada sa Kosovom.

boki13

Novajlija
Učlanjen(a)
02.03.2022.
Broj reagovanja
0
Horoskop
Škorpija
ja sam malo vise za ruse posto ipak su oni smislili fotokataliticki preciscivac vazduha a nama je ovde u srbiji vazduh problem

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ako pogledamo posleratnu (II svetski rat) istoriju, čini mi se da smo najbolje živeli kada smo imali najbolje odnose sa zapadom, odnosno, kada je Tito okrenuo leđa Rusima. Zanimljivo je da mi tu činjenicu u potpunosti ugnorišemo.

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
1.978
Horoskop
Ribe
Da ali tadašnji zapad nije ito što i danas... Tada su postojala dva bloka, postojao je NATO pakt i Varšavski pakt, sada ovog drugog nema, a ovaj prvi se proširio ko virus, progutao je sve bivše zemlje varšavskog pakta. A što se tiče "druga Tite" pa mi smo zapravo ostali na njegovom putu, tada smo bili nesvrstani i danas smo nesvrstani ili preciznije neutralno-nesvrstani, barem tako kaže drug Alek.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Da ali tadašnji zapad nije ito što i danas... Tada su postojala dva bloka, postojao je NATO pakt i Varšavski pakt, sada ovog drugog nema, a ovaj prvi se proširio ko virus, progutao je sve bivše zemlje varšavskog pakta.
Još jedan naš paradoks. Kada su se bivše članice Varšavskog pakta oslobodile sovjetske hegemonije, odnosno nakon poraza istočnog bloka, raspada SSSR-a, mi se, malo po malo, priklanjamo Rusiji. Zašto, kada smo bili svesni da nam oni ne mogu pomoći? Od tada je prošlo 30 godina. U međuvremenu smo bombardovani od NATO. Možda bismo ipak prišli zapadu da tog bombardovanja nije bilo. Mada, ne verujem. Ovako, danas, mi smo “nesvestani”, a zapravo smo svrstani na stranu Rusa.
Nikako da shvatimo da politika nisu emocije, već isključivo i samo interes.

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.948
Horoskop
Lav
Ne volim nijedan rat. Rat je zlo i u njemu najviše stradaju nedužni, obični ljudi, stradaju deca.

Ne mogu ni da biram između Rusije i Amerike, nisam rusofil a ni vatreni simpatizer SAD-a.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.514
Horoskop
Ribe
Bez šale sada, mislim da se ovde ne radi više o "vojnim silama" Rusija, Amerika, NATO koje smo poznavali do sada.
Svet se deli na "kolonizatore" (Evropske države i njihove satelite i "kolonizovane" (ostatak sveta). Pomoću sile, vojske, medija i naravno znanja, malobrojni kolonizatori vekovima vladaju mnogobrojnim kolonizovanim. Bilo je sasvim realno da usled globalizacije, rasta obrazovanja i ekonomskog napretka, kolonizovani jednog dana, uz pomoć Ruskog medveda, reše da zbace jaram. Po meni, upravo se to sada događa. Iako medijska kampanja kolonizatora koja jedina i dopire do nas kaže da će baciti na kođena Rusiju, izgleda da je situacija sasvim drugačija. Možda niste zapazili da Kina, Indija, Saudijske države... (dakle 90%) stanovništva ove planete ćute i nisu čak prisustvovali sednici UN. Znate li da Kina ima svoj bankarski sistem koji se ne oslanja na SVIFT?
U ovom članku se odlično vidi realna podela snaga (čitaj energenata) u ovom trenutku. I ko stoji iza koga.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ruski medved?! :cautious:
Amerika i Engleska biće zemlja proleterska. To bi bila vest! Laburisti postanu komunisti, a demokrate i republikanci se spoje u komunističku partiju. E baš bi voleo da znam kome bi se mi tada privoleli, braći po krvi ili po ubeđenju.
Kad malo bolje razmislim, čini se da naša današnja vlast u stvari vodi najbolju moguću spoljnu politiku. Oni bukvalno pozivaju sve da uzmu šta god žele.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.514
Horoskop
Ribe

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ja sam razumeo da je ono bila podrška Putinu za nastavak ubijanja. Kad ono protesti.

Vrh Dno