• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Referendum: Kosovo ili EU

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.771
Broj reagovanja
16.890
Horoskop
Ovan
Kako je rečeno za "Novosti", državni vrh je potpuno svestan da je politika - i Kosovo i EU - praktično udarila u zid posle nemačkog zahteva da Srbija uspostavi dobrosusedske odnose sa Kosovom.

Ukoliko se bude ogoljeno ispostavljao uslov da Srbija faktički prizna Kosovo da bi nastavila evropske integracije, nije isključeno da se u našoj državi raspiše referendum sa pitanjem - Kosovo ili Evropa - potvrđeno je i u Vladi i u Predsedništvu.
slide.jpg
Verujem da će se tako i završiti naša bajka i Kosovo i EU. Jedna od najvažnijih stvari na takvom referendumu jeste formulisanje pitanja. Mogu biti itekako tendiciozna, sa ciljem da se narodu pomogne prilikom izbora. Kako biste vi formulisali referendumsko pitanje?

Evo nekih primera:
1. Da li Srbija treba priznati nezavisnost Kosova kao uslov za pristupanje EU?
2. Da li se Srbija treba odreći Kosova zarad ulaska u EU?
3. Da li Srbija treba normalizovati odnose sa Kosovom?

Da li smatrate da se o takvom pitanju treba sprovesti referendum ili se o tome treba izjasniti političari ove zemlje?
Ja bih voleo da se pre održavanja referenduma o ovom pitanju izjasni Skupština, Vlada i Predsednik Republike i opozicija, kako bi naši uvaženi političari podneli najveći teret prilikom donošenja ovako značajne političke odluke, a ne da se kriju iza naroda.
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
........slažem se.........i ja bih da se prvo oni izjasne.......
naročito zato sto ne verujm da ih je uopste briga sta narod misli
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.771
Broj reagovanja
16.890
Horoskop
Ovan
Sve mi se čini da će se naša politika i Kosovo i EU na kraju završiti i bez Kosova ali i bez EU.
 
Vrh Dno