- Učlanjen(a)
- 21.04.2010.
- Broj reagovanja
- 659

Putin u Rusiji osvojio svega 50% glasova
Na pitanje „koga biste najviše voleli da vidite kao novog premijera Srbije“, čak 67 odsto se izjasnilo za Vladimira Putina, dok je na pitanje za koju stranku biste glasali da su izbori danas, 65 odsto ispitanika odgovorilo „za onu Putinovu“.
Ruski premijer zahvalio se na podršci koju su mu u ovoj ankteri pružili građani Srbije i rekao je da bi, ukoliko bi bio u prilici da bude srpski premijer, učinio sve što je u njegovoj moći da opravda poverenje.
- Posebno mi je prijalo da čujem ovako lepe vesti u danu u kom sam suočio sa porazom na izborima u svojoj zemlji na kojima sam osvojio tek 50 odsto glasova. Ima li uopšte u mojoj zemlji Rusa? – izjavio je Vladimir Putin, koji je najavio da će narednih dana velika medijska pažnja biti posvećena njegovom uspehu u Srbiji.
Lider naprednjaka Tomislav Nikolić prvi je čestitao Putinu pobedu u predizbornoj anketi u Srbiji i postavio je pitanje kako je jedan takav političar mogao da doživi poraz u svojoj zemlji?
- Rezultati pokazuju da svaka druga osoba koja je izašla da glasa u Rusiji nije zaokružila onu Putinovu stranku, što mi je potpuno neshvatljivo. Ko tamo još postoji od političara – pita se Nikolić.
Većina stranih diplomata još uvek se nisu izjasnila povodom predizborne ankete u Srbiji. Za sada je jedina koja je to učinila državna sekretarka SAD Hilari Klinton koja sumnja da je anketa bila nameštena.
Redakcija Njuz