Protesti 2018

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
Evo danima posmatram ovu pojavu sa protestima. Kojih nema. Ali ipak svi znamo da ih ima. I znam da sam glupa ali ne razumem - upravo nam je saopšteno da ćemo mi, žene, sa še'set pet u penziju. Of kors, ako doživimo. A država drži palčeve da nećemo.
I umesto da bar mi, žene, izađemo na ulice, zatvorimo gradove, ukinemo besplatne ručkove i sexove, peglanje i pranje i sve ostalo što velikodušno i nesebično činimo svima oko sebe i na uštrp sebe, i tražimo svoja prava, tražimo da idemo u penziju sa 50 jer smo to svakako zaslužile, tražimo da naše radno vreme bude 6 sati jer smo majke, supruge, sestre i cerke, tražimo da za tih 6 sati imamo istu platu kao muškarci koji rade 8 sati....
...mi šta? Izlazimo na ulice da jedna magarčina siđe s vlasti da bi došla druga magarčina!?

...evo, ne razumem...
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Zaboravila si da ovde spomeneš i RTS pretplatu. :D
Tvoja negativna energija se ovde baš prepoznaje. No dobro, šta predlažeš?
 

Njavica

Dreamer.
Član
Pa mnogo sta ne stima kod nas , to kad bi se naveli konkretni razlozi trebala bi drzava iz korena da se menja. Tipa ja sam i za to da se ne prodaju nase reke i ostala prirodna dobra? Da ne pricam ovo za penzije, lol, pa ne da nikad nijedan uslov necu ispuniti, vec sad vidim.
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
Sistem i treba da se menja iz korena, razlog po razlog. Ovo što je Stemis naveo :
"- utvrdjivanje sistema odgovornosti i sistema vrednosti i njihova potpuna i neodlozna primena u svim segmentima drustva (mora se početi sa snosenjem posledica i nagradjivanjem za cinjenje i necinjenje i to retroaktivno)
- rad drzavnih organa, institucija i svakog pojedinca na stvaranju pravne države, vladavine zakona i razvijanju navedenih sistema (neophodnost postojanja pravila koja vaze za sve)"
je po meni suviše uopšteno.
 

Njavica

Dreamer.
Član
Hehe, ne bih da vam rusim sneska u ovoj temi, ali... Jel kapirate da to kod nas nikad nece da bude? :D I ovo sto sad setaju u krug, setali i pre godinu i pre dve, i eto, zavrsilo se na nista. Jer smo jedne velike ovce za sisanje, a i nismo dosledni stvarima koje kazemo zapravo i da uradimo.
A i kako mozemo, kad nam pola drzave polupismeno, neobrazovano, nezainteresovano. Interesuje nas samo tudja kuca, sta se tamo desava.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Hehe, ne bih da vam rusim sneska u ovoj temi, ali... Jel kapirate da to kod nas nikad nece da bude? :D I ovo sto sad setaju u krug, setali i pre godinu i pre dve, i eto, zavrsilo se na nista. Jer smo jedne velike ovce za sisanje
Razlog je jednostavan: nismo menjali sistem, već ljude.
 
Vrh