• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Reči koje razotkrivaju lažljivca

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Riječi koje koriste lažljivci
Objavljeno: 30.12.2012 u 19:44

Piše: net. hr

dotsivi.gif

Vjerojatno vi i vaš mladić ili suprug nemate problema s iskrenošću. No, za svaki slučaj, dobro je znati koje izraze koriste oni koji skrivaju ili iskrivljuju informacije.

Stručnjakinja za otkrivanje laži Janine Driver, autorica knjige You Can't Lie to Me, otkriva koje riječi mogu razotkriti lažljivca:

Nikad

Ako je sasvim u redu reći 'ne', a on kaže 'nikad', dobro pripazite. Ovo je znak da nešto želi sakriti. Primjerice ako ga pitate: 'Jesi li se ti to okrenuo za onom djevojkom?', a on odgovori: 'Nikad!'

To, ta, taj

Slično kao riječ 'nikad', sve ovisi o tome kako se koristi. Ako je stavite ispred imenice, poput 'ta žena' ili 'taj novac', ovo je podsvjesni pokušaj da se osoba distancira od svijeta. Stari trik manipulatora.

Da, gospođo/šefice

Ako vam odjednom sasvim ozbiljno kaže: 'Da, gospođo' ili nešto slično, budite oprezni. To je znak da je pod stresom i osjeća da je u nevolji.

Usput

Lažljivci koriste riječi poput ove kako bi umanjili ono što će sljedeće reći, ali je to obično najvažniji dio priče. Posebno pazite na ono što kaže nakon ove riječi.

Ali

Lažljivci obično pokušavaju umanjiti značaj izrečenog ovom riječju. Pazite ako kaže nešto poput: 'Znam da će ovo zvučati čudno, ali...' ili 'Znam da sad misliš da lažem, ali...'

Zašto bih to učinio?

Ovo je omiljeni stil među lažljivcima. Tako kupuju vrijeme dok smisle neko objašnjenje, odnosno što će reći sljedeće. U ovaj stil ulaze i izjave poput: 'Kakvom me ti to osobom smatraš?', 'Ti to mene nazivaš lažljivcem?', 'Znao sam da će mi se ovako nešto dogoditi!'

Ostavio

Naravno, nekad je to jedina riječ kojom se može opisati neka situacija, no ako se koristi umjesto neke prikladnije riječi, to upućuje na neki problem. Primjerice: 'Ostavio sam društvo oko šest', iako je prikladnije reći: 'Otišao sam kući u šest.' Ovo može biti posljedica njegove želje da 'ostavi' laž iza sebe.

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Ne svidja mi se baš naslov teme ali je najpribližniji onome o čemu želim da pišem. Činjenica je da žena zna, ali najčešće zna kada je suprug vara.
Prvi znak su te neke promene u ponašanju, zatim doterivanje...
Gubi interes za seksom sa suprugo ili oni plašljivi u borbi da se ne odaju postaju nezasiti ljubavnici. Postoji i verovanje da neki muškarci koji varaju suprugu i to ih uzbudjuje to uzbudjenje prenose i u bračnu postelju.
A onaj izdajnički mobilni, neizbrisane poruke i neplanirani pozivi, izaziva ponekad vrlo veliku trapavost i zbunjenost muškarca ali i drčnost onog sigurnog u sebe.

Mnogi smatraju da je ženska prevara pogubnija po vezu ili brak, s obzirom da su žene emotivnije i da se često zaljubljuju u svoje ljubavnike. Sa druge strane, trezvene žene upravo te jake emocije, koče jer znaju da mogu uništiti svoju vezu ili brak.

Savet:obrni-okreni u suštini smo isti. Imamo iste želje, potrebe, hirove, iskušenja...Ipak pre upuštanja u avanturu treba dobro razmisliti o posledicama i o tome da li želite da povredite partnera i srušite ono što ste godinama gradili.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Slazem se. Mozda je gradjevina velika, a prazna. A da bi mi muskarac varao zenu, treba mu partner, uglavnom zenskog roda.

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Pa da, jel sam ja to pisala samo za muškarce:o

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.511
Horoskop
Ribe
Kome je stalo, taj zna, kome nije stalo može samo da sumnja. Odnosi se i na muškarce i na žene.

maki

Nindža
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.12.2015.
Broj reagovanja
2.231
Horoskop
Ovan
Sve dok je neko srećan i zadovoljan u vezi ili braku neće mu pasti na pamet da vara partnera. Prevara (pa čak i pomisao na nju) je samo signal da nešto nije uredu u vezi. Setite se faze kada ste bili zaljubljeni u partnera. Tada niko drugi nije privlačio vašu pažnju, svi oko vas su bili nebitni. Normalno je da se ceo život menjamo, nismo isti kao pre godinu, dve pet, a kamoli pre dvadeset, trideset godina. Moguće je da smo se tokom sopsvenog razvoja negde preusmerili u različitim pravcima. Moguće je da se desi da se više i nerazumemo, kao da pričamo različitim jezicima. Moguće je da nam prioriteti u životu postanu različiti, da drugačije počnemo sagledavati svet oko sebe i život generalno. Sve nas to vremenom udaljava od partnera i naravno da tražimo nekoga sa kim delimo isto razmišljanje.
Treba razlikovati prevaru tipa - desilo se i prevaru koja traje, koja je veza (ima svoju kompletnu priču). Generalno mislim da i jedna i druga su signal nezadovoljstva trenutnom vezom, samo što je prva ipak oprostiva, a druga je suštinska i trebalo bi razmisliti zbog čega se održava veza u kojoj se nalazimo.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.511
Horoskop
Ribe
ali ste oboje promašili temu :p ;)

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
One za koje mislite da su istinite kada se kažu! Kažu se jasno, glasno, dominantno i bez pogovora... Svaka čast ko to ume.
Malo ko to ume...ipak ima!

maki

Nindža
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.12.2015.
Broj reagovanja
2.231
Horoskop
Ovan
ali ste oboje promašili temu :p ;)
Zbilja :rolleyes:...ponela me tema prevare i poneki predhodni komentar...U svakom slučaju - uvek se oseti to udaljavanje i promena u ponašanju...Ako ste partnera upoznali znaćete šta se dešava...Lepo kaže narod da kašalj i prevaru ne možete sakriti :), a i uvek se nađe po neka ,,dobronamerna,, komšinica ili prijateljica :sneaky:

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.511
Horoskop
Ribe
...kašalj i ljubav... (ćuti more Taco, uvek teraš mak na konac... :notworthy::lurking:)

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.511
Horoskop
Ribe
...a da, i siromaštvo, znala sam da ima i treće :D :genije::smug:

Beba

Poznata ličnost