Privatni izvršitelji

Beba

Poznata ličnost
Član
#1
U principu ne pišem puno tekstova u ovim ozbiljnim temama...zašto? Verovatno zato što je ovaj stvarni život preozbiljan pa ko velim hajd u ovom virtuelnom da budem malo drugačija.
Medjutim razljutiše me ovi privatni izvršitelji iliti ,,uterivači dugova":ljut:
Danas ispred bankomata ,,Erste" banke, red, nevidjena gužva...Naravno narod priča izmedju sebe, ne bih čekala ali mi gorilo, inače idem uveče, nema nikoga...
Sve veći broj onih kojima se rešenjem privatnih izvršitelja skida deo lične zarade sa računa na ime duga za komunalije ili struju nameće mnoga pitanja a najčešće ono da li su ti dužnici bili pravovremeno obavešteni o istom i otkud onda, ako jesu, da nečiji dug od 26,00 naraste na 19.000,00 dinara.
Objašnjenje imaju i izvršitelji i dužnici...
Najčešće nadrljaju mali dužnici u odnosu na velike neplatiše kojima je država svesno tolerisala dugove...
A odgovor na ono kako od 26 do 19.000 je apsolutno jasan i običnim gradjanima. Samo uzimanje predmeta u razmatranje dužnika u startu košta 3.000,oo dinara pa PDV a onda kamate, usluga i eto ti ga vraže...
A meni je tu nejasno izmedju ostalog kako će dužnik, čije rešenje će posle par ne uručivanja dužniku biti na okačeno na tabli u sudu, znati da mu je rešenje tamo...što se računa kao i da ga je primio.
Znam, iz svog profesionalnog iskustva da su i dužnici maheri i da vrlo dobro umeju da eskiviraju ali hajde da pogadjamo ko je tu veći maher?

E setila sam se kada je reč o izbegavanju uručivanja rešenja , nešto iz mog domena rada ...postoji jedno selo zove se Vajska opština Bač i u njoj ulica Pere Segedinca. U ulici koja je najlepša u Vajskoj žive romi...oni bogatiji, sa novim , nacifranim velikim kućama, a ima ih mašala... samo romi. Na njihovim kućama nema tj. poskidali su kućne brojeve upravo iz gore navedenih razloga...
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
#3
Za sva pravna pitanja pitajte pravnike ;) za izbegavanje istih, pitajte Tacu :D

Na njihovim kućama nema tj. poskidali su kućne brojeve
ovo više ne važi, ima bolje rešenje ;)

skida deo lične zarade sa računa na ime duga za komunalije ili struju
...najbolje je promeniti prezime ( može i udajom ) a račune ostaviti na prethodno prezime. Bankovni račun otvoriti na novo prezime. Po prijemu bilo kog sudskog rešenje, banka odbija da dozvoli zabranu zbog razlike u prezimenu čak i kada je isti matični broj. :D Sve dok neki revnosni državni ćata ne pročita ovo i smisli "strategiju"... :poop:
 
Top