• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Razdeljakom kose istaknite lepotu lica

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Istaknite ljepotu lica pravilno odabranim razdjeljkom kose

3261_big.jpg


Ne odgovara svakom obliku lica baš svaki razdjeljak


Kombiniranje odgovarajućeg razdjeljka s oblikom lica još je jedan od načina da istaknemo prirodnu ljepotu. Oni koji smatraju da je ovo nešto što bi se trebalo usputno odabrati, definitivno nisu u pravu. U stvari razdjeljak, odnosno način češljanja kose u jednom ili drugom smjeru može na jednostavan način poboljšati ili pokvariti izgled.

Netko će se osloniti na vlastite instinkte i prirodu, što se tiče razdjeljka. To, naravno, može biti jedno od rješenja. No možda to nije baš najbolje. Biranje pravog razdjeljka trebalo bi ovisiti o crtama, odnosno obliku lica. Čak i mala promjena kao što je promjena razdjeljka može automatski promijeniti izgled vašeg lica. Donosimo vam pregled razdjeljaka prema obliku lica, i drugim kritetrijima...

Ovalno lice
Ako imate ovalno, pomalo izduljeno lice, prava ste sretnica jer vam dobro stoje gotovo sve frizure, pa samim time i svi razdjeljci. Bilo da se odlučite za stranu, sredini ili dijagonalu, sve vam odgovara. No, profesionalci ipak možda pomalo naginju razdjeljku na sredinu.

razdjeljak02.jpgOkruglo lice
Osobe s okruglim licem trebaju frizuru s oštrijim linijama kako mi stanjile pune crte lica. Razdjeljak na sredini najbolje odgovara jer dodaje nevidljivu liniju po sredini lica koja izduljuje i stvara proporciju. Klonite se kovrči (osobito ako imate kraću kosu) jer će vaše lice činiti još okruglijim.

razdjeljak04.jpgČetvrtasto lice
Četvrtastom licu, suprotno od okruglog, trebaju frizure mekših linija. Paše mu razdjeljak na stranu, no najbolje mu odgovara dijagonalni razdjeljak. Ovo će ublažiti oštrije crte lica i dati mu mekoću.

razdjeljak06.jpgSrcoliko lice
Ovo lice ima široko čelo u usporedbi s linijom brade. Dobro mu odgovaraju razdjeljak na stranu i dijagonalni, osobito ako šiške ili kosa sa strane prekrivaju dio čela ili lica (ovisno o vašoj želji). Ovom licu odlično stoje i “ravne” šiške.
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
razdjeljak08.jpgDijamant lice
Lice oblika dijamanta ima visoko čelo i naglašene jagodice. Takvom licu potrebna je ženstvena frizura kako bi omekšala grublje crte lica. Razdjeljak na stranu ovdje najbolje odgovara jer paše vašoj liniji čeljusti i naglašava vaše predivne lične kosti.

razdjeljak10.jpgIma još nekoliko načina po kojima profesionalni frizeri biraju razdjeljak:

Teorija nosa
Ova teorija tvrdi da svakome nosa “naginje” na desno ili na lijevo. To je istina, kod nekih je to izraženije nego kod drugih. Ako sami ne možete vidjeti u ogledalu zamolite nekog od ukućana ili prijateljicu da vas dobro promotri i kaže vam na koje stranu je “okrenut” vaš nos. Ova metoda tvrdi da ako vam nos naginje u lijevo i razdjeljak bi trebao biti na lijevoj strani, a kosa začešljana na desno, i suprotno. Ako kosu začešljate suprotno od svog nosa, stvorit ćete dojam ravnoteže.
Isto tako, razdjeljak na sredini privući će pažnju na nos. Pa ako imate veći, ili neatraktivan nos, želite se držati podalje od razdjeljka na sredini.

Teorija oka
Svatko ima jedno oko koje je malo ljepše od drugog oka. Po ovoj teoriji, razdjeljak bi trebao biti iznad ljepšeg oka, jer će ga tako naglasiti, te odvući pažnju od manje lijepog oka.


Kako se istraživanja rade oko... pa prilično svega što postoji, napravljena su i oko razdjeljaka. Tako se došlo i do slijedeće teorije:

Žene s razdjeljkom na lijevo – ovo je dobro za žene zainteresirane za poslovnu karijeru ili karijeru u politici. One odaju dojam inteligencije, poduzetnosti i pouzdanosti. No ponekad ih se doživljava previše muškobanjastima i neženstvenima.

Žena s razdjeljkom na desno
– njih se smatra ženstvenima, nježnima i brižnima. Problem je što ih se ponekad ne doživljava ozbiljno.

Žene s razdjeljkom na sredini
– ovo se smatra prirodnim i za muškarce i žene. Ovakve osobe djeluju uravnotežene, mudre i pouzdane. Problem je što odaju dojam neaktivnosti, odnosno djeluju inertne.

razdjeljak11.jpg
 
Vrh Dno