• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Rat i(li) mir

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Trivan: Građani 6. maja biraju rat ili mir

Potpredsednica DS Jelena Trivan poručila je juče da će građani na izborima 6. maja kreirati budućnost Srbije i da samo od njih zavisi hoće li odabrati one koji će zemlju gurnuti u rat, a njene građane u mobilizaciju, ili one koji će obezbediti mir, sigurnost i prosperitet.
221799_jelena-trivan-foto-fonet-fonetaleksandar-levajkovi_f.jpg
Trivanova je pristalicama okupljenim na tribini DS rekla da može da zamisli situaciju u kojoj će od toga ko bude u Predsedništvu ili Vladi Srbije zavisiti da li će se na barikade na Kosovu odgovoriti mobilizacijom ili smirivanjem.

"Zavisi od nas samih. A ko je taj ko će vas gurnuti ponovo u mobilizaciju i obavezni vojni rok, već vam piše u njihovoj Beloj knjizi", rekla je Trivan ističući da je DS prethodnih godina pokazala da ovoj zemlji može da obezbedi mir i sigurnost.

"Odgovornost je na svima nama", rekla je Trivan koja je naglasila da će kada je ona u pitanju, glavna tema ove kampanje biti mladi i žene.

Upravo su žene i mladi bili glavna tema razgovora omladine DS, čiji je karavan posetio Veliku Planu i Smederevsku Palanku, a Trivan, koja je učestvovala u tom karavanu je poručila da te dve grupe stanovništa u budućnosti ne smeju da budu samo deo predizbornih kampanja.

Prema njenim rečima, uvredljivo je što se "pored svih nebuloza koje se pojavljuju u medijima, činjenica da je jedna žena skinuta sa poslaničke liste jer je trudna, nije zavredela ni komentar".

"Ako ovo društvo nije u stanju da zaštiti žene koje su na najvišim funkcijama od šikaniranja, onda je to poziv svakome ko drži i najmanje preduzeće da od njih traži da potpišu da neće rađati decu ili da ih izbacuje sa posla onog trenutka kada ostanu trudne", rekla je potpredsednica DS

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/314562/Trivan-Gradjani-6-maja-biraju-rat-ili-mir

Zašto mene DS kampanja neodoljivo podseća na Slobine poslednje dane, i kojekakve nebuloze koje smo u to vreme mogli čuti. Postoji li neko ko može da mi objasni, jel mi to stvarno biramo "rat ili mir" i protiv koga i s čim ćemo mi to da ratujemo ..... ili možda biramo izmedju toga hoće li još neki bliski rodjak gdje Trivan biti uhlebljen u državnu službu ili će to biti samo braća koja su zadovoljila sve kriterijume prilikom reizbora sudija .... a to što skrnave Đinđića kačeći ga iz ove spodobe je posebna priča ....

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
Zašto mene DS kampanja neodoljivo podseća na Slobine poslednje dane, i kojekakve nebuloze koje smo u to vreme mogli čuti. Postoji li neko ko može da mi objasni, jel mi to stvarno biramo "rat ili mir" i protiv koga i s čim ćemo mi to da ratujemo ..... ili možda biramo izmedju toga hoće li još neki bliski rodjak gdje Trivan biti uhlebljen u državnu službu ili će to biti samo braća koja su zadovoljila sve kriterijume prilikom reizbora sudija .... a to što skrnave Đinđića kačeći ga iz ove spodobe je posebna priča ....

..........ja ne znam zasto toliko :poop: ....vole princes krofne.... njima se presto ne ljulja toliko koliko se Slobi ljuljao...mogu i malo manje da lazu.....
.......licno mislim da je nasa vojska toliko oslabljena da bi samo retardirana budala mogla da nas uvede bilo kakav sukob....narocito sa Albancima....koji ce imati otvorenu podrsku Amarike...kao sto je uostalom i sada imaju.... a ikda bi se nasla neka retardirana budala...mislim da bi se narod pobunio....

