Reči

Taca

ona, stara
Starosedelac
Član od
25.05.2014
Poruke
14.625
Reakcije
13.346
Horoskop
Ribe
Kako izvire reč?
Iz srca, osećanja, razgrčući zvonki smeh, klizne nesvesno sa suzom, ušunja se kroz oko, lagano do duše, pa niz grlo, tiho? Ili iz pesme, prohuji, naraste pa se ponovo rodi veća i lepša? Da li je ljubav ta koja ih oslobodi pa one navru, žubore, komešaju se nekim nepredvidivim tokom ulivajući se u neko drugo srce, potapajući ga, oplemenjujući do beskrajne sreće? Ili tuga, možda ih ona secka, teše, oblikuje i ređa u stih?
Kako nastaje taj niz, ko ga priziva, kakvu tajnu formulu zna?
Da li je to roj koji traži najintenzivnija osećanja i ne pravi kompromis sa mirom i prazninom?
I gde odu kada nastupi tišina?
 
Poslednja izmena:

Beba

Starosedelac
Starosedelac
Član od
04.10.2014
Poruke
10.151
Reakcije
11.243
Horoskop
Ovan
Reči prate karakteristike čoveka, njihove emocije , stanja...
Svi ponekad imamo i lepe i ružne emocije, lepe i ružne najobičnije razgovore, dogovore...
Sreća, tuga, depresija, bes, strah, ljubav, mržnja, nada, depresija...bez obzira koja od ovih stanja najčešće delimo sa prijateljima jer ona se mogu iskazati samo rečima, ponekad pogledom, suzom; u takvim reakcijama reči nisu ni potrebne, čitamo iz sa lica, iz suze, grimase.I kako god okreneš reči upravo izviru kako reče Gdja Blejz:), na glas ili u sebi.
Svakako da sreća, radost, pesma iz nas izvlači najlepše oblike reči i na taj način one lagano dopiru do uha koje je za njih spremno. U pravu si draga moja, tuga ih druugačije uobličava, iz nas izlaze da olakšaju dušu...Čini mi se da za sve postoji formula, neke znamo, neke slutimo...neke ne prepoznajemo.
Mi smo ti koji ih usmeravamo negde , upućujemo nekome i od nas zavisi da li će biti kompromisa ili ne. Kada ih nestane, nastupi tišina, postoje oni koji znaju da ih čitaju i u tom obliku ali umeju da se izgube i stave nam do znanja e to je to, kompromis sa samim sobom, više ih neće biti...ostaju u duši, u mislima!
Lepa je tema Gdjo Blejz, znaš da ja volim da se raspilavim. Postavila si nam težak zadatak, pa ko kako ume i razume, svi smo različiti.
 
Vrh Dno