Razbijanje mitova

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
Hajde malo da se pozabavimo diskusijom na temu urbanih mitova, uvreženih mišljenja...

....kome od nas roditelji nisu govorili: "Pazi da ne progutaš žvaku"!!!! Šta mislite, da li je zaista loše po zdravlje ili opasno progutati žvaku? Ili je bolje zalepiti je na donji deo sedišta u gradskom prevozu? :D :D
 

Beba

Poznata ličnost
Član
Ne mogu da se nastavim na Tacin tekst jer kako odgovoriti na pitanje koje je postavila. Ili, ili:thumbsdown: Ali hajde da napišem ono što iz priča znam. Progutanu žvaku iskakiš a zalepiti žvaku na sedište u autobusu je nevaspitano, bezobrazno, odsustvo svesti o vrednosti i sl.
Ako sam u pravu čini mi si da sam taman odgovorila na suštinu mita...a to je da ide iz usta u usta, dakle prepričava se naravno, i da samo razbijanje mita ojačava isti. "Nemojte deco lepiti žvake za sedište autobusa" kod velikog dela će izazvati kontraefekat.
A meni je pao na pamet mit koji mi je poznat od kako znam nešto o životu. To je mit oblačenja, slaganja boja. Često se vreme vezuje za npr. boju odeće koju nosimo, ili stil...a rekla bih da je to mit. Naravno mit je za one koji se strogo drže tih pravila a već odbijanje takvih nametnutih pravila, oblačenje po svom nahodjenju, ne potpadanje pod uticaj konvencionalnih uputa za isto je razbijanje mita... U svakom slučaju tema za diskusiju kao i na Tacinom primeru, u smislu različitih mišljenja i sl.
Ili relativno novi mit o štetnosti vakcinisanju dece. Dali je ili nije štetno? Kako ga objasniti?
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
obavezno na splav
...a onda se dva zaraćena kriminalna klana ispuškaraju na splavu, ćerka dolazi krvave odeće kući a otac će na to: Rekao sam da dođeš do 01 a ne u 04h ujutro, ovo ti je najgluplji izgovor do sada!!! :rolleyes: (videla svojim očima i čula sopstvenim ušima, true story)!

...sva sreća da nije bila na klupi u parku! :cautious::D
 

Beba

Poznata ličnost
Član
U vezi te klupe u parku što reče @milann, postoji i kod nas i ovde se vezuje za narkomane i alkoholičare . A lično znam, pa izmedju ostalih i moje kume deca su vrlo često u tom parku, ne zato što su narkomani ili alkosi nego zato što najčešće nemaju para za sedenje po kafićima ili bilo šta drugo.
 

milannn

Novajlija
Član
Ne idem vise ni na klupe ni na splavove,ali se prisecam tih prica iz perioda srednje skole itd. :D
Uvek je klasa bila na klupi !!! :roflmao::roflmao:
 
Vrh Dno