...ko god da je na vlasti....rat je za nas proslost...jer nemamo sa cime da ratujemo... i mislim da je to svima jasno...taj rat bi se zavrsio pre nego bi i poceo....

gorance

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
30.11.2010.
Broj reagovanja
66
Horoskop
Devica
brate ova sto je "ljubila rinGLu" nema veze s`mozgom pa onda sa svim ostalim... ni najmanje ne obracam paznju na njene komentare koje, kao i ovde, usput procitam .....

...ko god da je na vlasti....rat je za nas proslost...jer nemamo sa cime da ratujemo... i mislim da je to svima jasno...taj rat bi se zavrsio pre nego bi i poceo....

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Kampanja im je u startu prljava....Udaraju na tzv. rak rane drustva i jos pri tom ucenjuju ili mi ili propast...A sad smo inace na vrhu....

Habibi

Član partije :P
Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Ma gde smo mi (šaka jada) za ratovanje...Ovaj kad bi pljunuo mi bi se podavili...

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
brate ova sto je "ljubila rinGLu" nema veze s`mozgom pa onda sa svim ostalim... ni najmanje ne obracam paznju na njene komentare koje, kao i ovde, usput procitam .....

Gorance.....svako od nas ima pravo na svoje misljenje......

Tacno tako...Rusi bi ga odmah zavrsili...:D

...e tu se slazem....:roflmao:....Rusi bi ga odmah zavrsili....momentalano, cim cuju da Srbi hoce da ratuju....sve bilo gotovo istog trenutka....drmnuli bi koju votku....i u veselim mislima ratovali sa NATO paktom

Jova

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
10.03.2012.
Broj reagovanja
1.327
Horoskop
Škorpija
Nije isto vreme onda i danas.Onda je bio Jelcin a danas je Putin, velika je to razlika.:)

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
......ja uopste ne mogu da razumem zasto se mi Srbi toliko vezujemo za Ruse...

Habibi

Član partije :P
Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
neznaju ni gde je Srbija na geografskoj karti :D

Jova

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
10.03.2012.
Broj reagovanja
1.327
Horoskop
Škorpija
Nas i Rusa ima 140.022.000.:D

Rusija je stala uz Srbiju u Prvom svetskom ratu, pa su vojnici Crvene armije ginuli u borbama za oslobodjenje Beograda od nacista, pa Rusi nas nikada nisu bombardovali, a neki drugi jesu i to vise puta - teoretski je sasvim moguće da sever Kosova postane jos jedna ruska enklava. Jer, i po Ustavu SFRJ iz 1974. godine narodi Jugoslavije imaju pravo na samoodredjenje do otcepljenja, ali ne i narodnosti. Naime, pravo na napustanje Jugoslavije pomenuto je samo u preambuli Ustava SFRJ iz 1974, pa cak i tamo u jednoj opstoj formulaciji koja se ne odnosi na republike vec na narode. Cak je i Badinterova komisija 1991. godine dala misljenje da autonomne republike SFRJ nemaju pravo na sopstvenu drzavu. Kako su Srbi na severu Kosova narod, a ne narodnost, onda oni imaju i po Badinteru pravo da se otcepe od Kosova. Hoce li se pripojiti Srbiji ili Rusiji, naravno, njihov je izbor. Svaka ptica svome jatu leti. Srpski, ili ruski Komonvelt?

Ekonomski gledano,nasi proizvodi se najvise izvoze u Rusiju koja ih odmah isplati, jos nas pitaju da li imamo jos a mi im kazemo da nemamo taj kapacitet za vecu proizvodnju.Ostalim zemljama Evropske Unije nase proizvode koje smo ponudili da im prodamo,oni su nam odgovorili, hvala ne treba nam ,to vec imamo ,hocete li nesto mi vama da prodamo.

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
.........Jovo..........pa ti smesta treba da odes u Dveri .......

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Toni, izvini, ne mogu da čitam tekst od dotične. Ali je zato fotografija odlična. :)

Vrh Dno