Prvi utisak...

Boki

Suspendovan nalog
Prva impresija je utisak o osobi koji stičemo u prvom kontatu ili "na prvi pogled".
Taj prvi utisak je izuzetno važan.

Na osnovu čega Vi stvarate prvi utisak o nekome?

I, koliko neki "drugi utisak" može da promeni stvari, bilo na bolje ili na gore?

Drugim rečima, da li je uopste moguće menjati taj "prvi utisak"?
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Moguće ga je menjati, naravno. Moram reći da prilično verujev svom instiktu kada je prvi utisak u pitanju. Ali umem i mator da se prevarim. :laugh:
Na osnovu čega ga stičem? Pre svega na osnovu sveopšteg ponašanja i razgovora sa osobom.
 

Boki

Suspendovan nalog
Prvi utisak je baš za mene utisak, znači mi. Retko kad se prevarim, ali kasnije samo dodajem neka nova saznanja na taj prvi utisak, tako da se on ne menja iz korena. Dešavaju se neke manje promene.

Problem je kada ljudi mene proučavaju i nakon prvog utiska, na kraju im ništa nije jasno, ne upoznaju me kako treba, pa odustanu od daljih utisaka. :laugh:
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Član
Prvi utisak je bitan, barem po meni, za prvi kontakt i upoznavavanje. Menjamo mišljenje i to je dobro, jer kod prvog može da bude i dosta foliranja.... što se više družimo i viđamo taj utisak može biti isti ili drugačiji....
 

Taca

ona, stara
Član
Sve može da prevari, pa i prvi utisak. Da bi o nekome stvorio mišljenje ipak moraš da ga upoznaš malo više od prvog utiska. A čim se upustiš u upoznavanje, znači da je taj prvi utisak ostavio utisak na tebe. Ma kakv on bio.
 

Beba

Poznata ličnost
Član
Ne priznajem onu izreku da je prvi utisak najbolji utisak.
Nekada da, ali bih rekla češće ne.
Nekada mislim tako pa se razočaram.
Više ne. Zrelija, mudrija...valjda, a nekažem da ne može da se desi!
 

Aleksija

Oportunistkinja
Član
Ma dok se ne raspravljaš s nekim, nema vajde od prvog utiska. Možete da se gledate i utisnjujete beskonačno. 😁 Šalim se. Nekada moraš kopati po nekoj osobi, ne može biti presudan prvi utisak, zavisi kako kad. ☺
 

šufnudla

neprilagođena
Član
Ume da me prevari prvi utisak. Osim u jednom slučaju - kad je izuzetno loš. Ako na prvu loptu osetim jaku odbojnost (što se, bogu hvala, događa jako retko!) - onda je u pitanju loš čovek i mogu samo da čekam situaciju u kojoj će se to i potvrditi. Ne umem to da objasnim osim kao neko "čulo za rđave". Obično mi prvi utisak ne govori mnogo, neko mi se dopadne, nekoga zaboravim još dok se rukujemo... ali ako imam taj filing da je nešto dubinski pogrešno... onda sam oprezna i rezervisana od starta.
Do sad se nisam prevarila (a volela bih da jesam).
 
Vrh Dno