• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Priznanja za luckasta otkrića

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Luckasti znanstvenici primili priznanja za šašava otkrića

Izumili ste stroj za rezanje juhe, ali se bojite da vaš britak um neće dobiti priznanje koje mu pripada? Ne brinite, postoji tko brine da i vi nađete svoje mjesto u povijesti


Piše: 24sataUrednici časopisa Annals of Improbable Research, koji objedinjuje humor i znanost, predstavili su u četvrtak na Sveučilištu Harvard dobitnike Ig Nobelove nagrade.

Riječ je o parodiji na to prestižno priznanje, ali i svojevrsnom utješnom 'hvala' ljudima čija dostignuća ipak neće bitno promijeniti svijet.

Dobitnicima su nagrade uručivali 'stvarni' Nobelovci, a svaki je od njih imao minutu da kaže što mu je na pameti i kome sve zahvaljuje na postignuću.
Neposlušne je kažnjavala djevojčica koja je iz publike dobacivala 'dosadan si', a tko se sve popeo na pozornicu i zašto, pročitajte u nastavku:

Nagrada za anatomiju: Frans de Waal (Netherlands/US) and Jennifer Pokorny za otkriće da čimpanze mogu prepoznati druge čimpanze prema fotografijama njihovih stražnjica.

Nagrada za medicinu: Emmanuel Ben-Soussan zbog savjeta liječnicima koji vrše kolanoskopiju kako da smanje rizik od toga da im pacijenti eksplodiraju.

Nagrada za psihologiju: Anita Eerland and Rolf Zwaan (Nizozemska) i Tulio Guadalupe (Peru/Rusija/Nizozemska) za otkriće da naginjanje Eiffelovog tornja na lijevu stranu ga naizgled čini nižim.

Nagrada za akustiku: Kazutaka Kurihara i Koji Tsukada (Japan) za napravu koja ometa izlaganje osobe tako da ga reemitira s malim zakašnjenjem.

Nagrada za neuroznanost: Craig Bennett, Abigail Baird, Michael Miller, and George Wolford (SAD) za otkriće da se pomoću kompliciranih instrumenata i jednostavne statistike može otkriti moždana aktivnost čak i kod mrtvog lososa.

Nagrada za kemiju: Johan Pettersson (Švedska/Rruanda) zato što je riješio misterij koji je mučio stanovnike Anderslöva, a čiji su se građani žalili da im kosa zeleni (krive su bile bakrene cijevi u kombinaciji s toplom vodom, op.a.).

Nagrada za književnost: Američki vladin ured za odgovornost jer je izdao izvještaj o izvještaju o izvještaju koji preporučuje pripremu o izvještaju o izvještaju o izvještaju o izvještaju.

Nagrada za fiziku: Joseph Keller (SAD), Raymond Goldstein (SAD/VB), Patrick Warren and Robin Ball (VB) jer su postavili jednadžbu kojom se može izračunali oblik i kretanje 'repa' kose.

Nagrada za mir: Ruska kompanija SKY zato što pretvara staru municiju u nove dijamante.
Izvor:24 sata.hr
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Nagrada za književnost: Američki vladin ured za odgovornost jer je izdao izvještaj o izvještaju o izvještaju koji preporučuje pripremu o izvještaju o izvještaju o izvještaju o izvještaju.

ovo je za izveštaj....:laugh:
 
Vrh Dno