Razmišljam trenutno o...

Beba

Poznata ličnost
Član
Sutra je 04.05. imam još 23 dana da sve organizujem, isplaniram do 28.maja kada je venčanje mog sina. Malo sam preterala...čuj organizujem, ne nemam ništa sa tim, to su deca odradila i odredila...a ja razmišljam o torti, o toaleti,frizeru jer svaki dan mi je inače apsolutno popunjen pa reko da ne okasnim, da nešto ne zaboravim. Da stavim ja na papir sve što mi je činiti, pa lagano sve po redu .Da budem lepa i zadovoljna jer tako ću usrećiti i svoju decu:)
 

maki

Nindža
Član
Lutko, nikada ne idi u kompromis i ne spuštaj kriterijum jer ćeš se vremenom pretvoriti u vrlo nesrećnu i nervoznu osobu....
 

Shesau_

Poznata ličnost
Član
...želje mi se baš i ne ispunjavaju. Negde je zapelo. Možda se ispunjavaju nekom drugom? Ne bi bilo prvi put. Nema veze, ne ljutim se. Dobre su to želje, šteta bi bilo da samo tako propadnu.
 

Beba

Poznata ličnost
Član
...o jednom članu koji odavno više nije na forumu ali mi je prijatelj na fb. Ponekad se pojavi sa lajkom čisto da se vidi da je živ. Dovoljno!
 

šufnudla

Poznata ličnost
Član
Jutros baš i nemam optimistične misli... Povod je informacija o mogućoj smrti čokolade o_O E, jbg, stvarno se bliži kraj sveta! I kome je uopšte potreban svet bez čokolade? I ovako ume da bude dovoljno sumoran i turoban, ali bez čokolade... !?!?

Omiljenoj svetskoj poslastici preti potpuni nestanak?

www.b92.net |
Eksperti predviđaju da će svet ostati bez čokolade u narednih 40 godina, jer se biljka kakaovac bori da opstane u sve toplijim vremenskim uslovima.
Thinkstock​
Kakaovac može da raste samo 20 stepeni severno i južno od Ekvatora, a da bi biljka opstala, potrebni su posebni uslovi u smislu vlage i dovoljno kiše.

Međutim, porast temperature za 2,1 stepen Celzijusov mogao bi u narednih 30 godina, usled globalnog zagrevanja, skoro da uništi ovu biljku, a samim tim i industriju čokolade, saopštila je američka Uprava za okeane i atmosferu.

Kako se temperatura povećava i izvlači sve više vode iz tla i biljaka, naučnici veruju da će biti dovoljno kiše da nadoknade gubitak vlage. Ukoliko dođe do toga, uzgajivači kakaoa moraće svoje plantaže da prebace na više terene.

Prosečan potrošač na Zapadu pojede godišnje 286 tabli čokolade. Od devedesetih godina prošlog veka, više od jedne milijarde ljudi iz Kine, Indonezije, Indije, Brazila i bivšeg SSSR-a su ušli na tržište kakaoa.

Snabdevanje ne ide u korak sa rastućom tražnjom, a veruje se i da je način uzgajanja kakaovca krivac, jer se nije promenio više stotina godina.
Eksperti predviđaju da će svet ostati bez čokolade u narednih 40 godina, jer se biljka kakaovac bori da opstane u sve toplijim vremenskim uslovima.
Izvor: SRNA utorak, 2.01.2018. | 17:38
 

Beba

Poznata ličnost
Član
@Shesau_ , kreni sada je pravo vreme...ja morala da prekinem zbog nekakvih porodičnih problema ali nekako to delimično nadoknadim kada uhvatim momenat na bent uz Dunav i napred do iznemoglosti.
Ali trening je nešto drugo...u kombinaciji sa ovim drugim idealno.
 

Shesau_

Poznata ličnost
Član
Mozda da prvo eliminises uzrok depresije pa se onda posvetis sebi? :)
Koliko god se lose osecala cim krenem sa zdravom ishranom i fizickom aktivnoscu osecam se odlicno.
 
Vrh Dno